fbpx
Τρίτη, 30 Μαΐου, 2023
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Συνάντηση της Ένωσης Φοροτεχνικών Άρτας–Φιλιππιάδας με τον βουλευτή Άρτας Χρήστο Γκόκα

Συνάντηση της Ένωσης Φοροτεχνικών Άρτας–Φιλιππιάδας με τον βουλευτή Άρτας Χρήστο Γκόκα

Συζητήθηκαν τα διαχρονικά και πάγια αιτήματα του κλάδου

Ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Χρήστος Γκόκας συναντήθηκε με το Προεδρείο της Ενώσεως Φοροτεχνικών Άρτας – Φιλιππιάδας και συζήτησε μαζί τους για τα διαχρονικά και πάγια αιτήματα του κλάδου τους, όπως και για την διαμόρφωση αυτών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης και των επιπτώσεων που προκλήθηκαν από την πανδημία του covid-19.

Ο κ. Γκόκας, τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου τους όλο αυτό το διάστημα για την άμεση αρωγή όλων των πληττόμενων κλάδων και την ένταξή τους στα μέτρα στήριξης της πολιτείας, παρά τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες κλήθηκαν να εργαστούν. Και αναγνώρισε τη συνεχιζόμενη επιφόρτισή τους για την διεκπεραίωση υποχρεώσεων που προκύπτουν για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις έναντι των δημόσιων οικονομικών Υπηρεσιών.

Τα μέλη του Προεδρείου με τη σειρά τους, έθεσαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην άσκηση του επαγγέλματός του και στις συνθήκες εργασίας του, αλλά και στην διευκόλυνση των φορολογικών διαδικασιών για τους πολίτες.

Συγκεκριμένα, μετέφεραν μια σειρά αιτημάτων όπως χαρακτηριστικά:

Τη θέσπιση Νομοθετικής διάταξης που να προβλέπει, ως λόγο “ανωτέρας βίας”, γεγονότα ασθένειας ή εγκυμοσύνης ή θανάτου λογιστών – φοροτεχνικών, με παράταση του χρόνου υποβολής των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών που εξυπηρετούν.

Την πρόβλεψη πιστοποίησης και υπογραφής από μηδενική βάση για βιβλία, οικονομικές καταστάσεις και δηλωτικές υποχρεώσεις.

Την καθιέρωση ενδεικτικού ελάχιστου κόστους για την παροχή των εργασιών τους.

Επίσης, ζητούν για τις περιπτώσεις εκπρόθεσμης υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος που όμως είχε προηγηθεί εμπρόθεσμη αρχική δήλωση, να μην επιβληθεί κανένα πρόστιμο. Ειδικά για το διάστημα της πανδημίας, ζητούν, τα πρόστιμα για τις δηλωτικές υποχρεώσεις, ασφαλιστικές και φορολογικές να έχουν ενδεικτικό ποσό 1 ευρώ.

Επιπλέον, τονίζουν την ανάγκη για υλοποίηση της υπόσχεσης του Πρωθυπουργού για λήψη του βοηθήματος των 800 ευρώ για το μήνα Μάιο για όλους τους επιστημονικούς κλάδους.

Παράλληλα, ζητούν την παράταση υποβολής δηλώσεων εισοδήματος, αναλογικά με το διάστημα που η χώρα βρέθηκε σε lockdown, και όχι μέχρι την 29η Ιουλίου, λόγω αύξησης του όγκου εργασίας την τρίμηνη περίοδο του κορωνοϊού. Επίσης ανέφεραν την ανάγκη του χρόνου παράτασης της αντικατάστασης των ταμειακών μηχανών, που λήγει την 31 Ιουλίου, και άλλα επιμέρους ζητήματα.

Ο κ. Γκόκας, κατανόησε τη λογική των αιτημάτων των μελών της Αντιπροσωπείας και δεσμεύθηκε ότι άμεσα μέσω των Κοινοβουλευτικών διαδικασιών θα γνωστοποιήσει στους αρμόδιους Υπουργούς τα προβλήματα του κλάδου των Φοροτεχνικών – Λογιστών Ελεύθερων Επαγγελματιών, και θα μεταφέρει τα αιτήματά τους στη Βουλή, ζητώντας την ανταπόκριση της Κυβέρνησης με συγκεκριμένα μέτρα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Το Δημοτικό Κολυμβητήριο Άρτας εγκαινιάζει την λειτουργία του

Με καθυστέρηση σε σχέση με το χρονοδιάγραμμα που είχε θέσει η Δημοτική Αρχή, μετά από έξι συνεχόμενες παρατάσεις που δικαιούνταν από τον Νόμο ο...

Ευχαριστήριο Δελτίο Τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου “Νικόλαος Σκουφάς”

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Κομποτίου "Νικόλαος Σκουφάς" ευχαριστεί όλους όσους εργάστηκαν και βοήθησαν να πραγματοποιηθούν με επιτυχία,τον Απρίλιο του 2023, οι θεατρικές...

Πρέβεζα: Αρχίζει σήμερα το Jazz Festival

Το Preveza Jazz Festival , ο μουσικός θεσμός που φέτος κλείνει 21 χρόνια θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πρέβεζα στις 26,27 και 28 Μαΐου...

Ελλάδα: Αυτά είναι τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, στο Προεδρικό...