fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ μέτρα ασφαλείας! Σε ΦΡΟΥΡΙΟ μετατρέπεται η Αθήνα λόγω Μακρόν...

ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ μέτρα ασφαλείας! Σε ΦΡΟΥΡΙΟ μετατρέπεται η Αθήνα λόγω Μακρόν…

Στον πυρετό προετοιμασιών για την επίσκεψη του Γάλλου Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Τόσκα και με τη συμμετοχή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., ανώτατων αξιωματικών του Σώματος και άλλων προϊσταμένων.

Στην ατζέντα βρίσκονταν ακόμη τα μέτρα ασφαλείας της ΔΕΘ, πιθανή επίσκεψη της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ αλλά και οι φόβοι επιθέσεων,  με ακτιβιστικές ή τρομοκρατικές ενέργειες, εναντίον στόχων γερμανικών συμφερόντων  με αφορμή το «λουκέτο» που έβαλε η γερμανική κυβέρνηση στην αντιεξουστιαστική ιστοσελίδα Linksunten Indymedia και το de Indymedia.

Σε ότι αφορά στην επίσκεψη Μακρόν στις 7 Σεπτεμβρίου, τα μέτρα αναμένεται να είναι αυξημένα ύστερα και από την τελευταία τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη. Για τον Γάλλο Πρόεδρο θα ληφθούν όλα τα μέτρα που λαμβάνονται για κάθε αρχηγό κράτους, με τη συμμετοχή εκατοντάδων αστυνομικών και διαφόρων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ..

Σε κλοιό ασφαλείας θα τεθούν η πρεσβεία της Γαλλίας, επιχειρήσεις γαλλικών συμφερόντων και διπλωματικές αποστολές.

Τα δρομολόγια μετακίνησης του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας έχουν σχεδιαστεί και θα γίνεται  «αποστείρωση» ασφαλείας. Οι δρόμοι διέλευσης θα κλείνουν για τους πολίτες, αρκετά νωρίτερα.

Ο Γάλλος Πρόεδρος θα φθάσει το μεσημέρι της 7ης Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, θα έχει γεύμα με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και ακολούθως συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Θα ακολουθήσει μικρή ανάπαυλα στην Γαλλική Πρεσβεία (είχε δεχθεί επίθεση με χειροβομβίδα) και στη συνέχεια δείπνο.

Την επόμενη μέρα αναμένεται να επισκεφθεί το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών σε μία «επικίνδυνη» περιοχή, όπως χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., καθώς το ινστιτούτο έχει γίνει αρκετές φορές στο παρελθόν στόχος καταδρομικών και εμπρηστικών επιθέσεων με πιο πρόσφατη αυτή που είχε καταγραφεί στις 27 Φεβρουαρίου 2017.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

 

- Advertisement -

Τελευταία Νέα