fbpx
Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου, 2022
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Ο.Γεροβασίλη:Προμελετημένο έγκλημα η αποψίλωση της Σχολής Γεωπονίας στην Άρτα

Ο.Γεροβασίλη:Προμελετημένο έγκλημα η αποψίλωση της Σχολής Γεωπονίας στην Άρτα

Οι ανακοινώσεις των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ, δυστυχώς επιβεβαίωσαν τις προβλέψεις μας και διέψευσαν τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα τους.

40.000 παιδιά εκτός ΑΕΙ, 16.000 θέσεις στα Πανεπιστήμια, θέσεις που τα ίδια τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα είχαν ορίσει, μένουν κενές, εξαιτίας της «γκιλοτίνας» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), με συνέπεια δεκάδες τμήματα να μένουν χωρίς φοιτητές, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα όχι μόνο στην ακαδημαϊκή λειτουργία τους, αλλά και στην ίδια την επιβίωσή τους.

Η εικόνα στην Ήπειρο και στην Άρτα ειδικότερα είναι ιδιαίτερη δυσοίωνη, καθώς στην Γεωπονία στην Άρτα καλύφθηκαν μόλις οι 17 από τις 180 θέσεις που είχαν προβλεφθεί, ενώ αντίστοιχα, στο Λογιστικής, στην Πρέβεζα, 40 από τις 229 και στο Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, στα Γιάννενα, 87 από τις 122. Συνολικά, η πρώτη εκτίμηση μετά τις ανακοινώσεις δείχνει ότι 500 περίπου θέσεις μένουν κενές στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το έγκλημα είναι προμελετημένο. H κυβέρνηση της Ν.Δ. προχωρά στη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, μέσω της αποψίλωσης των πανεπιστημιακών τμημάτων, εκτελώντας τα συμβόλαια για τη δημιουργία πελατείας στα κολέγια. Για τα οποία είχε πρώτα φροντίσει να εξομοιωθούν τα απολυτήριά τους με τα πτυχία των ΑΕΙ.

Και, μετά το έγκλημα, εκτόξευση κυνισμού, αναισθησίας και αλαζονείας. «Οι νέοι μας δεν εγκλωβίζονται πλέον στα πανεπιστήμια», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, την ίδια στιγμή που ο πρωθυπουργός βρισκόταν σε ιδιωτικό ταξίδι στις ΗΠΑ, για να εγκαταστήσει την κόρη του σε Πανεπιστήμιο, χωρίς συναίσθηση για την αγωνία και την απογοήτευση δεκάδων χιλιάδων παιδιών, που αγωνίστηκαν για να σπουδάσουν στην Ελλάδα.

Το αίτημα δεκαετιών για την ίδρυση Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, έγινε πράξη από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας από τον κ. Μητσοτάκη, διαφάνηκαν οι προθέσεις τους. Αρχικά ανέστειλαν τη λειτουργία του ενός από τα δύο τμήματά της, του Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής, αργότερα ολοκλήρωσαν τη μεθόδευσή τους, καταργώντας το. Το Πρότυπο Αγροδιατροφικό Πάρκο πάγωσε και, μετά την ανακοίνωση των βάσεων, φαίνεται πως πετάγεται στον κάλαθο των αχρήστων.

Και μαζί του πετάνε στα σκουπίδια και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής μας. Διαγράφουν τα πολλαπλασιαστικά οφέλη που θα είχε για την τοπική παραγωγή και την τοπική οικονομία, ενσωματώνοντας καινοτόμα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα στον τομέα της αγροδιατροφής και διατηρώντας μια διαρκή λειτουργική διασύνδεση με την επιστημονική κοινότητα, την αγορά, τον καταναλωτή και την τοπική κοινωνία.

Και έτσι, βρισκόμαστε ξανά μπροστά στην ανάγκη να διεκδικηθούν τα αυτονόητα για την Άρτα. Και θα το πράξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, όπως και στο παρελθόν. Διαβεβαιώνω, λοιπόν, τους συμπολίτες μου ότι αυτό δεν θα είναι το άδοξο τέλος μιας δίκαιης διεκδίκησης δεκαετιών που έγινε πραγματικότητα. Σύντομα, η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει την κανονικότητα, θα σταματήσει την οπισθοδρόμηση και θα επαναφέρει στην περιοχή μας τις προοπτικές που της αξίζουν, καταργώντας τα αντιπαιδαγωγικά, αντιαναπτυξιακά και αντιπαραγωγικά μέτρα, που μόνο εγκατάλειψη και απομόνωση δημιουργούν.

(Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, σχετικά με την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ και τις συνέπειες για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ηπείρου και ειδικότερα της Άρτας).

Τελευταία Νέα

Γεροβασίλη:Απαράδεκτες και Αδικαιολόγητες Καθυστερήσεις

Η Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Γεροβασίλη Όλγα κατέθεσε προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών την από 30.10.2022 Επιστολή Διαμαρτυρίας των Φορέων της Δ.Ε. Θεοδωριάνων του Δήμου Κεντρικού Τζουμέρκων, Άρτας σε...

Η αιθαλομίχλη «πνίγει» το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Η αιθαλομίχλη επέστρεψε και «πνίγει» το λεκανοπέδιο Ιωαννίνων. Η εικόνα των τελευταίων ημερών είναι ανάλογη εκείνης που είχε καταγραφεί τις δυσκολότερες ημέρες των μνημονιακών...

Ο Δήμος Αρταίων ξεκινά την εκπόνηση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία η 3η Δεκεμβρίου 2022, ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Μια μέρα που υπογραμμίζει...

Α.Λ.Φ.Α. 93΄-Πύρρος Αρταίων 59-80 : 4η νίκη για τον Πύρρο Αρταίων

Έχοντας σε τρομερή κατάσταση τους Κωσταπαππά και Χίντζιο που σημείωσαν από 21 και 20 πόντους αντίστοιχα ο Πύρρος Αρταίων κυριάρχησε στο Αγρίνιο επί της...