fbpx
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Το Σεπτέμβριο το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Το Σεπτέμβριο το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»

Έρχεται εντός του Σεπτεμβρίου το νέο Εξοικονομώ κατ’ Οίκον, μέσω του οποίου αναμένεται ότι θα ωφεληθούν 40.000 νοικοκυριά. Το πρόγραμμα, το οποίο αναμένει η αγορά για να κινηθεί, εισάγει την καινοτομία της κατάθεσης ηλεκτρονικής αίτησης σε ειδική online πλατφόρμα, ενώ ήδη το ΕΤΕΑΝ έχει καλέσει στις τράπεζες σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στη δημιουργία ταμείου δανείων και την προσχώρηση σε συνεργασία με σκοπό την από κοινού επένδυση κεφαλαίων για την παροχή δανείων στα πλαίσια του προγράμματος.

Το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» θα παράσχει σε όσους ενταχθούν ανώτατο ύψος χρηματοδοτήσεων έως 25.000 ευρώ.

Ο ενδιαφερόμενος θα πραγματοποιεί την αίτησή του ηλεκτρονικά μαζί με την περιγραφή όλων των παρεμβάσεων που σκοπεύει να υλοποιήσει, αλλά και το προϋπολογιζόμενο κόστος αυτών. Επίσης, θα δηλώνει την τράπεζα με την οποία πρόκειται να συνεργαστεί, εφόσον η συμμετοχή του γίνει μέσω τραπεζικού δανείου.

Στο πρόγραμμα μπορούν να ενταχθούν νοικοκυριά με εισόδημα έως και 50.000 αλλά θα τυγχάνουν διαφορετικής χρηματοδότησης ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. Επίσης τα ποσοστά επιδότησης θα προσαυξάνονται κατά 5% ανά προστατευόμενο μέλος.

Ειδικότερα:

Για οικογενειακά εισοδήματα έως 20.000 ευρώ οι ενδιαφερόμενοι δικαιούνται επιχορήγηση 60%.

-Από 20.001 – 25.000 ευρώ επιχορήγηση 50%.

-Από 25.001 – 30.000 ευρώ επιχορήγηση 40%.

-Από 30.001 – 35.000 ευρώ επιχορήγηση 35%.

-Από 35.001 – 40.000 ευρώ επιχορήγηση 30%.

-Από 40.001 – 45.000 ευρώ επιχορήγηση 25%.

– Για  οικογενειακό  εισόδημα από 45.001 – 50.000 ευρώ οι ενδιαφερόμενοι δεν δικαιούνται επιδότησης, αλλά μπορούν λάβουν άτοκο δάνειο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι επιλέξιμες δαπάνες που θα χρηματοδοτούνται αφορούν την αντικατάσταση κουφωμάτων (πλαίσια, υαλοπίνακες) και την τοποθέτηση συστημάτων σκίασης, την τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου, συμπεριλαμβανομένου του δώματος – στέγης και της πιλοτής και την αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης και παροχής ζεστού νερού χρήσης.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το επιλέξιμο ακίνητο να είναι ή μονοκατοικία, ή πολυκατοικία ως σύνολο κτηρίου, ή μεμονωμένο διαμέρισμα που χρησιμοποιείται ως κατοικία, να έχει οικοδομική άδεια, να έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της «Δ» και να μην έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

Τελευταία Νέα

Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) η παρουσίαση της έκδοσης «Η Ιστορία έχει πρόσωπο - Μορφές του...

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ της ΕΦΕΕΑΦ στις 2/12 για το MyData

Η Ένωση Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας κοντά στις ανάγκες και αγωνίες όλων των συναδέλφων διοργανώνει επίκαιρο επιμορφωτικό σεμινάριο την Πέμπτη 2/12/2021 στις 15:00 στην...

Αυστραλία: Η χώρα απέκτησε το πρώτο δικό της mRNA εμβόλιο

Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας, το οποίο ελπίζουν ότι μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να προστατεύει από νέες παραλλαγές του κορωνοϊού όπως...

Έπεσε τμήμα του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ήμερων και των προβλημάτων, που προκάλεσαν, είχαν ως αποτέλεσμα να καταπέσει τμήμα του εξωτερικού τοίχου του 9ουΔημοτικού Σχολείου. Με...