fbpx
ΑρχικήΑΘΛΗΤΙΚΑΠΑΣ Γιάννινα βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του!

ΠΑΣ Γιάννινα βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του!

 

ΠΑΣ Γιάννινα βγαλμένος από τα πιο τρελά όνειρα των οπαδών του!

Η ΟΜΑΔΑ του Γιάννη Πετράκη έκανε ονειρεμένο ντεμπούτο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, καθώς συνέτριψε με χαρακτηριστική ευκολία και τρομερή τακτική την Οντ Γκρένλαντ με 3-0 και μόνο με «χαρακίρι» θα χάσει την πρόκριση στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League.

inner

Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου δεν κινδύνευσε στο παραμικρό, έβαλε από την αρχή του ματς τους δύσμοιρους Νορβηγούς στα… σχοινιά και επέβαλε από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό το δικό του νόμο στους «Ζωσιμάδες». Σκόρερ για τους Ηπειρώτες οι Μιχαήλ (7’), Ναδάλες (31’) και Ακόστα (68’), δείχνοντας ότι δεν έχουν να φοβούνται τίποτα εν όψει του δεύτερου ματς στη Νορβηγία την 21η Ιουλίου.

Πώς έπαιξε

Το 3-5-2 με το οποίο πραγματοποίησε την εξαιρετική πορεία στο β’ γύρο του πρωταθλήματος εφάρμοσε ο Γιάννης Πετράκης για το ματς κόντρα στους Νορβηγούς της Οντ Γκρένλαντ. Ο Πασχαλάκης ήταν στην εστία αντί του τραυματία Περιστερίδη, με τους Μπέριο, Τζημόπουλο και Μιχαήλ να είναι οι τρεις στο κέντρο της άμυνας, οι Καρανίκας, Ναδάλες κάλυπταν τις δύο πτέρυγες δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, Λίλα, Κοζορώνης και Ακόστα ήταν η τριάδα στον άξονα, με τον Φερφελή στην κορυφή και από πίσω του πιο ελεύθερος ο Γιάκος.

Το ματς

Ο κόσμος ήταν εκεί, ο ενθουσιασμός περίσσευε από τις εξέδρες, οπότε ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν θα μπορούσε να μην ευχαριστήσει τον κόσμο του με ένα γρήγορο γκολ, προκειμένου και να του φύγει το «τρακ» της ευρωπαϊκής πρεμιέρας και να ρίξει στο καναβάτσο τους Νορβηγούς που ήταν επηρεασμένοι και από την ατμόσφαιρα και από την αφόρητη –για τα δικά τους δεδομένα- ζέστη.

inner

Μόλις στο 7’ ο Ακόστα εκτέλεσε το κόρνερ από την αριστερή πλευρά και ο αρχηγός του ΠΑΣ Γιάννινα, Μιχαήλ, που έπιασε με τη μία το αριστερό πλασέ άνοιξε το σκορ, σκορπώντας θύελλα ενθουσιασμού στις εξέδρες των «Ζωσιμάδων».

Στη συνέχεια η ομάδα του Γιάννη Πετράκη άφησε την Οντ να κάνει κάτι, που φαινόταν ότι δεν το… έχει. Οχυρώθηκε μεσοαμυντικά με πολλά τρεξίματα και μεγάλη πειθαρχία στα μαρκαρίσματά του και η Οντ αναγκάστηκε να δημιουργήσει (22% η κατοχή του ΠΑΣ Γιάννινα σε εκείνο το χρονικό σημείο), τακτική που αποτέλεσε βούτυρο στο… ψωμί των κεντρικών αμυντικών του «Άγιαξ». Οι Νορβηγοί το μόνο που έκαναν ήταν να σεντράρουν, κατάσταση που δεν μπορούσε να ανησυχήσει τους Μπέριο, Τζημόπουλο, Μιχαήλ.

inner

inner

Φέρνοντας το ματς εκεί που ήθελε, ο ΠΑΣ βρήκε και δεύτερο γκολ στο 31’. Ο δεξιός μπακ-χαφ, Καρανίκας, με σέντρα βρήκε μέσα στην περιοχή της Οντ την κίνηση του αριστερού μπακ-χαφ, Ναδάλες, και ο τελευταίος με ωραίο «τσίμπημα» έκανε το 2-0, δίνοντας πολύ μεγάλο προβάδισμα στον «Άγιαξ».

Το μόνο που κατάφεραν οι Νορβηγοί στη διάρκεια του α’ μέρους ήταν να χάσουν μια ευκαιρία στο 34’, με τον Ακαμπουέζε να πιάνει την κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ της ομάδας του, αλλά ο Πασχαλάκης ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε με το πόδι.

Κανείς δεν φανταζόταν ότι το β’ ημίχρονο θα μπορούσε να είναι και καλύτερο, αλλά τελικά ήταν. Ναι μεν ο ΠΑΣ δεν πέτυχε ίδιο αριθμό τερμάτων, αλλά διατήρησε το μηδέν στην άμυνα, χωρίς καν να κινδυνεύσει και παράλληλα πέτυχε το «κερασάκι» στην τούρτα με το γκολ του Ακόστα στο 68’, στοιχεία που κατά 90% (και όχι μόνο) του χαρίζουν και την πρόκριση στον επόμενο προκριματικό γύρο του Europa League.

inner

Ο Φερφελής πήρε τις μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής, νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον Ρόσμπαχ, αλλά ο Ακόστα πήρε το… ριμπάουντ και μπήκε μαζί με την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 3-0 που ήταν και το τελικό σκορ.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Οντ ανέβασε κι άλλο την πίεση της, αλλά η μεσοαμυντική γραμμή της ομάδας της Ηπείρου ήταν αλάνθαστη, κρατώντας και με ευκολία το «λευκό» παθητικό και βρίσκεται με το 1,5… πόδι στον γ’ προκριματικό γύρο του Europa League

πηγή:www.sport-fm.gr

- Advertisement -

Τελευταία Νέα