fbpx
Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Τη φλόγα των 23ων χειμερινών Oλυμπιακών Αγώνων υποδέθηκε η Άρτα

Τη φλόγα των 23ων χειμερινών Oλυμπιακών Αγώνων υποδέθηκε η Άρτα

Με λαμπρότητα υποδέχθηκε η Άρτα το μεσημέρι της Τετάρτης της Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στη Δημοκρατία της Κορέας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής, τη Φλόγα μετέφεραν 4 λαμπαδηδρόμοι, ενώ στην κεντρική πλατεία της πόλης, στον Άγιο Δημήτριο, είχε στηθεί ο βωμός που άναψε στις 16:20. Οι λαμπαδηδρόμοι που μετέφεραν τη φλόγα ήταν οι Θεόδωρος Σαλαμούρας, Λάμπρος Πανάγος, Αγγελάκης Πανούτσος και Ελπίδα Γιώτη.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή για την Άρτα η παρουσία της Ολυμπιακής Φλόγας σήμερα. Οι Ολυμπιακοί αγώνες μεταφέρουν διαχρονικά μηνύματα. Πρεσβεύουν την ευγενή άμιλλα και την ειρήνη μεταξύ των λαών. Αυτά τα μηνύματα παραμένουν αναλλοίωτα στο πέρασμα των αιώνων και είναι περισσότερο από ποτέ επίκαιρα σήμερα. Είναι πολύ σημαντική για εμάς η σημερινή εκδήλωση καθώς η Άρτα είναι μια περιοχή με σημαντική αθλητική παράδοση, ενώ αποτέλεσε λίκνο του Πολιτισμού της Ηπείρου. Θα ήθελα από καρδιάς να ευχηθώ να συνεχιστεί αυτό το όμορφο ταξίδι της Φλόγας και να φθάσει στη Δημοκρατία της Κορέας, στην οποία εύχομαι να διοργανώσει απόλυτα επιτυχημένους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Από την πλευρά της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παρέστη ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας Αθανάσιος Βασιλειάδης, ενώ από την Κορεατική Ολυμπιακή Επιτροπή παρέστη ο Γιουντζου Χογκ. Στην εκδήλωση παρέστησαν ακόμη ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη Περικλής Μίγδος, οι Αντιδήμαρχοι Αρταίων Κώστας Χαρακλιάς και Άννα Κουτρούμπα, ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ- ΟΤΑ Κώστας Ζέρβας και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κατέρης.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων, ενώ η τελετή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου «Μακρυγιάννης» και του Λυκείου Ελληνίδων Άρτας.

Ο Δήμος Αρταίων θα ήθελε να ευχαριστήσει θερμά την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων της Δημοκρατίας της Κορέας, τους λαμπαδηδρόμους, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, που συμμετείχαν στην τελετή, την Ελληνική Αστυνομία, καθώς και όλους τους Αρτινούς που παραβρέθηκαν στην τελετή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Απίστευτα τα κέρδη για την Exxon Mobil το 2022 – Έφτασε τα 59$ δισ.

Κέρδη 59 δισ. δολαρίων είχε η Exxon Mobil το 2022, όπως δήλωσε η εταιρεία, κερδίζοντας πάνω από 6,7 εκατ. δολάρια την ώρα πέρυσι και...

Οι πιο περιζήτητες IT ειδικότητες στο dark web

Η ομάδα Digital Footprint Intelligence της Kaspersky διερεύνησε την αγορά εργασίας του darknet. Μετά την ανάλυση 200.000 αγγελιών απασχόλησης κατά την περίοδο 2020-2022, οι...

Πόσο θα πληρώσετε με τις νέες επιδοτήσεις τους λογαριασμούς ρεύματος

Πέντε «ψαλίδια» στις επιδοτήσεις ρεύματος  έκρυβε το μηνιαίο πρόγραμμα της κυβέρνησης για τους λογαριασμούς ρεύματος νοικοκυριών κι επιχειρήσεων, καθώς όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας...

Η ηλεκτρική διασύνδεση Ασίας-Ευρώπης μέσω Ελλάδας και ο EastMed στις συζητήσεις Δένδια στο Ισραήλ

Η Ελλάδα και το Ισραήλ έχουν σφυρηλατήσει μια ανθεκτική εταιρική σχέση σε στρατηγικό επίπεδο, που βασίζεται στα κοινά συμφέροντα και τις συγκλίνουσες οπτικές σε...