fbpx
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020
Αρχική ΥΓΕΙΑ Ο συνδυασμός φρούτων και σαλάτας βελτιώνει την υγεία και μειώνει το πάχος

Ο συνδυασμός φρούτων και σαλάτας βελτιώνει την υγεία και μειώνει το πάχος

Ο συνδυασμός φρούτων και σαλάτας βελτιώνει την υγεία και μειώνει το πάχος

Αν τα γεύματά σας αποτελούνται συχνά μόνο από σαλάτες, τότε αξίζει να τα εμπλουτίσετε με κάποια φρούτα. Όχι μόνο θα τις απογειώσετε γευστικά αλλά θα έχετε και πολλά οφέλη για την υγεία σας.

Ερευνητές στο Ηνωμένο Βασίλειο βρήκαν ότι ένα συστατικό των κόκκινων σταφυλιών και ένα των πορτοκαλιών, όταν συνεργάζονται, έχουν καταπληκτικά αποτελέσματα στην βελτίωση της υγείας των διαβητικών και μειώνουν τον κίνδυνο παχυσαρκίας και καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η Τρανς-ρεσβερατρόλη (tRES) είναι μία από τις δύο μορφές της ρεσβερατρόλης που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια. Πολυετείς μελέτες έχουν δείξει ότι καθυστερεί την ανάπτυξη καρδιαγγειακών και νευροεκφυλιστικών προβλημάτων, βελτιώνει τον γλυκαιμικό έλεγχο σε διαβήτες τύπου και αυξάνει το προσδόκιμο ζωής.

Η εσπερετίνη (Hesperetin-HESP) είναι ένα φλαβονοειδές που βρίσκεται στα εσπεριδοειδή και έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Ο συνδυασμός αυτών των δύο ουσιών είναι εξαιρετικά σπάνιος στην φύση, όταν όμως μελετήθηκαν μαζί φάνηκε να λειτουργούν παράλληλα για να μειώσουν την γλυκόζη στο αίμα, να βελτιώσουν την δράση της ινσουλίνης, και να διατηρήσουν την υγεία των αρτηριών. Δυστυχώς ο συνδυασμός τους και η δοσολογία στην οποία τις χρειάζεται ο οργανισμός, δεν μπορούν να προσληφθούν μόνο από την τροφή. Σε κάθε περίπτωση όμως μπορούμε να έχουμε οφέλη όταν καταναλώνουμε συνδυασμό τροφών που τις περιέχουν.

Τα σταφύλια για παράδειγμα δεν περιέχουν μόνο ρεσβερατρόλη αλλά και κερσετίνη, ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες που μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και της αύξησης της LDL (κακής) χοληστερόλης. Το κάλιο και οι φυτικές ίνες που περιέχουν κάνουν καλό στην υγεία της καρδιάς.

Τα πορτοκάλια, είναι μια φανταστική πηγή βιταμίνης C, ενός αντιοξειδωτικού που προστατεύει τα κύτταρα από την ζημιά που τους κάνουν οι ελεύθερες ρίζες, και έτσι προστατεύει από τον καρκίνο. Επίσης έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση μιας μερίδας εσπεριδοειδών την ημέρα παρέχει 19% μείωση του κινδύνου εγκεφαλικού. Ταυτόχρονα τα εσπεριδοειδή βοηθούν στην αποφυγή της αύξησης του βάρους και της παχυσαρκίας γιατί δεν περιέχουν λιπαρά, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, και πολλά θρεπτικά στοιχεία.

Προσθέτοντας αυτά τα φρούτα στην σαλάτα σας αφενός την κάνετε πιο γευστική, αφετέρου αυξάνεται κατακόρυφα τα οφέλη που αποκομίζετε για την υγεία σας.

 

 

 

 

πηγή

Τελευταία Νέα

ΠΡΕΒΕΖΑ: Δωρεάν rapid tests από το αυτοκίνητο για όλους, αύριο Σάββατο

Ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ προχωρεί τo Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στη διενέργεια drive through rapid tests στους κατοίκους του Δήμου, που...

ΗΠΕΙΡΟΣ: Οκτώ προσλήψεις από τον ΟΚΑΝΑ

Με οκτώ συνολικά άτομα πρόκειται να στελεχωθεί το Δίκτυο Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην Ήπειρο, και για τον σκοπό αυτό...

Σε Γρεβενά, Καστοριά, Ιωάννινα επεκτείνεται η Hengas – Τι έργα προβλέπουν οι υπό έγκριση αιτήσεις για άδειες διανομής αερίου

Με τρεις νέες αιτήσεις για χορήγηση ισάριθμων αδειών διανομής φυσικού αερίου για τους Δήμους Γρεβενών, Καστορίας και Ιωαννίνων, η εταιρεία Hengas προχωράει στην υλοποίηση...

Ήπειρος: Επιστολή περιφερειάρχη για ενίσχυση των εσπεριδοκαλλιεργητών

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών, και συγκεκριμένα μανταρινιού και πορτοκαλιού, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο...