fbpx
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Συναντήθηκε με τον Υφυπουργό η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Την 15/5/2021 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. ΣΤΥΛΙΟ Γεώργιο, τον οποίο συγχαρήκαμε  και δια ζώσης για την ανάληψη των καθηκόντων του και τού ευχηθήκαμε καλή επιτυχία στην υψηλή αποστολή που ανέλαβε.

Έγινε υπενθύμιση στο ότι τους τελευταίους 15 μήνες, οι Αστυνομικοί ήταν αυτοί που συνέβαλαν τα μέγιστα, τόσο για την διαχείριση των γεγονότων του Έβρου, όσο και στη διαχείριση των μέτρων κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, κατά την οποία ο Έλληνας Αστυνομικός έγινε ασπίδα αλλά ταυτόχρονα και εξιλαστήριο θύμα, χωρίς όμως καμία ανταπόδοση.

Αναφέραμε ότι δυστυχώς μέχρι στιγμής η ενεστώσα κυβέρνηση δεν έχει προβεί στην υλοποίηση κανενός εκ των  βασικών αιτημάτων μας, όπως είναι ένα νέο και δίκαιο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, καθώς και η θέσπιση  του επαγγέλματός μας ως επικίνδυνου, με την δικαιολογία ότι δεν έχει ωριμάσει ακόμη, παρά τους 138 νεκρούς μας εν ώρα υπηρεσίας, ενώ αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει η ενέργεια του κ. Υπουργού Οικονομικών να θεσπίσει το επικίνδυνο και ανθυγιεινό για τους εργαζόμενους της ΑΑΔΕ και αντίθετα αυτό να μην έχει υλοποιηθεί ακόμη για τον Έλληνα Αστυνομικό.

Εν συνεχεία, ζητήθηκε η παρέμβασή του για τις ελλείψεις που παρατηρούνται στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της Διεύθυνσης μας και δόθηκε έμφαση στο ότι οι μηχανές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. δεν είναι πλέον λειτουργικές και απαιτείται η άμεση αντικατάστασή τους, ώστε να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας των αναβατών.

Επίσης στηλιτεύσαμε  τη μη παροχή από πλευράς της Υπηρεσίας, των προβλεπόμενων εφοδίων ιματισμού και υπόδησης όπως προβλέπεται, με αποτέλεσμα οι συνάδελφοί μας να υφίστανται περαιτέρω οικονομική αφαίμαξη, αφού προμηθεύονται τα είδη ιματισμού και υπόδησης με ιδίες δαπάνες.

Αναφερθήκαμε επίσης στο γεγονός ότι πρέπει να εκλείψουν πολλά από τα πάρεργα που ακόμα ταλανίζουν την Αστυνομία, κάποια εκ των οποίων άπτονται της αρμοδιότητας του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αφού θα ήταν δυνατόν πλέον οι επιδόσεις δικογράφων και άλλων εγγράφων, καθώς και η θεώρηση του γνήσιου υπογραφής, να γίνεται αποκλειστικά με ηλεκτρονικό τρόπο.

Από την πλευρά του ο κ. Υφυπουργός δήλωσε ότι στηρίζει το δίκαιο των αιτημάτων μας και μας διαβεβαίωσε ότι από τη θεσμική του θέση, θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την προώθησή τους στα αρμόδια όργανα.

Τελευταία Νέα

Α’ ΕΣΚΑΒΔΕ: Πρώτος “τελικός” της σεζόν για την ΑΕΔΠ Άρτας

Τον ΠΑΣ Ναυπάκτου θα υποδεχθεί η ΑΕ Δόξας-Πύρρου την Κυριακή (5/12, 16:30), στο Νέο Τ9 Άρτας. Πρόκειται για ντέρμπι μεταξύ των δύο αήττητων ομάδων...

Οι δείκτες θετικότητας στους Νομούς της Ηπείρου

Στους Νομούς Άρτας και Πρέβεζας καταγράφονται οι υψηλότεροι δείκτες θετικότητας στην Ήπειρο βάση των στοιχείων του ΕΟΔΥ για την τελευταία εβδομάδα. Η μείωση κρουσμάτων στο...

Η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Άρτας για την κατάρρευση του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο

Το περιστατικό της κατάρρευσης του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό - 11ο Νηπιαγωγείο Άρτας, προκαλεί συναισθήματα αποτροπιασμού και αγανάκτησης σε κάθε αρτινό πολίτη. Δυστυχώς,...

Η Ιστορία έχει πρόσωπο – Μορφές του 1821 στην Ελλάδα του Όθωνα από τον Βέλγο διπλωμάτη Benjamin Mary

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής) η παρουσίαση της έκδοσης «Η Ιστορία έχει πρόσωπο - Μορφές του...