1200 δρομείς, οι τοπικές αρχές, κάτοικοι του Μακροχωρίου και της ευρύτερης περιοχής και οι γονείς τίμησαν και φέτος με λαμπρότητα την μνήμη των 21 αδικοχαμένων μαθητών του δυστυχήματος των Τεμπών. 21 περιστέρια ελευθερώθηκαν στον ουρανό συμβολικά πριν την έναρξη του κεντρικού αγώνα στη μνήμη των παιδιών. Και από εκεί ψηλά, οι αδικοχαμένοι μαθητές παρακολουθούσαν με ικανοποίηση την εκδήλωση. Με ικανοποίηση γιατί δεν τους ξεχνούν. Γιατί δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ…

Αγωνιστικά, η εκδήλωση στέφθηκε με οργανωτική επιτυχία. Οι διοργανωτές σε συνεργασία με τους εθελοντές έφεραν εις πέρας χωρίς προβλήματα και καθυστερήσεις την διοργάνωση ενώ οι δρομείς συμμετείχαν με χαρά σε αυτή την διοργάνωση.

Μεγάλος νικητής του κεντρικού αγώνα ήταν Γιώργος Σταμούλης του Φιλίππου, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Ολυμπιονίκες Βούλα Πατουλίδου, Πόπη Ουζούνη.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης και οι σύμβουλοι του Νίκη Καρατζιούλα, Θεόφιλος Τεληγιαννίδης (οι δυο σύμβουλοι έτρεξαν μάλιστα στον αγώνα), ο βουλευτής Απόστολος Βεσυρόπουλος, ο πρόεδρος του ΚΑΠΑ Στέργιος Διαμάντης, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Σάκης Κουλουριώτης, οι σύμβουλοι  Μάκης Αγγελίνας (ο οποίος έτρεξε στον μεγάλο αγώνα) και Ιορδάνης Κυρατλίδης.