fbpx
Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας: Ανέβηκαν οι τόνοι!

Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Πρέβεζας: Ανέβηκαν οι τόνοι!

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν το προηγούμενο διάστημα σε διάφορες περιοχές της Πρέβεζας με ρέματα να υπερχειλίζουν και περιουσίες να καταστρέφονται φαίνεται πως πυροδότησαν την συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Πρέβεζας.

Πέρα από τις διαβεβαιώσεις ότι θα παρθούν μέτρα και θα γίνουν τόσο από τον Δήμο όσο και από την Π.Ε. οι κατάλληλες ενέργειες προκειμένου τέτοια φαινόμενα να αντιμετωπίζονται με την συνδρομή όλων των φορέων, επί της ουσίας φάνηκε πως δεν βγήκε κάτι νέο.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Δημάρχου Χ. Μπαΐλη και Αντιπεριφερειάρχη Σ. Ιωάννου για το που σταματούν και που ξεκινούν οι ευθύνες, ήταν αρκετή για να αποδειχθεί πως επί της ουσίας δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι καινούργιο.

Αφορμή η εγκύκλιος του Υπουργείο Εσωτερικών προς την Π.Ε. για να παρθούν προληπτικά μέτρα ακόμα και σε σημεία αρμοδιότητας του Δήμου, την οποία επικαλέστηκε ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης, όταν ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου έκανε λόγο για συνδρομή μηχανημάτων της Π.Ε. σε σημεία που την ευθύνη έχει ο Δήμος.

Όπως τόνισε ο κ. Ιωάννου, άλλο η εγκύκλιος και άλλο ο νόμος και αναφέρθηκε στον νομό του Καλλικράτη που παρουσιάζει τους τομείς ευθύνης του Δήμου.

Βέβαια όποιος και να έχει ευθύνη ανά περιοχές εάν δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια και η οικονομική ενίσχυση δεν θα υπάρξει και αποτέλεσμα όσον αφορά στην αντιμετώπιση.

Όπως προέκυψε από τα όσα ακουστήκαν στην συνεδρίαση, υπηρεσίες φαίνεται πως δεν μπορούν να ενεργήσουν αξιολογώντας την κάθε περίπτωση που παρουσιάζεται μιας και οι παρεμβάσεις […] δίνουν προτεραιότητες πολλές φορές όπου δεν υπάρχει ανάγκη!!!

Πάντως, ευθύνες σίγουρα σε κάποιες περιπτώσεις υπάρχουν και όπως σημειώθηκε από πλευράς Πυροσβεστικής, οι πλημμύρες αντιμετωπίζονται όπως και οι πυρκαγιές, δηλαδή αποδίδονται σε όποιους ανήκουν και οι υποθέσεις παίρνουν τον δρόμο της δικαιοσύνης, είτε αφορούν στον Δήμο είτε στην Περιφέρεια, είτε αλλού.

Η αλήθεια είναι πάντως πως εάν δεν υπάρξει μια γενικότερη πρόληψη για την αντιμετώπιση τέτοιου είδους ακραίων φαινομένων που φαίνεται να εκδηλώνονται όλο και πιο συχνά, με τις όποιες παρεμβάσεις από νωρίς, θα έχουμε συχνά τα ίδια και χειρότερα ίσως καταστροφικά αποτελέσματα, με τις υπηρεσίες να τρέχουν να τα αντιμετωπίσουν εκ των υστέρων.

Όπως είπε ο κ. Ιωάννου (δείτε εδώ την σχετική ανακοίνωση) «Τα μηχανήματα  της Περιφερειακής Ενότητας εργάζονται ασταμάτητα για την πρόληψη κυρίως αλλά και την αποκατάσταση προβλημάτων από τις βροχοπτώσεις, κατολισθήσεις κ.λ.π. καθαρίζοντας ρέματα, όχθες ποταμών, κλπ, υπερβαίνοντας την οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων και συνδράμοντας όπου μπορούν τους δήμους για την πρόληψη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων…»

Ωστόσο πολλές από τις περιπτώσεις που σημειώθηκαν τόσο στο Κανάλι όσο και στην Καστροσυκιά, σύμφωνα και με μαρτυρίες πληγέντων οφείλονταν  σε… ακαθάριστα ρέματα αν και υπήρξαν οχλήσεις για τον καθαρισμό τους.

 

 

 

πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Το τελευταίο αντίο σε έναν ήρωα

Η γη της Ηπείρου αγκάλιασε για πάντα έναν ήρωα.Το Πέτα άνοιξε την αγκαλιά του για να υποδεχθεί και μαζί να αποχαιρετίσει έναν γενναίο.Τον Συνταγματάρχη...

Ακυρώθηκε οριστικά η βίζα του Τζόκοβιτς – Φεύγει άμεσα από την Αυστραλία

Στο κενό έπεσε τελικά η προσπάθεια του Νόβακ Τζόκοβιτς να ανατρέψει την ακύρωση της βίζας του προκειμένου να έχει το δικαίωμα συμμετοχής στο Αυστραλιανό...

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε μέσα σε ασθενοφόρο στην Ηγουμενίτσα

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών προχώρησε σήμερα (15-01-2022) το πρωί στην Ηγουμενίτσα κλιμάκιο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας...

Δελτίο τύπου της Επιμελητηριακής αλλαγής για τη μη τήρηση συμφωνίας συνδιοίκησης

Τον Δεκέμβριο 2017 οι δύο συνδυασμοί  ''Επιχειρούμε Μαζί '' του κ. Γκολομάζου και  ''Επιμελητηριακή Αλλαγή '' του κ. Χουλιάρα συμφώνησαν να συνδιοικήσουν ,και αναλυτικότερα για 3...