fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣε 5 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα στην Κομοτηνή

Σε 5 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα στην Κομοτηνή

Σε πέντε μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης, ο νυν αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων και πρώην Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Κομοτηνής, Γιάννης Μουρτίδης, για τις άθλιες συνθήκες που ζούσαν πάνω από 400 σκυλιά στο Δημοτικό Κυνοκομείο, την περίοδο 2018-2019.

 

Η ανακοίνωση των Φίλων Αδέσποτων Κομοτηνής:

“Εκδικάστηκε προχθές, 19.5.2022, η μήνυση που υποβάλλανε οι φιλόζωοι της Κομοτηνής σε βάρος του δημοτικού κυνοκομείου (Μάρτιος 2019) για τον υπερπληθυσμό των έγκλειστων σκυλιών την περίοδο 2018 – 2019. Ενώ η άδεια του κυνοκομείου προβλέπει μόνο 80 θέσεις ο δήμος εκείνη την εποχή είχε στοιβάξει 400 – 500 σκυλιά, σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη καταδίκη αυτής της μορφής και ανοίγει το δρόμο και σε άλλες εξελίξεις.

Η καταδίκη προσωποποιήθηκε στον τότε αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Μουρτίδη, ο οποίος άσκησε έφεση.

Το φιλοζωικό κίνημα θεωρεί την απόφαση ιστορική για τα τοπικά δεδομένα διότι μέχρι τώρα εξ όσων γνωρίζουμε δεν υπήρξε άλλη απόφαση και αυτό ίσως δημιουργούσε στο μυαλό κάποιων την ιδέα ότι μπορούν να παραβιάζουν το νόμο και τα δικαιώματα των ζώων.”

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα