ΑρχικήΔΙΑΦΟΡΑΕύκολο Cheesecake σοκολάτα

Εύκολο Cheesecake σοκολάτα

Υλικά
100 γρ. βούτυρο
400 γρ. μπισκότα
500 γρ. κουβερτούρα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
500 γρ. τυρί κρέμα
τριμμένους ξηρούς καρπούς για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Λιώνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο.
Αλέθουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Ανακατεύουμε τα αλεσμένα μπισκότα με το βούτυρο έτσι ώστε να βραχεί καλά όλη η ποσότητα.
Απλώνουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπώμενο πάτο ή σε ένα τσέρκι που έχουμε ακουμπήσει σε πιατέλα.
Η διάμετρος του σκεύους να είναι περίπου 24 εκ. Πατάμε το μείγμα με τα χέρια φτιάχνοντας μια συμπαγή βάση.
Αφήνουμε τη βάση στο ψυγείο να σφίξει για τουλάχιστον 30 λεπτά. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.
Όταν κρυώσει προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά. Στο μεταξύ, αφρατεύουμε το τυρί κρέμα χτυπώντας σε μέτρια ταχύτητα του μίξερ για 3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το σοκολατένιο μείγμα. Συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 3 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση. Αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει για περίπου 3 ώρες προτού ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!

 

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα