fbpx
Τετάρτη, 22 Μαρτίου, 2023
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ 11 πράγματα που θα σας κάνουν να δείτε τα αεροπορικά ταξίδια με...

11 πράγματα που θα σας κάνουν να δείτε τα αεροπορικά ταξίδια με άλλο μάτι

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ιδιαίτερα σε μικρή ηλικία έχουν κοιτάξει ένα αεροπλάνο που πετά, και έχουν αναρωτηθεί: «Πως μπορεί να πετάξει ένα τέτοιο τεράστιο μηχάνημα;» Τώρα που είμαστε ενήλικες γνωρίζουμε λίγα παραπάνω πράγματα για αυτά. Η φύση του αεροπλάνου εξακολουθεί να προκαλεί την περιέργεια των ανθρώπων.
Παρακάτω θα δείτε μια λίστα με ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τα αεροπορικά ταξίδια που ίσως δεν γνωρίζατε.

#1 Τα αεροπλάνα μπορούν να αντέξουν τους κεραυνούς

1
Σύμφωνα με τις στατιστικές, κάθε χρόνο τα αεροπλάνα χτυπιούνται από κεραυνούς. Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν συνήθως χωρίς επικίνδυνες συνέπειες, διότι τα σύγχρονα αεροπλάνα έχουν μια ειδική επίστρωση που τα προστατεύει από τις επικίνδυνες επιδράσεις των κεραυνών.

#2 Δεν υπάρχουν ασφαλέστερες θέσεις σε ένα αεροπλάνο
2

Τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη από το TIME, δείχνουν ότι η πιθανότητα επιβίωσης από αεροπορικό ατύχημα είναι μεγαλύτερη αν ο επιβάτης κάθεται στο πρυμναίο τμήμα του αεροσκάφους. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Διοίκηση Αεροπορίας των ΗΠΑ, δεν υπάρχει ασφαλές κάθισμα σε ένα αεροπλάνο. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, υπάρχουν πάντα οι μεταβλητές που δεν μπορούν να ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό.

#3 Μερικά αεροπλάνα έχουν μυστικά τμήματα για τους αεροσυνοδούς.
3

Στις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων, τα μέλη του πληρώματος μπορεί να πρέπει να εργαστούν ως και 16 ώρες. Για να καταφέρουν να ξεκουραστούν, μερικά αεροπλάνα έχουν μικρές περιοχές ύπνου για 6-10 άτομα. Αν θέλετε να δείτε πως μοιάζουν αυτοί οι χώροι εσωτερικά, μπορείτε να ρίξετε μια ματιά εδώ.

#4 Αν παρουσιάσει πρόβλημα ο ένας από τους δύο κινητήρες, το αεροπλάνο μπορεί να φτάσει στον προορισμό του χρησιμοποιώντας μόνο τον έναν.

4
Η ιδέα πως ο κινητήρας του αεροπλάνου μπορεί να υποστεί βλάβη, είναι τρομακτική για τους επιβάτες. Τα σύγχρονα αεροπλάνα μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτό το ενδεχόμενο. Επιπλέον, τα δρομολόγιά τους έχουν σχεδιαστεί έτσι, ώστε αν κάποιος κινητήρας σταματήσει να λειτουργεί, αυτά μπορούν να πετάξουν ως το κοντινότερο αεροδρόμιο με τον άλλο κινητήρα.

#5 Γιατί τα φώτα πρέπει να χαμηλώνουν και οι περσίδες των παραθύρων να σηκώνονται κατά τη διάρκεια της απογείωσης και της προσγείωσης;

5

Όταν απογειώνεται ένα αεροπλάνο ή ταξιδεύει κατά τη διάρκεια σκοταδιού, τα φώτα πάντα είναι χαμηλωμένα. Αυτό συμβαίνει για να εξασφαλιστεί πως σε περίπτωση εκκένωσης σε μια έκτακτη ανάγκη, οι επιβάτες και το πλήρωμα θα έχουν προσαρμοστεί στο σκοτάδι. Αυτό, τους επιτρέπει να κινηθούν πιο γρήγορα. Οι περσίδες των παραθύρων πρέπει να παραμένουν ανοιχτές για τον ίδιο λόγο. Οι επιβάτες, θα συνηθίσουν το φυσικό φως έξω από το αεροσκάφος ενώ την ίδια στιγμή, το πλήρωμα της καμπίνας μπορεί να αξιολογήσει την εξωτερική κατάσταση και να δει ποια πλευρά είναι ασφαλέστερη σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκκένωση.

#6 Απαγορεύεται το κάπνισμα στο αεροπλάνο. Οπότε, γιατί υπάρχει ένα τασάκι στην τουαλέτα;

6

Το κάπνισμα στο αεροσκάφος είναι απαγορευμένο αυστηρά, αλλά υπάρχει ένα τασάκι σε κάθε τουαλέτα. Γιατί; Εκείνοι που ορίζουν τους κανόνες για τα αεροπορικά ταξίδια, υποπτεύθηκαν ότι ορισμένοι επιβάτες ίσως προσπαθούσαν να καπνίσουν ένα τσιγάρο στα κρυφά. Για να βεβαιωθούν πως τα αποτσίγαρα δεν θα απορρίπτονταν στην τουαλέτα διακινδυνεύοντας την εκδήλωση πυρκαγιάς, εγκατέστησαν τασάκια στις τουαλέτες του αεροπλάνου. Αυτό δεν σημαίνει ότι αξίζει να προσπαθήσετε να τα χρησιμοποιήσει. Όλες οι τουαλέτες είναι εξοπλισμένες με ανιχνευτές καπνού και κάθε επιβάτης που σπάει τον κανόνα, διακινδυνεύει να επιβαρυνθεί με πρόστιμο. Επίσης, ίσως του απαγορευτεί να χρησιμοποιήσει την αεροπορική εταιρεία στο μέλλον.
#7 Γιατί το φαγητό στα αεροπλάνα δεν έχει γεύση;

7

Τα τρόφιμα του αεροπλάνου δεν είναι νόστιμα αλλά αυτό δεν είναι σφάλμα των αεροπορικών εταιρειών. Η χαμηλή ποσότητα υγρασίας και η πίεση εντός του θαλάμου μειώνει την ευαισθησία των υποδοχέων της γλώσσας. Μια έρευνα έχει δείξει πως χάνουμε την ικανότητα να γευτούμε αλμυρά και γλυκά τρόφιμα κατά 30% σε τέτοιες συνθήκες.
#8 Γιατί υπάρχει τρύπα ανάμεσα στα παράθυρα ;

8

Τα παράθυρα σε ένα αεροπλάνο, στην πραγματικότητα αποτελούνται από τρία διαφορετικά ακρυλικά πάνελ. Λόγω της διαφοράς θερμοκρασίας σε διαφορετικά ύψη, οι πλάκες πρέπει να είναι σε θέση να αντέξουν ένα τεράστιο ποσό πίεσης. Η μικρή τρύπα ανάμεσα στα μεσαία και εξωτερικά πάνελ επιτρέπει να ρυθμιστεί η πίεση μεταξύ των υαλοπινάκων. Αυτό, αποτρέπει την πιθανότητα να σπάσουν. Επίσης, αποτρέπει τα παράθυρα από το να παγώσουν ή να θολώσουν.
Μπορείτε να μάθετε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την ιδέα εδώ.

#9 Οι μάσκες οξυγόνου μπορούν να λειτουργήσουν μόνο για 15 λεπτά

9
Όταν πέσει η πίεση μέσα στην καμπίνα, κάθε επιβάτης πρέπει να χρησιμοποιήσει τη μάσκα οξυγόνου του. Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόλις για 15 λεπτά. Αυτό είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται κανονικά για να φέρουν το αεροπλάνο σε ένα ύψος, όπου οι επιβάτες θα μπορούν να αναπνεύσουν φυσιολογικά, χωρίς τις μάσκες.

#10 Τα ελαστικά των αεροπλάνων δεν είναι δυνατόν να σκάσουν κατά την προσγείωση
10
Τα ελαστικά στους τροχούς του αεροσκάφους μπορούν να αντέξουν ένα φορτίο 38 τόνων. Μπορούν να πραγματοποιούν περισσότερες από 500 προσγειώσεις με ταχύτητα 280 χιλιομέτρων την ώρα πριν χρειαστεί να αντικατασταθούν. Η πίεση στο εσωτερικό τους είναι περίπου έξι φορές μεγαλύτερη από την πίεση των ελαστικών των αυτοκινήτων. Όταν έρθει η ώρα να αντικατασταθούν, αφαιρούνται χρησιμοποιώντας ένα γρύλο με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως με ένα αυτοκίνητο.

#11 Γιατί τα αεροπλάνα αφήνουν λευκές γραμμές στον ουρανό;
11
Αυτές οι λευκές γραμμές είναι αποτέλεσμα συμπύκνωσης. Κατά τη διάρκεια μιας πτήσης, οι κινητήρες του αεροσκάφους απελευθερώνουν υδρατμούς οι οποίοι διαλύονται στην κρύα ατμόσφαιρα. Το αποτέλεσμα είναι τα λευκά ίχνη που βλέπετε. Λειτουργεί ακριβώς όπως η αναπνοή σε κρύο καιρό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Κυπελλούχος κόσμου η Άννα Μαρία Τριφύλλη

Στο Μαυροβούνιο η Ελληνίδα πυγμάχος Άννα Μαρία Τριφύλλη ήταν εντυπωσιακή καταφέρνοντας να επικρατήσει στον τελικό της κατηγορίας των 48 κιλών απέναντι σε μια πολύ καλή αντίπαλο...

Πεντάστερο στην οδό Καλλάρη στα Ιωάννινα

Ξενοδοχείο στο Ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων, που πέρασε από τις περιπέτειες των πλειστηριασμών τώρα μετατρέπεται σε πεντάστερο. Πρόκειται για μονάδα στην οδό Καλλάρη η οποία...

Ξεκινούν οι διαγραμμίσεις για κοινόχρηστους χώρους στην Άρτα

Η περίοδος από την αρχή του έτους έως και τις επόμενες ημέρες, μεταξύ άλλων, σηματοδοτείται και από τις αιτήσεις των ιδιοκτητών κλάδου εστίασης και...

Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ: 17×17 για την Δόξα – “Κλείδωσε” και μαθηματικά την πρωτιά

Εύκολο απόγευμα για την ΑΕ Δόξας-Πύρρου Άρτας στο ΔΑΚ Αερογέφυρας, η οποία επικράτησε του Παναιτωλικού με 84-57. Αυτή ήταν η 17η νίκη για την...