fbpx
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Πρωτόκολλο συνεργασίας των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων κι Illinois

Πρωτόκολλο συνεργασίας των Πανεπιστημίων Ιωαννίνων κι Illinois

Πρωτόκολλο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Illinois του Σικάγου υπέγραψε το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διά του πρύτανη Γιώργου Καψάλη ο οποίος με τον αναπληρωτή πρύτανη Ανδρέα Φωτόπουλο είχαν επισκεφθεί το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Κατά την επίσκεψη συναντήθηκαν με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μιχάλη Αμοιρίδη, με τους Αντιπρυτάνεις του Ιδρύματος και τους Διευθυντές των υπηρεσιών που ασχολούνται με θέματα κινητικότητας και ανταλλαγής προσωπικού, με τον Κοσμήτορα και τον Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, με τους Διευθυντές των Κλινικών του Πανεπιστημίου, με τους υπευθύνους και το προσωπικό του Τμήματος Κλασικών Σπουδών, καθώς και με Προέδρους και Καθηγητές άλλων Τμημάτων του Πανεπιστημίου Illinois.

Επίσης συναντήθηκαν με τον υπεύθυνο Καθηγητή για τη Νέα Ελληνική Γλώσσα του Πανεπιστημίου Urbana, με σκοπό τη διαμόρφωση προγράμματος έλευσης φοιτητών του στα Γιάννινα.

Όπως ανέφερε ο Πρύτανης Γιώργος Καψάλης, στις συναντήσεις αυτές παρουσιάστηκε το Πανεπιστήμιο και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, όπως, επίσης, και συγκεκριμένες προτάσεις που θα αναδείκνυαν και θα διαμόρφωναν τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο Ιδρύματα.

Το πρώτο ζήτημα που συμφωνήθηκε είναι να δίνεται η δυνατότητα στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να επισκέπτονται, κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών τους σπουδών, το Πανεπιστήμιο Illinois, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+ και γενικότερα των προγραμμάτων διεθνούς κινητικότητας.

Η ίδια δυνατότητα υφίσταται, με βάση τη συμφωνία, για μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες, διδάκτορες και μεταδιδάκτορες, αλλά και για μέλη ΔΕΠ που θέλουν για ένα χρονικό διάστημα να συνεργαστούνε με συναδέλφους τους από το Πανεπιστήμιο Illinois.

Το Πανεπιστήμιο Illinois έχει τη μεγαλύτερη Ιατρική Σχολή της Αμερικής. Από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων προτάθηκε κι έγινε αποδεκτό, οι φοιτητές του Πανεπιστημίου της Αμερικής να επισκέπτονται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Οι επισκέψεις αυτές θα έχουν ως βασικές δραστηριότητες μία σειρά σεμιναρίων σε ζητήματα ιατρικής, φαρμακευτικών φυτών, της ελληνικής γλώσσας στην ιατρική ορολογία και πρακτική άσκηση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Η πρυτανεία του Πανεπιστημίου θα αποστείλει άμεσα πρόταση προς το Τμήμα Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Illinois, το Τμήμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου Urbana και προς την Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη, ώστε φοιτητές από τα παραπάνω Τμήματα να επισκέπτονται κατά τους θερινούς μήνες το Πανεπιστήμιό μας.

kapsalis ilinois

Η τελευταία πρόταση για την Ελληνορθόδοξη Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού στη Βοστώνη προέκυψε ύστερα από την προσωπική μου επίσκεψη στη Γενική Πρόξενο της Ελλάδος στο Σικάγο κα Πολυξένη Πετροπούλου και την από κοινού επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σικάγου Ιάκωβο τον Β΄.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο κ. Φωτόπουλος παρουσίασε, με εξαιρετικές εντυπώσεις και περαιτέρω δυνατότητες κοινής συνεργασίας, το ερευνητικό πρόγραμμα που υλοποιεί αναφορικά με τις Νέες Τεχνικές Πυρηνικής Ιατρικής για όγκους εγκεφάλων, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος “Ορίζοντας 2020” (Horizon 2020) για την Έρευνα και την Καινοτομία.

 

 

 

 

Πηγή

Τελευταία Νέα

Έπεσε τμήμα του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ήμερων και των προβλημάτων, που προκάλεσαν, είχαν ως αποτέλεσμα να καταπέσει τμήμα του εξωτερικού τοίχου του 9ουΔημοτικού Σχολείου. Με...

Επίδομα παιδιού : Τα ποσά που θα καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ

Επιδόματα σε πάνω από 1,648 εκατ. δικαιούχους θα καταβάλλει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ο ΟΠΕΚΑ. Από αυτά το επίδομα παιδιού θα δοθεί σε...

Καταιγίδες σαρώνουν την Ήπειρο, χιόνια στα ορεινά από το βράδυ

Έντονες καταιγίδες εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε όλη την Ήπειρο με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα προβλήματα, κυρίως από καταπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή. Ανεμοστρόβιλος που χτύπησε...

Στη Σμύρνη κάποτε – Μουσικοθεατρικό έργο στο Θέατρο της Ημέρας

"Στη Σμύρνη κάποτε". Ένα μουσικοθεατρικό έργο αφιερωμένο στην μυριοστόλιστη Σμύρνη, με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, σε κείμενα και στίχους...