fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑ«Βροχή» τα πρωτοχρονιάτικα πρόστιμα - Λουκέτο σε 5 επιχειρήσεις

«Βροχή» τα πρωτοχρονιάτικα πρόστιμα – Λουκέτο σε 5 επιχειρήσεις

Σε συνολικά 85.150 ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μετρων προχώρησαν χθες οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και Ε.Α.Δ.).

Όπως γνωστοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, διαπιστώθηκαν 1.683 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 527.050 ευρώ, ενώ πέντε επιχειρήσεις υποχρεώθηκαν να αναστείλουν τη λειτουργία τους για διάστημα 15 ημερών.

Από τους 85.150 ελέγχους, οι 77.940 πραγματοποιήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία.

Οι κυριότερες παραβάσεις, δε, αφορούσαν μη χρήση μάσκας, μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και μη νόμιμη μετακίνηση.

Οκτώ συλλήψεις και 1.668 παραβάσεις την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Στο μεταξύ, σε 8 ανήλθαν οι συλλήψεις και σε 1.668 οι παραβάσεις των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοιού σε όλη την Ελλάδα, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται, ότι χθες, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 77.940 έλεγχοι, από τους οποίους οι 9.247 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι 8 συλλήψεις έγιναν για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Ειδικότερα, οι 5 από τις συλλήψεις αφορούν σε ιδιωτική συνάθροιση, στο Βόλο. Τα άτομα αυτά είχαν συγκεντρωθεί σε σπίτι, ενώ κατηγορούνται κατά περίπτωση και για παράνομα τυχερά παιχνίδια, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Επιπλέον, στον διοργανωτή της συνάθροισης επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ

- Advertisement -

Τελευταία Νέα