Η μεταφορά του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα είναι ακόμη ένα αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής και συστηματικά ακολουθούμενης από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. πολιτικής απέναντι σε κάθε τι το δημόσιο, πολιτική που συνοψίζεται στο τετράπτυχο Υποχρηματοδότηση – Υποστελέχωση – Απαξίωση – Συρρίκνωση.Το είδαμε στην κυβέρνηση Σαμαρά, το ξαναζούμε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τα δείγματα γραφής δόθηκαν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία, με την κατάργηση 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που θα λειτουργούσαν, όπως προέβλεπε ο Νόμος Γαβρόγλου, από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Χτύπημα δέχθηκαν στην Ήπειρο και η Θεσπρωτία με την Άρτα, καθώς καταργήθηκε το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα και ακρωτηριάστηκε η Γεωπονική Σχολή, με την κατάργηση του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής στην Άρτα. Το τελευταίο, μέχρι στιγμής, πλήγμα στα περιφερειακά Πανεπιστημιακά Τμήματα προκλήθηκε από το Νόμο Κεραμέως, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) που είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 28.000 υποψήφιοι να αποκλειστούν από την υποβολή μηχανογραφικού, ακόμα και υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες.
Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κλείνει Τμήματα, αποστραγγίζοντάς τα από φοιτητές. Η ανακοίνωση το καλοκαίρι των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα Δημόσια Ανώτατα Ιδρύματα το κατέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο. Πάνω από 20.000 θέσεις παρέμειναν κενές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αυτόν τον έμμεσο τρόπο επέλεξαν για να καταστήσουν τα περιφερειακά Τμήματα μη βιώσιμα.
Αυτή την πραγματικότητα επιχειρούν να διαστρεβλώσουν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα στελέχη της Ν.Δ.
Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, με την οποία ενώνουμε τη φωνή μας.
Είναι, όμως,τουλάχιστον υποκριτικές οι αντιδράσεις κάποιων προσδεδεμένων στο άρμα της Ν.Δ.,που εμφανίζονται ως «διαφωνούντες», χωρίς να αμφισβητούν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.