fbpx
Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου, 2022
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ Βρετανία: Ο εμβολιασμός δεν σταματά ούτε τα Χριστούγεννα

Βρετανία: Ο εμβολιασμός δεν σταματά ούτε τα Χριστούγεννα

Λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον στο Ηνωμένο Βασίλειο, η εμβολιαστική εκστρατεία δεν σταματά ούτε τα Χριστούγεννα.

Δεν είχε σημάνει καν το μεσημέρι και ενώ κάποιοι άνοιγαν ακόμη τα χριστουγεννιάτικα δώρα τους, μια ουρά είχε σχηματιστεί έξω από το εμβολιαστικό κέντρο του Ρέντρμπριτζ, στα βορειοανατολικά του Λονδίνου.

 

«Ήταν αδιανόητο, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι τα Χριστούγεννα ή αυτή η χρονιά θα περνούσε έτσι», σχολίασε ο Σαΐφ Κούρσιντ, ο οποίος μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο μετά τον εμβολιασμό του. «Ήταν μια χρονιά εμβολιασμών, μια περίοδος άνευ προηγουμένου», πρόσθεσε.

Το εμβολιαστικό κέντρο στεγάζεται στο δημαρχείο του Ρέντμπριτζ, μιας λαϊκής συνοικίας της βρετανικής πρωτεύουσας.

Νοσηλευτές, με σκουφιά του Άι-Βασίλη στο κεφάλι, υποδέχονταν τους πολίτες. Στους τοίχους είχαν γράψει με μεγάλα γράμματα «Καλά Χριστούγεννα» ενώ σε μια αφίσα ένα ξωτικό εμβολίαζε ένα άλλο ξωτικό.

Η Σίμραν Τζόχαλ, φαρμακοποιός που πήγε σήμερα να δουλέψει στο κέντρο αυτό, διαβεβαίωσε ότι χάρη στην ομαδική δουλειά η ατμόσφαιρα διατηρείται εορταστική. «Πιστεύω ότι όλος ο κόσμος θέλει να τελειώσει σύντομα όλο αυτό, ώστε να επιστρέψουμε σε κάποιο είδος κανονικότητας. Αυτό είναι το κίνητρό και για εμάς», τόνισε.

Λόγω της ταχύτατης εξάπλωσης της Όμικρον, την οποία χαρακτήρισε «τσουνάμι», ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σήμανε γενική κινητοποίηση ώστε να χορηγηθεί η αναμνηστική δόση του εμβολίου σε όλους τους ενήλικους μέχρι το τέλος του έτους. Περισσότεροι από 32 εκατομμύρια άνθρωποι (το 56% του πληθυσμού άνω των 12 ετών) έχουν ήδη κάνει την τρίτη δόση, με ρυθμό που πλησιάζει το 1 εκατομμύριο την ημέρα – ένας ρυθμός που δεν είχε καταγραφεί ούτε την άνοιξη, όταν η εμβολιαστική εκστρατεία για την Covid-19 βρισκόταν στο αποκορύφωμά της.

Περισσότεροι από 700 στρατιώτες κλήθηκαν να ενισχύσουν την πανεθνική προσπάθεια, εθελοντές δήλωσαν συμμετοχή και αποφασίστηκε ότι ο εμβολιασμός δεν θα σταματούσε ούτε καν ανήμερα τα Χριστούγεννα. «Υπάρχουν 20 εθελοντές, 20 εργαζόμενοι του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκονται εδώ όλη την ημέρα, εμβολιάζουν, μας δείχνουν πόσο αφοσιωμένοι είναι οι άνθρωποι» σχολίασε ο Μαρκ Σάντος, δημοτικός σύμβουλος του Ρέντμπριτζ που πήγε να ελέγξει αν εξελίσσεται ομαλά η διαδικασία.

Το Λονδίνο βρίσκεται στο επίκεντρο της αναζωπύρωσης της πανδημίας στη Βρετανία, η οποία μετρά περισσότερους από 147.000 νεκρούς από την Covid-19 από τον Μάρτιο του 2020. Τις τελευταίες ημέρες ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπερνά τα 100.000 καθημερινά. Οι νοσηλείες αρχίζουν να αυξάνονται και τα πιο τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι επιδεινώνεται η κατάσταση στην πρωτεύουσα.

Τελευταία Νέα

Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ: Εύκολο απόγευμα για την Α.Ε Δόξας-Πύρρου

Επιστροφή στην αγωνιστική δράση μετά από αποχή 50 ημερών, περίπου, για την ΑΕ Δόξας Πύρρου Άρτας, με εμφατικό τρόπο. Οι παίκτες του Ηλία Κιφοκέρη επιβλήθηκαν...

Μπαίνει η ρομποτική σε 17 Δημοτικά Σχολεία της Άρτας

Μαθήματα ρομποτικής θα έχουν στη διάθεσής τους οι μαθητές 17 Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Αρταίων, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και της...

Η Ήπειρος στην κατάψυξη

Χαμηλές θερμοκρασίες και παγετό φέρνει στην Ήπειρο το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει την χώρα. Η «Ελπίδα» έβαλε στην κατάψυξη τα ορεινά της Ηπείρου ενώ εξαιρετικά...

Πανευρωπαϊκή διάκριση για φοιτήτρια με καταγωγή από τα Τζουμέρκα

Η Χρύσα Τσιμπέρη του Χρήστου και της Στυλιανής, φοιτήτρια του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Η/Υ του ΑΠΘ και επίσημη εκπρόσωπος του ΙΕΕΕ για...