fbpx
ΑρχικήΗΠΕΙΡΟΣΣτην Πρέβεζα ο Πρωθυπουργός:Ανακοίνωσε την υποθαλάσσια της Λευκάδας

Στην Πρέβεζα ο Πρωθυπουργός:Ανακοίνωσε την υποθαλάσσια της Λευκάδας

Στην Πρέβεζα βρέθηκε  το μεσημέρι της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης,

Αρχικά αφού θυμήθηκε ότι την τελευταία φορά που είχε έρθει στην Πρέβεζα κάποιος κέρδισε το τζόκερ, αναφέρθηκε στα έργα που είναι σε εξέλιξη, “θα ολοκληρώσουμε την Αμβρακία εντός του 2023, θα ξεκινήσουμε την υποθαλάσσια της Λευκάδας για να εξασφαλίσουμε γρήγορη σύνδεση της Λευκάδας με την υπόλοιπη χώρα και συνεχίζουμε τα έργα υποδομής” σημείωσε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι είναι πολύ οι πόροι που πλέον κατευθύνονται στην Ήπειρο, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι είναι πολύ  άξιος ο Περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης.

“Μέχρι τις τελευταίες ημέρες της θητείας μας, πριν τις εκλογές που θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας, θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη σημείωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός επί της ουσίας δεν έκανε αναφορά σε κανένα τοπικό ζήτημα, καμία αναφορά στο νοσοκομείο που κάποιοι διέρρεαν ότι θα είναι στην ατζέντα, καμία αναφορά στο Τμήμα Λογιστικής που το χάνει η πόλη, δεν ανέλαβε καμία δέσμευση και δεν προσέθεσε το παραμικρό για την Πρέβεζα.

Ο πρωθυπουργός το μόνο που έκανε ήταν να ανακοινώσει διπλασιασμό της χρηματοδότησης και των δικαιούχων του προγράμματος «Τουρισμός για Όλους 2022».

«Κάθε φορά που μιλάω για τουρισμό έχω απόλυτη ενσυναίσθηση ότι υπάρχουν σήμερα συμπολίτες μας που έχουν δυσκολία να μπορέσουν να περάσουν έστω και λίγες μέρες διακοπές. Για αυτό και πήρα την απόφαση και θα ανακοινώσουμε τις λεπτομέρειες, επίσημα, εντός της ημέρας, να διπλασιάσουμε το κονδύλι για το πρόγραμμα “Τουρισμός για Όλους”. Θα δώσουμε ακόμη 30 εκατομμύρια ευρώ, ακόμη 200.000 συμπολίτες μας θα μπορούν να κάνουν χρήση αυτών των κονδυλίων ώστε να μας βοηθήσουν να επεκτείνουμε την τουριστική περίοδο πέρα του Σεπτεμβρίου. Για να μπορέσουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα σήμερα να κάνουν έστω και λίγες μέρες διακοπές», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλώντας με πολίτες.

«Αυτό αποτυπώνει συνολικά τις προτεραιότητες μιας κυβέρνησης η οποία στρέφει πάντα το βλέμμα της στους πιο αδύναμους», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε την πολύ καλή πορεία του τουρισμού. «Έχουμε φέτος, και χαίρομαι που το διαπιστώνω και εδώ στη δυτική Ελλάδα, στη Λευκάδα, εδώ στην Πρέβεζα, μια πάρα πολύ καλή τουριστική περίοδο. Χαίρομαι που η Ελλάδα είναι τόπος τον οποίο προτιμούν οι ξένοι επισκέπτες. Πιστεύω ότι όταν θα κάνουμε τον απολογισμό θα μιλάμε για μια εξαιρετικά θετική τουριστική χρονιά», ανέφερε.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2022» προβλέπει την παροχή άυλης ψηφιακής κάρτας για την επιδότηση δαπανών σε ξενοδοχεία και καταλύματα ανά την Ελλάδα.

Η κάρτα έχει αξία 150 ευρώ για κάθε δικαιούχο και 200 ευρώ για ΑΜΕΑ με αναπηρία άνω του 67%, έναντι οριζόντιας επιδότησης 120 ευρώ που προβλεπόταν πέρυσι. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τα τέλη Ιουνίου του 2023, είτε εφάπαξ σε έναν προορισμό είτε σε πολλά διαφορετικά σημεία.

Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στο κέντρο της Πρέβεζας και συνομίλησε με πολίτες ενώ έκανε σύντομη στάση σε κεντρική καφετέρια της πόλης όπου έκανε τις δηλώσεις.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, όπου τον υποδέχτηκε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και τον ενημέρωσε για την πορεία των έργων αποκατάστασης και αναστήλωσης που βρίσκονται σε εξέλιξη.

    

 

  

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα