Η γη της Ηπείρου αγκάλιασε για πάντα έναν ήρωα.Το Πέτα άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχθεί και μαζί να αποχαιρετίσει έναν γενναίο.Τον Συνταγματάρχη Κωνσταντίνο Κόκκα που έπεσε υπερασπιζόμενος την Κύπρο.
Επί σειρά ετών ήταν ένας από τους αγνοούμενους.Και έπρεπε να περάσουν δεκαετίες για να κλείσει ο κύκλος, να αναγνωριστεί η θυσία του, να επιστρέψει στην πατρίδα του.
Στο Πέτα της Άρτας, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά, των τοπικών αρχών και κυρίως των δικών του ανθρώπων, γράφτηκε ο επίλογος.
Η διαδικασία ταυτοποίησης των οστών είχε ξεκινήσει εδώ και μερικά χρόνια. Όταν στο Κιόνελι, όπου είχε δώσει την τελευταία του μάχη εντοπίστηκαν οστά. Οι δικοί του άνθρωποι στην Ελλάδα, τα αδέλφια και οι κόρες του έδωσαν δείγμα DNA.
Πριν από δύο μήνες περίπου τα οστά του Κωνσταντίνου Κόκκα και άλλων έξι Ελλήνων ηρώων παραδόθηκαν από τις Κυπριακές Αρχές με όλες τις δέουσες τιμές.
Την Κυριακή το Πέτα είπε το τελευταίο αντίο στον 37χρονο Συνταγματάρχη. Τυλιγμένος με την ελληνική και την κυπριακή σημαία. Συγκλόνισε η παρουσία και ο λόγος της κόρης του Λένας η οποία παρέλαβε τις δύο σημαίες. Ο μεγάλος εγγονός παρέλαβε το ξίφος και ο μικρότερος τα παράσημα.
Ο Κωνσταντίνος Κόκκας τον Ιούλιο του 1974 από την Πιερία όπου υπηρετούσε βρέθηκε στην Κύπρο.
Στις 20 προς 21 του μήνα δύναμη της ΕΛΔΥΚ δίνει μία μεγάλη μάχη στο Κιόνελι της Λευκωσίας. Οι τουρκικές δυνάμεις ωστόσο είχαν ενισχυθεί. Ο Κωνσταντίνος Κόκκας συμμετέχει ενεργά στην επιχείρηση ως Διμοιρίτης στον 6ο λόχο της Ελληνικής Δύναμης.
Μετά τις πρώτες επιτυχίες τα ελληνοκυπριακά τμήματα καθηλώνονται περίπου 600 μέτρα από το Κιόνελι.
Η ΕΛΔΥΚ διατάχθηκε να απαγκιστρωθεί και να επιστρέψει στην αρχική της θέση. Οι αψιμαχίες συνεχίζονται και κάπου εκεί ο Κωνσταντίνος Κόκκας χάνει τη ζωή του.
Μέρος από τα οστά του βρέθηκε στο σημείο που έπεσε. Μαζί το ρολόι που φορούσε.
Το ρολόι που είχε σταματήσει 48 χρόνια πριν.