Tην τρίτη μέρα του Συνεδρίου των Δημοκρατικών ο Μπαράκ Ομπάμα έχρισε την Χίλαρι Κλίντον διάδοχο
με μια θερμή ομιλία υποστήριξης και εξαπέλυσε για ακόμη μια φορά πυρά εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ.
Το χειροκρότημα στον Ομπάμα ήταν παρατεταμένο και κάποιοι διέκοψαν την ομιλία του μερικές φορές φωνάζοντας “Τέσσερα ακόμα χρόνια!”.
Ο Μπαράκ Ομπάμα ανέβηκε στη σκηνή και ζήτησε από τη χώρα να κάνει για τη Χίλαρι Κλίντον αυτό που έκαναν και για εκείνον. Στο τέλος της ομιλίας, η Κλίντον ανέβηκε στη σκηνή και έκανε την πρώτη της “ζωντανή” εμφάνιση στο συνέδριο.
Ο Ομπάμα άνοιξε την αγκαλιά του και το κοινό ξέσπασε σε χειροκρότημα και ζητωκραύγαζε. Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα παρουσίασε μία αισιόδοξη προοπτική για το μέλλον των ΗΠΑ στην ομιλία του στο κεντρικό συνέδριο που διεξάγεται στη Φιλαδέλφεια.
Παράλληλα, εξέφρασε επίσημα την υποστήριξή του στην προεδρική υποψηφιότητα της Χίλαρι Κλίντον, προκειμένου να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος των ΗΠΑ, ενώ τάχθηκε κατά της προεδρικής υποψηφιότητας του Ντόναλντ Τραμπ.
“Δεν υπήρξε ποτέ ένας ή μία υποψήφια, ούτε εγώ, ούτε ο Μπιλ Κλίντον…, κανένας που να είναι περισσότερο κατάλληλος από τη Χίλαρι Κλίντον για να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ,” δήλωσε χαρακτηριστικά προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους του Δημοκρατικού Κόμματος, για να συνεχίσει: “Σήμερα σας ζητώ να κάνετε για τη Χίλαρι Κλίντον, ότι κάνατε για μένα. Σας ζητώ να της φερθείτε με τον ίδιο τρόπο που μου συμπεριφερθήκατε,” τόνισε.
Στο επίκεντρο της κριτικής του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα βρέθηκε το κεντρικό προεκλογικό σλόγκαν του Ντόναλντ Τραμπ, προεδρικού υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων “Ας Κάνουμε την Αμερική Μεγάλη και Πάλι.” “Η Αμερική είναι ήδη μεγάλη. Η Αμερική είναι δυνατή. Σας υπόσχομαι ότι η δύναμή μας, η μεγαλοσύνη μας, δεν εξαρτάται από τον Ντόναλντ Τραμπ,” τόνισε ο Ομπάμα προκαλώντας ενθουσιασμό στους συνέδρους με κάποιον να φωνάζει: “Ο καλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών.”
Ο Ομπάμα περιέγραψε την πρόοδο που σημειώθηκε στα οκτώ χρόνια της προεδρικής του θητείας, δίνοντας έμφαση στην οικονομική ανάκαμψη των ΗΠΑ, στις μεταρρυθμίσεις που έγιναν στον τομέα της υγείας (Obamacare) αλλά και στην εξουδετέρωση του Οσάμα μπιν Λάντεν, το 2011. Παράλληλα, τόνισε ότι στις ΗΠΑ μετρούν οι αξίες και όχι η φυλετική καταγωγή, η θρησκεία ή οι πολιτικές πεποιθήσεις, κι αυτό ακριβώς αντιπροσωπεύει το μεγαλείο των ΗΠΑ.