fbpx
Δευτέρα, 15 Αυγούστου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Σημαντικό άνοιγμα της πόλης των Ιωαννίνων στη μεγάλη τουριστική αγορά της Σκανδιναβίας

Σημαντικό άνοιγμα της πόλης των Ιωαννίνων στη μεγάλη τουριστική αγορά της Σκανδιναβίας

Η προοπτική ανάπτυξης μίας κοινά επωφελούς συνεργασίας, με επίκεντρο την ανάδειξη και προβολή του τουριστικού προορισμού «Ioannina» στη Σκανδιναβία, συζητήθηκε το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο Δημαρχείο των Ιωαννίνων με εκπροσώπους της Apollo Travel Group, έναν από τους  μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς ομίλους στην Ευρώπη και το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο στην Σκανδιναβία.

Ως πρώτο βήμα αυτού του εγχειρήματος, η εταιρία αποφάσισε, έπειτα από σχετικές διερευνητικές επαφές και συζητήσεις με την Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων (Ε.Ξ.Ν.Ι.), να εντάξει στο πρόγραμμα μεταφοράς πελατών της, αεροπορική πτήση από την Κοπεγχάγη για τα Ιωάννινα, με έναρξη στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου. Αρχικά, με στόχο να εξυπηρετήσει την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου και κυρίως τα παράλια της (Πρέβεζα, Πάργα, Σύβoτα), καθώς και τη Νότια Αλβανία, αλλά ένα ποσοστό των τουριστών θα παραμένει βεβαίως στην πόλη των Ιωαννίνων.

Επιπλέον, στη διάρκεια της συζήτησης, εκφράστηκε η πρόθεση του ταξιδιωτικού ομίλου να εξετάσει το επόμενο διάστημα τον προγραμματισμό μίας ακόμη αεροπορικής πτήσης προς τα Γιάννενα από άλλη σκανδιναβική χώρα ή και εμπλουτισμό της υπάρχουσας.

Η Apollo Travel Group στέλνει εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα μας εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες, από τη Δανία, τη Σουηδία τη Νορβηγία και πλέον και από τη Φινλανδία.

Το πρωί του Σαββάτου, η αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια  της εταιρίας, Nina Hornewall, η οποία είναι κατά το ήμισυ Ηπειρώτισσα στη καταγωγή, ο υπεύθυνος συμβολαίων, Μανώλης Παντελέλλης και ο τοπικός αντιπρόσωπος στην Ήπειρο, επιχειρηματίας, Αντώνης Ζυγούρης, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο και τον υπεύθυνο Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ε.Ξ.Ν.Ι., Κώστα Βλάχο και Σαμ Κουδούνη αντίστοιχα, επισκέφτηκαν το αεροδρόμιο «Β. Πύρρος», όπου συναντήθηκαν με τον αερολιμενάρχη κ. Μητσιμάρη για να συζητήσουν τεχνικά και διαδικαστικά θέματα που αφορούν στις επικείμενες πτήσεις, καθώς και τις απαραίτητες προδιαγραφές για την άρτια οργάνωση άφιξης-αναχώρησης των επισκεπτών στο και από το αεροδρόμιο.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία της Apollo Travel Group επισκέφθηκε το Δημαρχείο των Ιωαννίνων, όπου την υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού και Ποιότητας Ζωής Νίκος Γκόλας, εκπροσωπώντας το δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, μαζί με τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου για θέματα Τουρισμού Στέφανο Ζέρβα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Νίκος Γκόλας επισήμανε, μεταξύ άλλων: «Συνεργαζόμαστε όλοι μαζί, με στόχο να καταφέρουμε να διεισδύσουμε στις σημαντικότερες τουριστικές αγορές του εξωτερικού. Να προωθήσουμε αυτό το πραγματικά ξεχωριστό και ποιοτικό προϊόν που διαθέτουμε στην περιοχή μας, ένα προϊόν που συνδυάζει, λίμνη, βουνό και θάλασσα, συναρπαστικές δραστηριότητες στη φύση, αναψυχή, διασκέδαση,  σημαντική πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά και υψηλού σύγχρονου επιπέδου υποδομές σε καταλύματα και υπηρεσίες. Όπως έχει δηλώσει επανειλημμένα ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, μέσα από μια πολιτική που επικεντρώνεται στο σωστό σχεδιασμό και την εφαρμογή μίας καλά μελετημένης στρατηγικής, στεκόμαστε και στηρίζουμε τους επαγγελματίες του κλάδου ώστε να αναλαμβάνονται οι κατάλληλες πρωτοβουλίες και να γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου.   Θεωρούμε κατ’ αρχήν πως η συστηματική αυτή προσπάθεια που ξεκινήσαμε να συμμετέχουμε και να υλοποιούμε όλοι μαζί, άρχισε να αποδίδει καρπούς. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τη πόλη των Ιωαννίνων, με την ιδιαίτερη συμβολή της Ε.Ξ.Ν.Ι. για στο αποτέλεσμα αυτό.  Αποτελεί  επίσης ένα σημαντικό και καίριο πρώτο βήμα στη προσπάθειά μας να καταστήσουμε το αεροδρόμιο μας βιώσιμο και λειτουργικό, προβάλλοντας την περιοχή μας στο εξωτερικό. Είμαστε διατεθειμένοι να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή που κάνει η εταιρεία Apollo σε συνεργασία μάλιστα με όλους τους εμπλεκόμενους τοπικούς φορείς, ώστε να διασφαλίσουμε την πετυχημένη οργάνωση και διαχείριση της υποδοχής, της διαμονής και της αναχώρησης των επισκεπτών προς και από τη πόλη μας. Επίσης, επιδιώκουμε, σε συνεργασία μαζί σας, να καταφέρουμε να βελτιώσουμε τις συνθήκες, προκειμένου ο τουριστικός προορισμός «Ioannina» να γίνει πιο ελκυστικός και να εξασφαλίσουμε την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην περιοχή μας».

Από την πλευρά της, η γενική διευθύντρια και αντιπρόεδρος της σκανδιναβικής εταιρείας, Nina Hornewall, ανέφερε: «Πιστεύουμε στη συνεργασία, πιστεύουμε ότι πρέπει να αναπτύσσουμε προϊόντα μαζί, πιστεύουμε ότι είναι και δική σας και δική μας ευθύνη να μένουν ικανοποιημένοι οι επισκέπτες στον προορισμό. Η προσπάθειά μας θα είναι μεγάλη. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Οι τουρίστες που εκπροσωπούμε είναι πελάτες με άποψη, γνώση και αρκετά ταξιδεμένοι. Ξεκινάμε αυτή τη προσπάθεια ως μια πιλοτική προσπάθεια και θα χαρούμε ιδιαίτερα να εξελιχθεί σε μια πετυχημένη ενέργεια που θα αναδείξει και θα χτίσει τον προορισμό «Ioannina». Στο χέρι μας είναι να δικαιωθούμε όλοι για αυτή μας την επιλογή, να αυξήσουμε τις πτήσεις και να δείξουμε στους επισκέπτες τα διαμάντια και το θησαυρό που διαθέτει αυτός ο υπέροχος προορισμός».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων, Κώστας Βλάχος επισήμανε ότι για την κατάλληλη προετοιμασία της επίσκεψης των εκπροσώπων της Apollo Travel Group στην πόλη μας, προηγήθηκαν πολύμηνες συναντήσεις εκπροσώπων της Ε.Ξ.Ν.Ι. καθώς και προωθητικές ενέργειες με την Σκανδιναβική εταιρεία και δήλωσε «Νιώθουμε δικαιωμένοι , περήφανοι και χαρούμενοι που οι προσπάθειες αυτές της Ένωσης πράγματι απέδωσαν και σύντομα θα αποκτήσουν ‘σάρκα και οστά’. Πραγματικά είναι ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα το οποίο σίγουρα με την συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων Φορέων και ιδιαίτερα του Δήμου Ιωαννιτών, θα συμβάλλει στο ευρύτερο καλό την τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη της περιοχής μας στο εξωτερικό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Αστροχώρι Άρτας: Εντοπίστηκε ο 29χρονος που δολοφόνησε τον πεθερό του

Eντοπίστηκε στην περιοχή Δαφνούλα, ο 29χρονος που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία του 75χρονου πεθερού του στο Αστροχώρι Άρτας το απόγευμα της Πέμπτης. Οι πρώτες πληροφορίες του...

Ευρωπαϊκό κολύμβησης: Η Ντουντουνάκη προκρίθηκε στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδα

Η Άννα Ντουντουνάκη (μέλος της Team Future της BWIN) κατάφερε και πήρε την πρόκριση στον τελικό των 50 μέτρων πεταλούδα, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κολύμβησης στη Ρώμη. Η Ελληνίδα...

Να μην γίνει και ο Αχελώος θύμα της αντιπεριβαλλοντικής πολιτικής της κυβέρνησης

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη χρησιμοποιεί, την τελευταία 3ετία, την περιβαλλοντική πολιτική ως επικοινωνιακό προκάλυμμα για να ικανοποιήσει, με αδιαφάνεια και χαριστικές ρυθμίσεις, λίγα επιχειρηματικά συμφέροντα...

Πρωταθλητής ο Μεσσής στη Γερμανία

Ο Μεσσής και ο Αρμένιος συμπαίκτης του, Mikayel Avanesyan, παρέμειναν αήττητοι αυτή την εβδομάδα στο διεθνές τουρνουά της κατηγορίας των 16 ετών της Tennis...