fbpx
Τετάρτη, 17 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Στοχευμένες κινήσεις για την προβολή της Άρτας σε Ελλάδα και εξωτερικό και...

Στοχευμένες κινήσεις για την προβολή της Άρτας σε Ελλάδα και εξωτερικό και το 2017

Μια σειρά στοχευμένων δράσεων και κινήσεων, που στόχο έχουν την περαιτέρω τουριστική προβολή της Άρτας περιλαμβάνει το πρόγραμμα τουριστικής προβολής για το 2017, που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο Δήμος Αρταίων θα συμμετάσχει για μια ακόμη χρονιά σε εκθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο με δικά του περίπτερα, όσο και στα περίπτερα της Περιφέρειας Ηπείρου, ενώ μεταξύ άλλων προβλέπεται η δημιουργία θεματικών video και οπτικοακουστικού υλικού.

«Στόχος μας είναι να προβάλλουμε ακόμη περισσότερο την περιοχή μας και τις ομορφιές της, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε στοχευμένες αγορές στο εξωτερικό, όπως είναι η Ρωσία, η Γερμανία και το Ισραήλ. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε συμμάχους όλους τους φορείς της περιοχής μας και φυσικά τους επαγγελματίες του τουρισμού, καθώς όλοι μαζί μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα της τουριστικής ανάπτυξης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.
Να σημειωθεί, ότι ο Δήμος Αρταίων συμμετείχε το 2016 σε μια σειρά εκθέσεων και παρουσιάσεων του Ηπειρώτικου τουριστικού προϊόντος σε πολλές χώρες όπως Ρωσία (ΜΙΤΤ), Βαρσοβία, Σκόπια, Τίρανα, Ιταλία, Κύπρο, Αλβανία, ενώ στην Ελλάδα συμμετείχε στην Philoxenia (Θεσσαλονίκη) και στην «Ελλάδος Γεύση» (Αθήνα). Παράλληλα, εκπόνησε για πρώτη φορά στοχευμένο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής, το οποίο εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου Αρταίων για το 2017 περιλαμβάνει:
•Συμμετοχή του Δήμου Αρταίων σε Εκθέσεις Τουρισμού σύμφωνα και με τις υποδείξεις του παραδοτέου Προγράμματος Τουριστικής Προβολής. Συγκεκριμένα θα περιλαμβάνουν:
> Στην Έκθεση Τουρισμού του Τελ Αβίβ (Φεβρουάριος 2017)
> στην Έκθεση Τουρισμού MITT της Μόσχας (Μάρτιος 2017)
> Στην Έκθεση Τουρισμού Philoxenia (Νοέμβριος 2017)
> Σε Εκθέσεις Τουρισμού της Αθήνας, όπως για παράδειγμα την Έκθεση «Ελλάδος Γεύση», καθώς και την Greek Tourism Expo.
> Σε εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος με βάση θεματικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο Θρησκευτικός, ο γαστρονομικός και ο Εναλλακτικός Τουρισμός, τομείς στους οποίους η περιοχή έχει να δείξει αξιόλογο προϊόν.
Σε περίπτερα της Περιφέρειας Ηπείρου και του Ε.Ο.Τ. κατά τη διάρκεια Εκθέσεων Τουρισμού στην Ελλάδα ή και στο εξωτερικό.

•Δημιουργία  φυλλαδίου (οδηγός-εγχειρίδιο του Δήμου Αρταίων). Το φυλλάδιο θα περιλαμβάνει ενδεικτικά σύντομη ιστορική αναδρομή της περιοχής, κείμενα και φωτογραφίες για τα κυριότερα αξιοθέατα του Δήμου Αρταίων και χάρτη της περιοχής.
•Δημιουργία Θεματικών video και φυλλαδίων (8) για το Δήμο Αρταίων με τα ακόλουθα θέματα: Φύση και αξιοθέατα – Θρησκευτικός τουρισμός – Τοπικά προϊόντα και γαστρονομικός τουρισμός – Τοπικές γιορτές και εκδηλώσεις τουριστικού ενδιαφέροντος – Προτεινόμενες διαδρομές και διανυκτερεύσεις (προτάσεις για 1 – 3 μέρες) – Αθλητισμός – Οικογενειακός τουρισμός – Σχολικός Τουρισμός
•Δημιουργία ιστοσελίδας του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Αρταίων. Η ιστοσελίδα θα υπάρχει και σε ξενόγλωσσες εκδόσεις και θα είναι συμβατή με διάφορα ηλεκτρονικά πρότυπα (θα μπορεί δηλαδή να λειτουργεί και ως Smartphone application και να έχει συμβατότητα με τα κυριότερα λειτουργικά συστήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών και τηλεφώνων/tablets).
•Επαγγελματική φωτογράφηση του Δήμου Αρταίων μνημείων, εκδηλώσεων κλπ του προκειμένου για χρήση στο τουριστικό υλικό του.
•Καταχωρίσεις τουριστικού περιεχομένου σε έντυπα και ψηφιακά περιοδικά και σε λοιπά ΜΜΕ.
•Διοργάνωση και υποστήριξη Fam Trips, ταξίδια εξοικείωσης με δημοσιογράφους.
•Εκτύπωση έντυπου υλικού τόσο στην ελληνική όσο και σε άλλες γλώσσες (κατά προτίμηση την αγγλική, τη ρωσική, τουρκική, κ.α.) και μετάφραση ψηφιακού υλικού σε άλλες γλώσσες.
•Δημιουργία βιβλίου παραδοσιακών συνταγών Άρτας σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων και μετάφρασή του άλλες γλώσσες.

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Φυσικό αέριο: Η Ρωσία προβλέπει ότι η τιμή θα υπερδιπλασιαστεί

Η Ρωσία προβλέπει ότι η μέση τιμή του εξαγόμενου φυσικού αερίου της θα υπερδιπλασιαστεί εφέτος, φθάνοντας τα 730 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα, προτού μειωθεί σταδιακά μέχρι...

ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΕΒΑ

Η Περιφερειακή Ενότητα Άρτας, ως επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης της Π.Ε. Άρτας ,στα πλαίσια των συνοδευτικών μέτρων του προγράμματος ΤΕΒΑ, θα πραγματοποιήσει μαθήματα...

Πανελλαδικός Σύλλογος : Να ξηλωθούν ΑΜΕΣΑ τα κάγκελα-Να περιοριστεί ΑΜΕΣΑ η ταχύτητα στα 30km/h.

Πέρασαν σχεδόν δυο χρόνια από την μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Ευάγγελος Δραγατάκης, από τα φονικά κάγκελα της περιφερειακής οδού της Άρτας. Βέβαια πριν από...

«Βούλιαξε» η Πάργα το 15αύγουστο – Μοναδικές στιγμές, πανέμορφο θέαμα

Μαγική η βραδιά του Δεκαπενταύγουστου στην πανέμορφη Πάργα. Η πριγκίπισσα του Ιονίου φόρεσε τα γιορτινά της και προσέφερε μοναδικές και αξέχαστες στιγμές σε ντόπιους...