Ο Κώστας Κυριάκης γιος του Γιάννη Κυριάκη, ιδιοκτήτη της Ταβέρνας “Ψαθας” έλαβε το βραβείο του από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γευσιγνωσίας και Οινογνωσίας.
Το Ευρωπαικό Συνέδριο της Επιτροπής που πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο στην πόλη Oeiras της Πορτογαλίας εξέλεξε τον Κώστα Κυριάκη ως Ευρωπαίο Σεφ για το 2016 δίνοντας μεγάλη χαρά στους οικείους του και διαφημίζοντας την Πρέβεζα για ακόμα μία φορά στον τομέα της γευσιγνωσίας μιας και η προηγούμενη φορά που η Πρέβεζα πήρε αντίστοιχο βραβείο από την Επιτροπή ήταν το 2013 όταν ένας άλλος σπουδαίος Πρεβεζάνος Σεφ ο Θανάσης Βρεττός έπαιρνε το βραβείο για το καλύτερο Παραδοσιακό Ουζερί εκείνης της χρονιάς.