fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ" ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;

ΣΥΝΗΘΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ” ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ;

Η κυκλοφορία των πινακίδων με την ένδειξη ΜΚ έχει την αρχή της στον Φεβρουάριο του 2012, με τον σκοπιανό Τύπο να αναγγέλλει περιχαρής το γεγονός…

Πολλοί είναι οι Έλληνες παραθεριστές, σε Χαλκιδική και Πιερία, που παρατηρούν με έκπληξη ότι κυκλοφορούν ανεμπόδιστα τα αυτοκίνητα των Σκοπιανών με την ένδειξη ΜΚ (= Μακεδονία). Προφανώς, το αυτοκόλλητο κάλυψης της ένδειξης ΜΚ που τοποθετούν οι τελωνειακοί στα σύνορα, τα αφαιρούν λίγα μέτρα αφού εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος (εκτός και αν έπαψαν και οι τελωνιακοί να τοποθετούν αυτοκόλλητο).

Η κυκλοφορία των πινακίδων αυτών έχει την αρχή της στον Φεβρουάριο του 2012, με τον σκοπιανό Τύπο να αναγγέλλει περιχαρής το γεγονός, σημειώνοντας πως «Η Ελλάδα πρέπει να επιτρέπει είσοδο οχημάτων με ΜΚ, αλλά μπορεί να βάζει αυτοκόλλητο FYRΟM».

Σε όλα τα δημοσιεύματα γίνεται λόγος για αναγκαστική αποδοχή των πινακίδων αυτών από την Ελλάδα, από την στιγμή που η καθιέρωσή τους είναι σύμφωνη με κοινοτική οδηγία.

Βεβαίως, όπως και οι ίδιοι οι Σκοπιανοί υποστήριζαν τότε, θα μπορούν να αφαιρούν το αυτοκόλλητο μόνον όταν οι οδηγοί φύγουν από την Ελλάδα. Όμως δεν συνέβη έτσι. Προκλητικά οι Σκοπιανοί, αφαιρούν το αυτοκόλλητο εντός της Ελλάδας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται κατά διαστήματα, αντιδράσεις από Έλληνες πολίτες, τις οποίες ο σκοπιανός Τύπος, πάντα προβάλλει καθ’ υπερβολή, γενικεύοντας μεμονωμένα γεγονότα.

κατάλογος

Οι δε αντιδράσεις συνίστανται άλλοτε σε αφαίρεση πινακίδων με την ένδειξη ΜΚ, στην καταστροφή ή το ξύσιμο με αιχμηρό αντικείμενο, ακόμη και με χρήση σπρέι, καλυπτόταν το ΜΚ. Και δεν ήσαν λίγες οι φορές που γράφονταν συνθήματα στο καπό, κατά την προτίμηση η λέξη «Σλάβος». Κι ενώ, σκοπιανά δημοσιεύματα αναφέρονταν συχνά σε τέτοια περιστατικά, παρακολουθώντας τον Τύπο τους απουσιάζουν κατά τα δύο τελευταία χρόνια.

Αν μάλιστα αυτό συνδυαστεί, με το ότι οι αναγνώστες που μάς ενημέρωσαν για τη πληθώρα των αυτοκινήτων με την ένδειξη ΜΚ, δεν εκδήλωσαν αλλιώς την αγανάκτησή τους, σημαίνει πως κάποια πράγματα έχουν αλλάξει με την πάροδο του χρόνου. Οι μεν Σκοπιανοί ανεμπόδιστα πλέον μέσα στην Ελλάδα εμφανίζονται ως «Μακεδόνες», οι δε Έλληνες δεν αντιδρούμε πλέον όπως παλαιότερα. Από «βαρεμάρα»; Από απογοήτευση για μια υπόθεση που κάποιοι την θεωρούν χαμένη; Από την προπαγάνδα (και της κυβερνητικής) Αριστεράς που θεωρεί ότι επιβάλλεται να αποκληθούν τα Σκόπια με την ονομασία «Μακεδονία», επειδή όπως λένε οι «προοδευτικοί» έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού;

Είναι ενδεικτική η στάση μας, που χαρακτηρίζεται από μια χαλαρή αντιμετώπιση ενός πολύ σοβαρού ζητήματος με σοβαρές επιπτώσεις στο μέλλον, όπου -εκτός των άλλων ιστορικών, συναισθηματικών, ηθικών παραμέτρων- οι ελληνικές επιχειρήσεις που πρόθεμα το επίθετο «Μακεδονικό» θα θεωρούνται σκοπιανές, οι δε Μακεδόνες θα εκλαμβανόμαστε στην αλλοδαπή ως Σλάβοι της βαλκανικής.

κατάλογος

Η χαλαρότητα αυτή φάνηκε και στο Ρίο. Όπου οι διοργανωτές, παρά τις σαφείς οδηγίες της ΔΟΕ, που εφαρμόζει τις αποφάσεις του ΟΗΕ, όχι μόνον υποδέχθηκαν στον Ολυμπιακό χωριό τους Σλάβους ως Μακεδόνες, αλλά έτσι εκφώνησαν και την αποστολή τους στο στάδιο, ενημερώνοντας μάλιστα και το κοινό το NBC πως ο Σκοπιανός Μέγας Αλέξανδρος πέτυχε και νίκες στους Ολυμπιακούς κατά την αρχαία εποχή. Ο τρόπος με τον οποίο αντιδρούμε σε όλα αυτά, δεν αποτρέπει την διεθνή κοινότητα να συνεχίσει την υιοθέτηση της παραχάραξης της ιστορίας.
Και το γελοίο του πράγματος είναι το εξής: Την ώρα που μας «χοροπηδούν» ως και οι Σκοπιανοί, εμείς δηλώνουμε ότι θα βαράμε νταούλια και θα χορεύουν οι παγκόσμιες αγορές. Ποιος θα μας πάρει στα σοβαρά;

Ο Μακεδών

Υ.Γ. Για την ιστορία, ο Μέγας Αλέξανδρος δεν ασχολήθηκε με τους Ολυμπιακούς. Ο Αλέξανδρος Α΄ ήταν αυτός που απέσπασε δεύτερη νίκη το 460 π.Χ., ο Αρχέλαος Περδίκας κέρδισε νίκη με τα άλογά του, και ο Φίλιππος Β΄ τρεις φορές με τα άλογά του επίσης.
Μ.

Πηγή: www.voria.gr

- Advertisement -

Τελευταία Νέα