fbpx
Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020
Αρχική ΤΑΞΙΔΙΑ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 10 Συμβουλές για Ασφαλές Ταξίδι

10 Συμβουλές για Ασφαλές Ταξίδι

10 συμβουλές για να είναι ασφαλής κάποιος όταν ταξιδεύοντας στο εξωτερικό.

Αυτές είναι οι συμβουλές:

Κάντε έρευνα. Πριν ταξιδέψετε στο εξωτερικό, αναζητήστε όλες τις πληροφορίες για τον προορισμό. Αν για παράδειγμα το υπουργείο Εξωτερικών συμβουλεύει να μην πάτε εκεί, μην το κάνετε. Αυτές οι προειδοποιήσεις είναι σοβαρές.

Επικοινωνήστε με την πρεσβεία. Πριν μπείτε στο αεροπλάνο, επικοινωνήστε μαζί τους. Σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης ή φυσικής καταστροφής, θέλετε η πρεσβεία να γνωρίζει ότι είστε στη χώρα, ώστε να σας παράσχουν βοήθεια ή να σας διευκολύνουν να φύγετε αν είναι απαραίτητο.

Γίνετε «ντόπιοι». Παρακολουθήστε τα τοπικά νέα ή βρείτε κάποιο αγγλόφωνο ΜΜΕ. Παρακολουθήστε το Twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι πληροφορίες που δίνουν δεν είναι πάντα ακριβείς, αλλά προειδοποιούν σε περίπτωση που κάτι γίνεται στην περιοχή που είσαι. Αποφύγετε τα μεγάλα πλήθη, τις πολιτικές συγκεντρώσεις και τις διαμαρτυρίες. Ακόμη και αν πλησιάσετε από περιέργεια, μπορεί να τραυματιστείτε ή να βρεθείτε σε επικίνδυνη κατάσταση.

Προετοιμάστε τα παιδιά. Κάποιες οικογένειες προετοιμάζονται για κάθε πιθανό σενάριο, από φωτιά, μέχρι να ξεχαστεί ένα παιδί μέσα στον συρμό του μετρό την ώρα που τα υπόλοιπα μέλη αποβιβάζονται σε κάποιο σταθμό. Καλό είναι τα παιδιά να γνωρίζουν πού βρίσκονται και να ξέρουν ότι αν δουν κάποιον ή κάτι που φαίνεται περίεργο, πρέπει να ενημερώσουν κάποιον ενήλικα.

Δοκιμάστε τα παιδιά. Όταν είστε έξω στην πόλη, βάλτε ένα από τα παιδιά σας να σας οδηγήσει πίσω στο ξενοδοχείο. Πρέπει να ξέρουν πώς να επιστρέψουν σε περίπτωση που χαθείτε.

Φορτίστε τα κινητά. Όλοι πρέπει να έχετε φορτισμένα κινητά τηλέφωνα και τους σημαντικούς αριθμούς αποθηκευμένους. Αποστηθίστε όλοι τον τηλεφωνικό αριθμό και τη διεύθυνση του μέρους που διαμένετε, σε περίπτωση που τα τηλέφωνα σταματήσουν να λειτουργούν.

Ελέγξτε το περιεχόμενο του πορτοφολιού. Πρέπει να έχετε όλοι μαζί σας έγγραφο που πιστοποιεί την ταυτότητά σας και μετρητά στο τοπικό νόμισμα. Βάλτε στην τσέπη κάθε παιδιού σας μία κάρτα του ξενοδοχείου που μένετε.

Βγάλτε φωτογραφία. Βγάλτε μία φωτογραφία από κάθε ένα από τα παιδιά σας με το κινητό, πριν βγείτε σε ένα πολυπληθές μέρος. Θα είναι πιο εύκολο για την τοπική αστυνομία να εντοπίσει το παιδί σας αν έχουν μία πρόσφατη φωτογραφία που δείχνει τι φορούσε όταν χάθηκε.

Η προετοιμασία είναι το παν. Το να έχετε σκεφτεί προκαταβολικά ό,τι μπορεί να πάει στραβά μπορεί να ακούγεται δύσκολο, αλλά η προετοιμασία είναι το παν, για εσάς και τα παιδιά σας. Μιλώντας τους με κατάλληλο για την ηλικία τους τρόπο για τα πλάνα που έχετε κάνει, θα βοηθήσει όλη την οικογένεια να είναι πιο χαλαρή.

Μην ξεχνάτε τα σημαντικά. Αυτή την εποχή, όλοι ανησυχούν για την τρομοκρατία. Ομως, υπάρχουν κι άλλες σημαντικές απειλές για μία οικογένεια που ταξιδεύει στο εξωτερικό. Για παράδειγμα, αν έχουν γίνει τα απαραίτητα εμβόλια, σε περίπτωση που ο προορισμός απαιτεί κάτι τέτοιο. Και δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι δεν θα πρέπει να πίνετε νερό εκτός αν είστε απόλυτα σίγουροι ότι είναι ασφαλές.

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

ΗΠΕΙΡΟΣ: Οκτώ προσλήψεις από τον ΟΚΑΝΑ

Με οκτώ συνολικά άτομα πρόκειται να στελεχωθεί το Δίκτυο Δομών και Υπηρεσιών για την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων στην Ήπειρο, και για τον σκοπό αυτό...

Σε Γρεβενά, Καστοριά, Ιωάννινα επεκτείνεται η Hengas – Τι έργα προβλέπουν οι υπό έγκριση αιτήσεις για άδειες διανομής αερίου

Με τρεις νέες αιτήσεις για χορήγηση ισάριθμων αδειών διανομής φυσικού αερίου για τους Δήμους Γρεβενών, Καστορίας και Ιωαννίνων, η εταιρεία Hengas προχωράει στην υλοποίηση...

Ήπειρος: Επιστολή περιφερειάρχη για ενίσχυση των εσπεριδοκαλλιεργητών

Τη λήψη μέτρων για τη στήριξη των παραγωγών εσπεριδοειδών, και συγκεκριμένα μανταρινιού και πορτοκαλιού, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης ο...

Δώρο Χριστουγέννων : Σε δύο δόσεις η καταβολή του σε εργαζόμενους σε αναστολή

Σε δυο ταχύτητες θα πάρουν το δώρο των Χριστουγέννων οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα: στις 21 Δεκεμβρίου θα πληρωθούν όσοι δεν μπήκαν καθόλου σε...