Τι Σημαίνει Το Αυτοκόλλητο Της ΠΟΣΕΗ Στον Ηλεκτρικό Πίνακα Του Σπιτιού

0
447

Το επίσημο αυτό αυτοκόλλητο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων, επικολλάται στον ηλεκτρολογικό πίνακα μετά το πέρας του αρχικού ελέγχου ή του επανελέγχου κάθε οικίας ή επαγγελματικού χώρου.

Στόχοι:

1) Η ενιαία μηχανογράφηση των Υ.Δ.Ε μέσα από το σύστημα της Π.Ο.Σ.Ε.Η

2) Η αποτύπωση των στοιχείων του Εγκαταστάτη στον Πίνακα για διαφημιστικούς λόγους και για την κατά το δυνατόν απομόνωση των Λαθραίων.

Ειδικότερα ,οι πληροφορίες που αποκομίζουμε είναι οι εξής :

-Την ημερομηνία κατά την οποία λήγει ο επανέλεγχος και θα πρέπει εγκαίρως να φροντίσουμε για τη διενέργεια νέου ελέγχου της ηλεκτρολογικής μας εγκατάστασης .

-Το όνομα του ηλεκτρολόγου εγκαταστάτη που διενήργησε τον έλεγχο της ηλεκτρολογικής μας εγκατάστασης

-Το τηλέφωνο του ηλεκτρολόγου , ούτως ώστε σε περίπτωση ανάγκης να είναι άμεσα προσιτό απο όλους τους χρήστες

-Τον αριθμό της αδείας του για να μπορεί όποιος επιθυμεί να ελέγχει την νομιμότητα της

-Τον μοναδικό αριθμό πρωτοκόλλου που παρέχει στα σωματεία η Π.Ο.Σ.Ε.Η, για να επιβεβαιώσει τη νομιμότητα του σωματείου, στο οποίο ανήκει ο ηλεκτρολόγος που έκανε τον έλεγχο.

Σημαντικό :

Η υπενθύμιση ότι πρέπει να ελέγχουμε το ρελέ προστασίας ( ρελέ διαρροής εντάσεως ) κάθε 3 μήνες με το κουμπί τεστ για να δούμε αν »πέφτει» και συνεπώς λειτουργεί κανονικά .

Ο ηλεκτρολόγος εγκαταστάτης που διενήργησε τον έλεγχο, επειδή έχει και την ευθύνη αυτού , έχει το δικαίωμα να κολλήσει το αυτοκόλλητο με το κόκκινο στρογγυλό σήμα με τέτοιο τρόπο στον ηλεκτρικό πίνακα , ούτως ώστε σε περίπτωση παρέμβασης από τρίτο πρόσωπο να παύει και η εγγύηση που παρέχει.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here