fbpx
ΑρχικήΜΠΑΣΚΕΤΔεύτερο χρυσό στην ιστορία για την Ισπανία

Δεύτερο χρυσό στην ιστορία για την Ισπανία

Η ομάδα του Σέρτζιο Σκαριόλο δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στην Αργεντινή, μετέτρεψε σε μονόλογο τον τελικό με την «αλμπισελέστε» και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, ανεβαίνοντας στο βάθρο για 14η φορά τα τελευταία 20 χρόνια.

Η «ρόχα» που παρατάχθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο δίχως τον κορυφαίο Ισπανό NBAer όλων των εποχών, Πάου Γκασόλ εγκλώβισε τους Αργεντινούς, κυριάρχησε κατά κράτος κι έφτασε στην εύκολη νίκη με MVP τον Ρίκι Ρούμπιο.

Η Ισπανία «εκγλώβισε» τους Σκόλα (1/10 σουτ εντός πεδιάς) και Καμπάτσο (2/11 σουτ), κατέβασε 47 ριμπάουντ αντί 27 της Αργεντινής, μοίρασε 20 ασίστ και είχε έξι παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Σκόλα πέτυχε το πρώτο του σουτ εντός πεδιάς στο 34:23.

Ο Ρίκι Ρούμπιο ηγήθηκε της «ρόχα» στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ολοκληρώνοντας το ματς με 20 πόντους (7/7 δίποντα, 5/9 δίποντα, 1/2 τρίποντα), 7 ριμπάουντ  και 3 ασίστ στα 22:56 που έμεινε στο παρκέ. 

Ο ισπανικός θρίαμβος δεν ήταν αναμενόμενος για τους περισσότερους. Οι Φούριας Ρόχας, όπως αποκαλούνται, δίνονταν τέταρτο ή και πέμπτο φαβορί πριν την έναρξη του τουρνουά. Η νίκη που τους άλλαξε την μοίρα, ήταν αυτή κόντρα στο μεγάλο φαβορί τους Σέρβους. Πρώτον γιατί έστειλαν την Σερβία πάνω στην φουριόζα Αργεντινή και δεύτερον γιατί με αυτόν τον τρόπο απέφυγαν συναπάντημα με τους Αμερικάνους μέχρι τον τελικό.

Τα highlights του τελικού

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΝΤΑΔΑ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ MVP ΤΟΝ ΡΙΚΙ ΡΟΥΜΠΙΟ

ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΟΒΙΤΣ,ΦΟΥΡΝΙΕ,ΡΟΥΜΠΙΟ,ΓΚΑΣΟΛ,ΣΚΟΛΑ
- Advertisement -

Τελευταία Νέα