fbpx
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας Δήμου Πρέβεζας

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας Δήμου Πρέβεζας

Με μια σεμνή τελετή και μέσα σε κλίμα χαράς και αισιοδοξίας πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής, τα εγκαίνια του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ολοκληρωμένης Φροντίδας του Δήμου, από το Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νικοπόλεως και Πρέβεζης κ. Χρυσόστομο και την Εντεταλμένη Σύμβουλο κ. Ελευθερία Αγγέλη, παρουσία του Βουλευτή Πρέβεζας Κώστα Μπάρκα της Προϊσταμένης των Παιδικών σταθμών Σοφίας Τσιπραιλίδου, του προσωπικού, γονέων και μικρών μαθητών.

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας στην ομιλία του τόνισε τη σπουδαιότητα του έργου για την Τοπική Κοινωνία, που ήδη λειτουργεί εδώ και κάποιους μήνες, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες απαιτήσεις, με προσωπικό αντίστοιχων ειδικοτήτων που απαιτούνται, αποτελώντας στέγη φροντίδας και αγάπης για τα παιδιά. «Όταν ανοίγει ένα σχολείο σίγουρα ανοίγει ένας νέος δρόμος, ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών μας για καλύτερη κοινωνία. Αγωνία όλων μας είναι να βελτιώσουμε την εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε υποχρέωση να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες για όλα τα παιδιά της Πρέβεζας, επιδιώκοντας μια ουσιαστική ποιοτική αναβάθμιση της παρεχόμενης εκπαίδευσης για όλα τα παιδιά» υπογράμμισε ο κ. Μπαΐλης, ενώ ευχήθηκε να υπάρξουν και στο μέλλον ανάλογες εκδηλώσεις νέων σχολικών μονάδων.

Αναφερόμενος στην πορεία του έργου σημείωσε ότι η έγκριση υποβολής πρότασης για την ένταξη του έργου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας-Ηπείρου 2007-2013 έγινε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή και το 2010 με απόφαση απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Ηπείρου εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου (σε δύο υποέργα κατασκευής και εξοπλισμού) συνολικού κόστους 2.845.000,00 ευρώ, ενώ η κατασκευή του κτιρίου έγινε σε ιδιόκτητο οικόπεδο 1.521 τ.μ που παραχώρησε ο Δήμος της Πρέβεζας, στην περιοχή του Υδατόπυργου. Το συνολικό εμβαδόν του είναι 1.084,66 τ.μ και περιλαμβάνει υπόγειο με βοηθητικές χρήσεις, ισόγειο με αίθουσες νηπίων, γραφεία, μαγειρεία και στον πρώτο όροφο αίθουσες βρεφών και βοηθητικούς χώρους.

Ο σχεδιασμός έγινε με βιοκλιματικά στοιχεία, ενώ έγινε και ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών. Το παρόν κτίριο έχει αδειοδοτηθεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες από το νόμο προϋποθέσεις και μπορεί να φιλοξενεί 82 παιδιά νηπιακής ηλικίας, 16 παιδιά βρεφικής ηλικίας και 10 νήπια ΑΜΕΑ.

Στο χαιρετισμό της η Εντεταλμένη Σύμβουλος του Δήμου σε θέματα πολιτισμού και παιδείας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο σημαντικό έργο που επιτελείται στις Δομές του Δήμου και ευχαρίστησε τόσο το προσωπικό για την άρτια κατάρτιση και την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουν όσο και τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στις Δομές του Δήμου .

Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με μπουφέ για τους παρευρισκόμενους που είχαν ετοιμάσει η Διεύθυνση και το προσωπικό του Βρεφονηπιακού Σταθμού.

Πηγή: Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας

Τελευταία Νέα

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από εμπορικό κατάστημα στα Ιωάννινα

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, εξιχνιάστηκε κλοπή, που έγινε προχθές (02-12-2021)...

Κήρυξη περιοχών του Δήμου Πάργας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλειος Παπαγεωργίου τις τοπικές κοινότητες Αμμουδιάς, Κουκκουλίου, Βαλανιδορράχης, Λούτσας, Βουβοποτάμου, Ναρκίσσου, Κορώνης, Μουζακαίικων, Κυψέλης και...

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης πρωτοπορεί. Μαθήματα χειρισμού και προγραμματισμού Drones σε μαθητές 9-12 ετών

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέσω της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Κ.Ε.ΔΗ.Θ.) ανέθεσε στην Ελληνική Εταιρία infolearn και το λογισμικό TEST4U την εκπαίδευση των μαθητών 9-10 ετών και...

Πυκνή ομίχλη καλύπτει τα Ιωάννινα

Τοπίο στην ομίχλη το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Πυκνό πέπλο δίνει στα Γιάννινα την συνηθισμένη χειμωνιάτικη εικόνα τους. Το πρωινό της Κυριακής βρήκε την πόλη καλυμμένη από την...