fbpx
ΑρχικήΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣΤο next big thing του ελληνικού μπάσκετ

Το next big thing του ελληνικού μπάσκετ

Η ΔΕΚΑ πήρε τον τίτλο στο Rising Stars, με την ακαδημία του Νίκου Χατζηβρέττα να έχει ένα νεαρό αστέρι που έλαμψε όσο κανένα άλλο, τον Άλεξ Σαμοντούροφ.

Ο νεαρός (16 ετών) ύψους 2.09 φόργουορντ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, από Γεωργιανούς γονείς. Εντάχθηκε στην ΔΕΚΑ σε ηλικία 10 ετών με τον Νίκο Χατζηβρέττα να αποτελεί τον μέντορά του από τότε.

Η πρώτη φορά που το όνομά του “έπαιξε” ήταν το 2019, όταν και είχε 4 πόντους και 3 ριμπάουντ στο Πρωτάθλημα Παίδων, παρότι ήταν μόλις 14 ετών και έπαιζε με 16χρονους. Έκτοτε πολλά άλλαξαν, όμως όχι η δουλειά του μικρού, ο οποίος το 2021 έλαμψε, όντας ο MVP στο Πανελλήνιο, παίζοντας πλέον με την ηλικία του. Σε αυτό το τουρνουά μέτρησε 24,5 πόντους και 16,5 ριμπάουντ, ενώ είχε +2 ασίστ, κοψίματα και κλεψίματα!

Η απογείωση ήρθε φέτος, όπου στο Rising Stars πήρε από το χέρι την ομάδα του και την οδήγησε στον τίτλο, με 30(!) πόντους στον τελικό με τον Ολυμπιακό! Συνολικά μέτρησε 25.9 πόντους, 13.3 ριμπάουντ, 2.1 ασίστ, 0.9 κλεψίματα και 2 μπλοκ ανά αγώνα.

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα