fbpx
ΑρχικήΗΠΕΙΡΟΣ2ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Στην Αρτα!

2ος Νυχτερινός Αγώνας Δρόμου Στην Αρτα!

2ΟΣ  ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ

«2st ARTA’S NIGHT RUN 18 81”
23 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΑΡΤΑΣ ,ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΙΩΝ και η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΑΣ

Στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της πόλης της Άρτας την 24η Ιουνίου 1881, ο Σύλλογος Δρομέων Άρτας η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και ο  Δήµος Αρταίων, προκηρύσσουν τον 2ο Νυχτερινό Αγώνα Δρόμου- Δυναμικού βαδίσματος «Arta’s Night Run 18 81» .

ΓΕΝΙΚΑ
ΔΙΑΔΡΟΜΗ
Πρόκειται για αγώνα δρόμου 10 και 5  χλμ και δυναμικό βάδισμα 5 χλμ.  με αφετηρία τη πλατεία Σκουφά (Παρηγορίτισσα) και τερματισμό την κεντρική πλατεία της πόλης μας, μπροστά από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
Η διαδρομή των 10 χλμ. έχει ως αφετηρία την Παρηγορίτισσα, κατευθυνόμαστε αριστερά στη Βασιλέως Κωνσταντίνου προς τον Άγιο Θεόδωρο σημείο όπου υπογράφηκε η συνθήκη για την απελευθέρωσης της Άρτας. Στη συνέχεια περνάμε στο παραλίμνιο πάρκο της Άρτας σε ομαλή χωμάτινη διαδρομή 2 χλμ  πραγματοποιώντας μια στροφή μέσα στο πάρκο και βγαίνουμε στη Περιφερειακή οδό. Στο ύψος του Εκθεσιακού Κέντρου στρίβουμε αριστερά στη παραδοσιακή  συνοικία Ταμπακιάδες ακολουθώντας κατά μήκος τα τείχη του κάστρου. Περνάμε από το Αρχοντικό Παπακώστα κατευθυνόμαστε προς το Κάστρο και το ρολόι της πόλης .Στη συνέχεια στρίβουμε δεξιά  επί της οδού Αμβρακίας, περνάμε στην οδό Βασιλέως Πύρρου στην Λαϊκή Αγορά και τον Άγιο Βασίλειο. Συνεχίζουμε ευθεία, περνάμε  τα ερείπια του Ναού του Απόλλωνα στην πλατεία Κιλκίς φθάνουμε στην οδό Ζάρρα όπου κατευθυνόμαστε δεξιά, στη συνέχεια στο άγαλμα του Τσολιά στρίβουμε για λίγο αριστερά στην περιφερειακή οδό και αμέσως στον παράδρομο μέχρι παρόχθια του ποταμού Αράχθου, δίπλα στο ιστορικό γεφύρι. Κατεύθυνση αριστερά προς το διοικητήριο των ΤΕΙ και το Αρχαιολογικό Μουσείο. Στο τέλος του δρόμου κατευθυνόμαστε προς την οδό Κομμένου μέσω της οδού Λέοντος μπροστά από την είσοδο του δημοτικού σταδίου Άρτας στρίβουμε αριστερά περνάμε το χώρο της Νεκρόπολης και κατευθυνόμαστε  στην Παρηγορίτισσα, και μέσω του πεζόδρομου της Σκουφά στον τερματισμό στην Κεντρική πλατεία.
Η διαδρομή των 5 χλμ. έχει ως αφετηρία την Παρηγορίτισσα και ακολουθώντας διαφορετική πορεία από τον αγώνα των 10 χλμ στρίβει δεξιά προς την οδό Σκουφά Στη συνέχεια ακολουθούμε την πορεία των τελευταίων πέντε (5) χιλιόμετρων του αγώνα των 10 χλμ. από το ύψος του 1ου δημοτικού σχολείου και κάτω.
Κατά μήκος της διαδρομής οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το παραποτάμιο πάρκο,  σημεία αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, Βυζαντινά μνημεία και  μέρος της  Παραποτάμιας ζώνης  δίπλα στο γεφύρι καθώς ο ήλιος δύει.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

ΩΡΕΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ
• 21:00      10 και 5  χλµ τρέξιμο-δυναμικό βάδισμα.

ΧΡΟΝΙΚΟ ΟΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ
10 χλμ εκατόν είκοσι (90’) λεπτά
5 χλμ.  ενενήντα (90΄) λεπτά
Πέραν αυτού του ορίου, οι δρομείς τρέχουν με δική τους ευθύνη, χωρίς την υποστήριξη της διοργάνωσης

ΤΟΠΟΣ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ
Εκκίνηση στη πλατεία Σκουφά μπροστά από τη Παρηγορίτισσα και τερματισμός στη κεντρική Πλατεία Άρτας. Μετά  το τέλος του αγώνα στο χώρο του τερματισμού, θα ακολουθήσουν εκδηλώσεις

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Το κόστος συμμετοχής στον αγώνα είναι 5 ευρώ.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δρομέων Άρτας, ορισμένος εκπρόσωπος της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ,ορισμένος εκπρόσωπος του Δήμου Αρταίων

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ 1ου ΝΥΚΤΕΡΙΝΟΥ  ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ:
Δηλώσεις Συμμετοχής:
Θα γίνονται με δύο εναλλακτικούς τρόπους:
1) Μέσω συμπλήρωσης ηλεκτρονικής φόρμας στην σελίδα www.sdartas.gr
2)Μέσω χειρόγραφης αίτησης, την οποία θα καταθέσετε στην  γραμματεία την ημέρα του αγώνα, εφόσον δεν έχει συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών των 500 ατόμων.
Σε περίπτωση που συμπληρωθεί ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων, είναι δυνατή η συμμετοχή δρομέων- περιπατητών χωρίς χρονομέτρηση και αναμνηστικό μετάλλιο.

Μετά την έγκυρη εγγραφή θα αποστέλλεται απαντητικό email από την γραμματεία της διοργανώτριας αρχής για κάθε αίτηση συμμετοχής που έχει αποσταλεί ηλεκτρονικά.
Δικαίωμα Συμμετοχής: Δικαίωμα συμμετοχής στον αγώνα έχουν όλοι οι άνδρες και γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας
Σε περίπτωση που ο/η δροµέας είναι κάτω των 18 ετών, δεν απαιτείται δήλωση συμμετοχής και πρέπει να συνοδεύεται από τον γονέα/κηδεμόνα.
Θεωρείται απαραίτητο να τονισθεί ότι όλοι οι δρομείς ανεξαρτήτου ηλικίας θα πρέπει πρόσφατα να έχουν εξεταστεί από εξειδικευμένο Ιατρό διότι αγωνίζονται με δική τους αποκλειστικά ευθύνη και  ευθύνη των γονέων/κηδεμόνων των ανηλίκων.

Διανοµή Αθλητικού Υλικού: Η διανομή αθλητικού υλικού, θα γίνεται
τη Παρασκευή 22/06/2018 από 18:00 έως 21:00 στη Κεντρική πλατεία και  Σάββατο  23/06/2018 από 10:00 έως 14:00  και  από 18:00 έως 20:30
σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο από την διοργανώτρια αρχή.
Η διοργανώτρια αρχή έχει προβλέψει ειδικό χώρο φύλαξης του ιµατισµού των δροµέων για την ημέρα του Αγώνα.

Κανονισµοί
Απαγορεύεται κάθε παράκαμψη και συντόμευση της διαδρομής. Επιπλέον, απαιτείται η αλληλοκατανόηση και εξυπηρέτηση των δρομέων μεταξύ τους, τόσο πριν όσο και μετά τον αγώνα, ιδιαίτερα όμως κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μεμονωμένοι δρομείς αλλά και ομάδες δρομέων οφείλουν να σέβονται τους υπόλοιπους συναθλητές τους, να μην αλληλο-εμποδίζονται στην προσπάθειά τους και να μην εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Τροποποίηση – Διαδροµών και Κανονισµών – Διαδικασιών
Η Διοργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα, να προβεί στην τροποποίηση των Διαδρομών του Αγώνα και των Κανονισμών –Διαδικασιών, εάν κριθεί απαραίτητο και πάντα για την ασφάλεια και την καλύτερη εξυπηρέτηση των δρομέων.

Χρονομέτρηση – Αριθµός Συμμετοχής
Ο Νυκτερινός Αγώνας Δρόμου  θα υποστηρίζεται από σύστημα Χρονομέτρησης.

Υγειονοµική Κάλυψη
Οι δρομείς που θα λάβουν μέρος στον Αγώνα, οφείλουν να υποβληθούν σε πλήρη ιατρικό έλεγχο πριν τη συμμετοχή τους, με προσωπική τους ευθύνη.
Την ημέρα του αγώνα, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη .

Σταθµοί Τροφοδοσίας – Απορρίµµατα
Στον Αγώνα των 10 χλμ. θα υπάρχουν δυο σταθμοί υποστήριξης, με  εμφιαλωμένο νερό καθώς και στον τερματισμό.
Στον αγώνα των 5 χλμ.θα υπάρχει ενδιάμεσα σταθμός υποστήριξης με εμφιαλωμένο νερό.
Όλοι οι δρομείς που συμμετέχουν στον Αγώνα , καθώς και το προσωπικό της διοργανώτριας αρχής, οφείλει να διατηρήσει το φυσικό  περιβάλλον καθαρό. Η διοργανώτρια αρχή, θα προβλέπει για όλη τη διαδρομή σημεία αποκομιδής απορριμμάτων και ειδικότερα στους Σταθμούς Υποστήριξης.

Έπαθλα – Απονοµές
Κύπελλα θα απονεμηθούν στους τρεις  πρώτους άνδρες και στις τρεις πρώτες γυναίκες νικητές-τριες της γενικής κατάταξης καθώς και στις  ηλικιακής κατηγορίες ανδρών γυναικών  (πλήν αυτών που έχουν βραβευτεί στη γενική κατηγορία) ως εξής:
15 έως 29
30 έως 39
40 εως 49
50+

Αποτελέσµατα
Τα επίσηµα αποτελέσµατα όλων των δροµέων, που θα συμμετέχουν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους της χρονομέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα

Επικοινωνία – Τύπος – Φωτογραφίες
Η Διοργανώτρια αρχή είναι υπεύθυνη για την παροχή πληροφοριών σε        οποιοδήποτε Μέσο Ενημέρωσης (σε ότι αφορά τη διοργάνωση) με συνεντεύξεις, δελτία τύπου και παροχή φωτογραφικού υλικού.
Τέλος τα ονόματα και οι φωτογραφίες των δρομέων θα μπορούν να        χρησιμοποιηθούν ελεύθερα από την διοργανώτρια αρχή προς τα Μ.Ε. και οπουδήποτε κριθεί σκόπιμο από αυτούς.

Εθελοντισµός
Οι εθελοντές είναι ένας από τους σημαντικότερους συντελεστές μιας επιτυχημένης αθλητικής διοργάνωσης. Συμμετέχοντας ως εθελοντές στον αγώνα δρόμου  αποκομίζετε μια σημαντική εμπειρία και ταυτόχρονα συμβάλλετε στην ασφαλή και επιτυχή διεξαγωγή του αγώνα.
Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι θα µμπορούν να αποστέλλουν mail στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του συλλόγου syllogosdromeonartas@gmail.com

Επικοινωνία και ενημερώσεις:
Για καθημερινές ενημερώσεις, νέα και πληροφορίες για πρόγραμμα του αγώνα μπορείτε να επισκέπτεστε την σελίδα και τα social media του συλλόγου.
• Web: www.sdartas.gr
• Facebook Event:  https://www.facebook.com/events/142034103024107/
• Facebook: https://www.facebook.com/Sdartas/
• Twitter: https://twitter.com/sdartas
• Instagram: https://www.instagram.com/sdartas/
• Google+: https://plus.google.com/u/1/117774588720148389354

 

Πηγή

- Advertisement -

Τελευταία Νέα