fbpx
Σάββατο, 28 Μαΐου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τρία στα δέκα πρατήρια καυσίμων κλέβουν

Τρία στα δέκα πρατήρια καυσίμων κλέβουν

Υψηλό ποσοστό παραβατικότητας στα πρατήρια καυσίμων έδειξαν οι έλεγχοι της Ανεξάρτησης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Μπαράζ ελέγχων πραγματοποίησαν οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων στα πρατήρια καυσίμων μέσω της παρακολούθησης του συστήματος εισροών – εκροών το 2018.

Ειδικότερα ελέγχθηκαν 546 πρατήρια καυσίμων μετά από παρακολούθηση του συτήματος εισροών – εκροών αλλά και την αξιοποίηση πρόσθετων πληροφοριών και έχουν ήδη διαπιστωθεί 181 παραβάσεις γεγονός που μεταφράζεται σε 33,3% επί του συνόλου των ελέγχων.

Στις φορολογικές παραβάσεις συγκαταλέγονται – μεταξύ άλλων – περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης, μη απόδοσης ΦΠΑ, πραγματοποίησης αγορών άνευ φορολογικού παραστατικού, μη έκδοση παραστατικών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας του πρατηρίων.

Ενδεικτικά, η ΑΑΔΕ επισημαίνει ότι η αποκρυβείσα ύλη, που έχουν διαπιστώσει οι Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) από τους συγκεκριμένους ελέγχους, ανήλθε σε περίπου 8,3 εκατομμύρια ευρώ.

Στις τελωνειακές παραβάσεις συγκαταλέγονται περιπτώσεις λειτουργίας δεξαμενών χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ή ασφράγιστες υπέργειες δεξαμενές, μη κανονικά δείγματα καυσίμων, λαθρεμπορία, μη πιστοποιημένες ογκομετρήσεις των δεξαμενών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε κατασχέσεις των προϊόντων και των μέσων μεταφοράς. Μόνο οι κατασχέσεις των πετρελαιοειδών ανέρχονται σε πάνω από 106.000 λίτρα.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά στην Αττική ελέγχθηκε το 18,1% των πρατηρίων και στη Θεσσαλονίκη το 17% των πρατηρίων.

Στο στόχαστρο των Αρχών είχαν εισέλθει και τα πρατήρια υγραερίου. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων διαπιστώθηξκαν 138 παραβάσεις σε 422 πρατήρια ή το 32,7% του συνόλου έκλεβε το κράτος και τους καταναλωτές. Παράλληλα έχουν δεσμευτεί  9.665 κιλά υγραέριο.

Επίσης η ΑΑΔΕ αναφέρει πως είχε διαβιβάσει για έλεγχο προς το Γενικό Χημείο του Κράτους 1.869 δείγματα εκ των οποίων τα 206 έχουν διαπιστωθεί ως μη κανονικά δηλαδή το 11% του συνόλου των δειγμάτων.

Στα μη κανονικά δείγματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται ενδεικτικά περιπτώσεις πετρελαίου κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης, με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, με νερό ή υπόστημα και βενζίνες νοθευμένες με άλλες βενζίνες χαμηλών οκτανίων, με ελαφρά λάδια, με νερό, με αιθανόλη.

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2022 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Tο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα παρουσιαστεί η «Ετήσια Έκθεση 2022 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση». Η παρουσίαση...

Σε 5 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα στην Κομοτηνή

Σε πέντε μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης, ο νυν αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων και πρώην Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Κομοτηνής, Γιάννης...

Πρωταθλητές οι ερυθρόλευκοι μετά από ματσάρα

Πρωταθλητής για 36η φορά* στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι μετά από έναν δραματικό σε εξέλιξη τελικό επικράτησαν 14-12 στα πέναλτι (10-10 κ.δ.)...

Γ. Στύλιος: Η γεωχωρική τεχνολογία βασικό εργαλείο για τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία

Ως έναν από τους κεντρικούς στόχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία, ο υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, κατά τον...