fbpx
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Περιοδεία και «διάλογος με την τοπική κοινωνία» σε Άγιο Σπυρίδωνα, Αμπέλια και...

Περιοδεία και «διάλογος με την τοπική κοινωνία» σε Άγιο Σπυρίδωνα, Αμπέλια και Σκούπα

Συνεχής είναι ο διάλογος της Δημοτικής Αρχής Αρταίων με φορείς και πολίτες στις Τοπικές Κοινότητες της περιοχής. Τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, συνοδευόμενος από Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, επισκέφθηκε τις περιοχές του Αγίου Σπυρίδωνα, των Αμπελίων Αμμοτόπου και της Σκούπας.

Έγινε γόνιμος διάλογος με τους συμπολίτες, στους οποίους αναλύθηκαν τα βασικά σημεία του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου, ενώ ευχαρίστησαν τη Δημοτική Αρχή για τις παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και για τη συνεργασία που υπάρχει, ενώ συζητήθηκαν τα έργα που προγραμματίζονται για κάθε τοπική κοινότητα.

Μέχρι σήμερα και στις τρεις περιοχές έχουν πραγματοποιηθεί έργα διευκόλυνσης της καθημερινότητας των συμπολιτών και έχουν εκτελεστεί και προγραμματίζονται μικρά τεχνικά έργα, τοποθέτηση κολώνων ηλεκτροφωτισμού, εργασίες καθαρισμού, χαλικοστρώσεις, κοπές υψίκορμων δέντρων, κοπές βλάστησης, καθαρισμοί αυλάκων, κλαδεύσεις, ασφαλτοστρώσεις εσωτερικής οδοποιίας και αγροτικών δρόμων, παρεμβάσεις σε νεκροταφεία, έργα ύδρευσης και άρδευσης, συντηρήσεις και βελτιώσεις πλατειών, κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, εκσυγχρονισμός και βελτίωση αγροτικών ιατρείων κ.α.

Πιο αναλυτικά, στην περιοχή του Αγίου Σπυρίδωνα προγραμματίζεται, μεταξύ άλλων, η εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή αποχετευτικού δικτύου, η συντήρηση εσωτερικής οδοποιίας, η ασφαλτόστρωση δρόμων που οδηγούν σε πτηνό-κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, η συντήρηση του Δημοτικού Σχολείου και η κατασκευή του αύλειου χώρου, καθώς και παρεμβάσεις στο νεκροταφείο.

Στα Αμπέλια, συζητήθηκε το θέμα της επίλυσης του προβλήματος κυρίως των ανεπιτήρητων  αιγοπροβάτων (για τα ανεπιτήρητα βοοειδή ο Δήμος έχει δώσει λύση στο θέμα), η βελτίωση της εσωτερικής οδοποιίας του οικισμού, η βελτίωση των εγκαταστάσεων του Δημοτικού Σχολείου, καθώς και η μελέτη και κατασκευή του δικτύου ομβρίων του οικισμού.

Τέλος, στη Σκούπα, υπογραμμίστηκε η ανάγκη για δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, ο καθαρισμός και η προσβασιμότητα των υφιστάμενων δρόμων, η βελτίωση και ο καθαρισμός του μονοπατιού της Βίδρας, η βελτίωση της πλατείας και των εγκαταστάσεων του δικτύου ύδρευσης, η κατασκευή γεώτρησης και τσιμεντοστρώσεις σε διάφορα σημεία.

Στις συναντήσεις παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Λώλος, οι Αντιδήμαρχοι Χριστόφορος Σιαφάκας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Κώστας Τράμπας, Γιώργος Λιλής, Κώστας Ζέρβας και Δημήτρης Σφήκας, οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Χαρακλιάς και Γιώργος Πανέτας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ηλίας Σερβετάς, οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων, εκπρόσωποι φορέων της κάθε περιοχής και συμπολίτες.

Τελευταία Νέα

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε 4 περιοχές της χώρας

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Καβάλας, Ημαθίας, Πιερίας και Πέλλας, ενώ παρατείνεται η ισχύς των ειδικών...

Εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων στη θάλασσα

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο όπου εντοπίστηκε πτώμα γυναίκας αγνώστων στοιχείων. Η νεκρή βρέθηκε νωρίς το πρωί στη θαλάσσια περιοχή κοντά στη Δημοτική Πινακοθήκη Παλαιού Φαλήρου, όπως ενημερώνει το Λιμενικό Σώμα. Πρόκειται...

Ομολόγησε ο 56χρονος για την επίθεση με χημικό υγρό στην 18χρονη – Οδηγήθηκε στο Ψυχιατρείο

Αποσμητικό χώρου και όχι καυστικό υγρό ήταν αυτό που δέχθηκε στο πρόσωπο 18χρονη κοπέλα προχθές το βράδυ στην Κίσσαμο Χανίων, σύμφωνα με την αστυνομία. Η...

Θρήνος στο μπάσκετ, «έφυγε» ο μεγάλος Ντούσαν Ίβκοβιτς

Το παγκόσμιο μπάσκετ θρηνεί. Ο σπουδαίος Ντούσαν Ίβκοβιτς απεβίωσε σε ηλικία 78 ετών, αφήνοντας πίσω του μια μυθική καριέρα στους πάγκους, συνδέοντας τ' όνομά...