fbpx
Κυριακή, 24 Οκτωβρίου, 2021
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Τα οφέλη του υδατοδρομίου αναμένει η Πάτρα

Τα οφέλη του υδατοδρομίου αναμένει η Πάτρα

«Το υδατοδρόμιο της Πάτρας θα είναι κεντρικός κόμβος του δικτύου που αρχίζει και δημιουργείται και αναμένουμε η επένδυση αυτή να έχει πολλαπλά οφέλη για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή» δήλωσε  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, Νίκος Κοντοές, μετά την έκδοση της κοινής υπουργικής απόφασης για την αδειοδότηση.

 Όπως πρόσθεσε ο Νίκος Κοντοές, το επόμενο βήμα για τη λειτουργία του υδατοδρομίου θα είναι η πρόσκληση ενδιαφέροντος, με ανοιχτές διαγωνιστικές διαδικασίες, για ανάδειξη αναδόχου που θα αναλάβει την λειτουργία του υδατοδρομίου και την προσέλκυση εταιρείας ή εταιρειών που θα επωμιστούν την πληρότητα και την αρτιότητα του πτητικού έργου.

Όσον αφορά τον χρόνο έναρξης των πτήσεων, ο Νίκος Κοντοές είπε, ότι «λόγω των διαδικασιών δεν είναι ρεαλιστικός στόχος να προλάβουμε την φετινή σεζόν» αλλά, όπως τόνισε, «ελπίζουμε ότι θα γίνουν κάποιες πτήσεις, οι οποίες θα λειτουργήσουν περισσότερο διαφημιστικά για την επόμενη περίοδο». «Αυτό όμως που έχει σημασία» υπογράμμισε, «είναι ότι η Πάτρα έχει υδατοδρόμιο».

Ακόμη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Σκοπεύουμε να λειτουργήσει το υδατοδρόμιο και με αμφίβια υδροπλάνα, έτσι ώστε ένα υδροπλάνο να αποθαλασσώνεται από την Πάτρα και να προσγειώνεται σε αεροδρόμια των νησιών του Ιονίου, αλλά και το αντίθετο, δηλαδή να απογειώνεται από αεροδρόμια και να προσθαλασσώνεται στο λιμάνι της Πάτρας».

Επίσης, ο Νίκος Κοντοές χαρακτήρισε το υδατοδρόμιο ως «ένα πολύ σημαντικό περιουσιακό στοιχείο για τον ΟΛΠΑ» και όπως πρόσθεσε «του δίνει προστιθέμενη αξία και ενδεχομένως να ωθήσει και άλλου είδους δραστηριότητες».

Όσον αφορά τα οφέλη που αναμένεται να έχει η πόλη, εκτός από τις άμεσες και τις έμμεσες θέσεις εργασίας, αναμένεται η ενίσχυση της εναλλακτικής τουριστικής διακίνησης.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, «προσβλέποντας στον πολλαπλασιασμό των ωφελειών που αναμένονται από τη λειτουργία του υδατοδρομίου, ευελπιστούμε και θεωρούμε αναγκαία και δεδομένη την συμπόρευση και την θετική συμβολή όλων των φορέων της πόλης, προκειμένου τα πλεονεκτήματα και οι ωφέλειες να έχουν πάγιο και δυναμικό χαρακτήρα και να διαχυθούν σε όσο το δυνατόν ευρύτερο κύκλο επαγγελματικών δραστηριοτήτων».

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Παρασκεύαζαν αλκοόλ στις φυλακές Ιωαννίνων

Έρευνα σε κοινόχρηστους χώρους στο σωφρονιστικό κατάστημα Σταυρακίου πραγματοποιήθηκε από σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 λίτρα αλκοολούχου παρασκευάσματος, αυτοσχέδιος...

Ιωάννινα : Έλεγχοι για διακίνηση ακτινιδίων στα σύνορα

Εντείνονται οι έλεγχοι στα σύνορα μετά από καταγγελίες για πρόωρη συγκομιδή και διακίνηση ακτινιδίων. Η πρόωρη συγκομιδή είναι παράνομη καθώς υποβαθμίζει την ποιότητα και δυσφημίζει...

Το νέο λιμάνι της Κόπραινας βρίσκεται πλέον σε πλήρη λειτουργία

Στη βόρεια όχθη του Αμβρακικού κόλπου, στον Δήμο Νικολάου Σκουφά, βρίσκεται το νέο λιμάνι της Κόπραινας. Πρόκειται για ένα στολίδι του Αμβρακικού που άνοιξε πρόσφατα...

Μέχρι την 1η Νοεμβρίου η Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων-Εργοδοτών στο ΕΡΓΑΝΗ

Υποχρεώσεις των εργαζόμενων που δεν εμβολιάστηκαν : Διενέργεια  rapid ή μοριακού test έναντι αντιτίμου, μια φορά κάθε εβδομάδα. 2 test  την εβδομάδα, θα κάνουν οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε...