fbpx
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ο Δήμος Πρέβεζας διεκδικεί τα στρατόπεδα για να τα κάνει ξενοδοχεία

Ο Δήμος Πρέβεζας διεκδικεί τα στρατόπεδα για να τα κάνει ξενοδοχεία

Σε ναυάγιο κατέληξε η μαραθώνια διαβούλευση που συγκάλεσε ο Δήμος Πρέβεζας προκειμένου να παρουσιάσει σχέδιο προμελέτης για την αξιοποίηση δύο στρατοπέδων την παραχώρηση των οποίων διεκδικεί από το Υπουργείο Άμυνας.

Πρόκειται για το πεδίο βολής στον Παντοκράτορα και το στρατόπεδο Σολωμού στον αστικό ιστό της πόλης.

Ο Δήμος Πρέβεζας πριν από λίγους μήνες είχε προχωρήσει στην ανάθεση master plan με σκοπό, όπως αναφέρονταν στην απόφαση «να συνταχθεί και αποσταλεί προς το ΤΕΘΑ μία πρόταση αξιόπιστη, ρεαλιστική, φιλική προς τους πολίτες και το περιβάλλον με στόχο την αξιοποίησή τους»!

Με τα αποκαλυπτήρια που έγιναν κατά την διαβούλευση, το master plan μετατράπηκε σε σχέδιο προμελέτης, όμως το πιο εντυπωσιακό ήταν ότι η περίφημη ρεαλιστική πρόταση για την διεκδίκηση των στρατοπέδων συνοψίζεται στην παραχώρησή τους ώστε ο Δήμος να τα παραχωρήσει με την σειρά του σε ιδιώτες προκειμένου να κατασκευαστούν ξενοδοχειακές μονάδες!!!

Κι όλα αυτά χωρίς να ληφθούν υπόψιν κρίσιμοι κι αντικειμενικοί παράγοντες.. Για παράδειγμα, δεν έχει γίνει εκτίμηση της αντικειμενικής αξίας των στρατοπέδων, δεν έχει προσδιοριστεί το τίμημα που θα καταβάλει ο Δήμος, δεν έχουν καταγραφεί οι ανάγκες του ίδιου του Δήμου που μπορούν να καλυφθούν με την αξιοποίηση των συγκεκριμένων στρατοπέδων, δεν υπάρχει κανένα κοστολόγιο υποδομών.

Έτσι ο Δήμος, επιλέγοντας να λειτουργήσει ως δούρειος ίππος ιδιωτικών συμφερόντων –καθότι τα στρατόπεδα μπορούν να του παραχωρηθούν με ευνοϊκότερους όρους από ότι θα δίνονταν απευθείας σε ιδιώτες για αξιοποίηση- αποδέχθηκε και παρουσίασε ένα σχέδιο προμελέτης που ο βασικός του άξονας είναι η κατασκευή τουριστικών καταλυμάτων!

Έτσι για το πεδίο βολής αυτό που προτάθηκε είναι η κατασκευή 200 τουριστικών μονοκατοικιών (resort) και αθλητικές εγκαταστάσεις που θα εξυπηρετούν κυρίως το πλήθος των ξένων τουριστών που θα εισρεύσουν για να απολαύσουν το μοναδικό ηλιοβασίλεμα της περιοχής!

Για το στρατόπεδο Σολωμού προτείνεται υδροθεραπευτήριο, συνεδριακό κέντρο και ξενοδοχειακή μονάδα εκατό δωματίων.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που αγνοούνται αντικειμενικά ζητήματα, όπως για παράδειγμα ότι το πεδίο βολής αποτελεί δασική έκταση ενώ το Γενικό Πολεοδομικό δεν προβλέπει τέτοιες δραστηριότητες.

Η διαβούλευση έληξε άδοξα, ωστόσο ο Δήμος δείχνει ότι στις προθέσεις του είναι να περάσει στην επόμενη φάση της μελέτης ώστε τις τελικές αποφάσεις να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο…

Πάντως κρίνοντας από όσα έχουν συμβεί με παραχωρήσεις στρατοπέδων σε άλλες περιοχές της χώρας, αποτελεί σίγουρα πρωτοτυπία η πρόταση του Δήμου Πρέβεζας να διεκδικεί τους χώρους ώστε να τους παραχωρήσει σε ιδιώτες, κάτι που μπορεί να κάνει απευθείας το Ταμείο Αξιοποίησης του Υπουργείου Άμυνας!

Τελευταία Νέα

Αυστραλία: Η χώρα απέκτησε το πρώτο δικό της mRNA εμβόλιο

Αυστραλοί επιστήμονες ανέπτυξαν το πρώτο mRNA εμβόλιο της χώρας, το οποίο ελπίζουν ότι μπορεί να προσαρμοστεί κατάλληλα, ώστε να προστατεύει από νέες παραλλαγές του κορωνοϊού όπως...

Έπεσε τμήμα του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ήμερων και των προβλημάτων, που προκάλεσαν, είχαν ως αποτέλεσμα να καταπέσει τμήμα του εξωτερικού τοίχου του 9ουΔημοτικού Σχολείου. Με...

Επίδομα παιδιού : Τα ποσά που θα καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ

Επιδόματα σε πάνω από 1,648 εκατ. δικαιούχους θα καταβάλλει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ο ΟΠΕΚΑ. Από αυτά το επίδομα παιδιού θα δοθεί σε...

Καταιγίδες σαρώνουν την Ήπειρο, χιόνια στα ορεινά από το βράδυ

Έντονες καταιγίδες εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε όλη την Ήπειρο με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα προβλήματα, κυρίως από καταπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή. Ανεμοστρόβιλος που χτύπησε...