fbpx
Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ο Δήμος Αρταίων πάει Ζάππειο - Για μια μέρα στην Αθήνα η...

Ο Δήμος Αρταίων πάει Ζάππειο – Για μια μέρα στην Αθήνα η γιορτή πορτοκαλιού, μανταρινιού, ελιάς και ακτινιδίου

Επιθυμώντας την εξωστρέφεια στον τομέα της προβολής των τοπικών παραγόμενων προϊόντων, ο Δήμος Αρταίων ετοιμάζεται για διαφορετική φέτος διοργάνωση της «Γιορτής πορτοκαλιού, μανταρινιού, ελιάς και ακτινιδίου».

Προς τούτο προγραμματίζει οι εκδηλώσεις να γίνουν τριήμερες εκ των οποίων η πρώτη ημέρα στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συνεργασία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ).
Από τον Δήμο στην εκδήλωση αυτή προβλέπονται παράλληλες εισηγήσεις και ομιλίες σχετικά με τα συγκεκριμένα προϊόντα, υπό την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, τον οποίο θα προσκαλέσει.
Η εν λόγω γιορτή προγραμματίζεται κάθε φορά στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, οπότε φέτος θα ξεκινήσει Παρασκευή 24 όταν και θα γίνει η παρουσίαση στο Ζάππειο. Εκεί θα μεταφερθούν και τοπικά προϊόντα για να τα δοκιμάσουν και να τα γνωρίσουν οι παριστάμενοι και οι εισηγητές.
Ακολούθως, Σάββατο και Κυριακή 25 και 26 Νοεμβρίου, η διοργάνωση θα συνεχιστεί στην Άρτα με τη συμμετοχή πολιτιστικών και άλλων Συλλόγων, όπως έγινε και τα προηγούμενα τρία χρόνια.
Η σκέψη αυτή από το Δήμο Αρταίων έρχεται μάλλον ως απάντηση της διαπίστωση που υπήρξε και από τις προηγούμενες διοργανώσεις ότι τελικά στη «Γιορτή πορτοκαλιού, μανταρινιού, ελιάς και ακτινιδίου», καταλήγουν να δοκιμάζουν τα προϊόντα που ήδη γνωρίζουν γεννημένοι στα… σπλάχνα τους οι ίδιοι αρτινοί, οπότε λίγα είναι τα οφέλη ως προς την γενικότερη προβολή.
Η διοργάνωση της πρώτης ημέρας στο Ζάππειο θα δώσει τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν όχι μόνο οι Ηπειρώτες της Αθήνας, αλλά ευρύτερα οι φίλοι της Περιφέρειάς μας, επιχειρηματίες κλπ.
Όμως ακόμη κι αν υπάρξει αθρόα προσέλευση επισκεπτών καταναλωτών και επιχειρηματιών, το σημείο στο οποίο πρέπει να επιδείξει προσοχή τόσο ο Δήμος όσο και παραγωγοί που θα συμμετάσχουν είναι να ταυτοποιήσουν πού θα βρούν το προϊόν την επόμενη μέρα και πώς θα το αναγνωρίσουν ως «Αρτινό».
Για δε τον επαγγελματία που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναβαθμίσει, παραδείγματος χάρη, το εστιατόριό του ή το ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα με Αρτινά εσπεριδοειδή ή Κονσερβολιά Άρτας, επίσης πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για επικοινωνία με σκοπό συμφωνίες και συνεργασίες. Αλλιώς τα αποτελέσματα θα υστερούν και πάλι του κόπου να μεταφερθεί η διοργάνωση στην Αθήνα.

Τελευταία Νέα

Nέα λειτουργία Time-Lapse ενσωματώνεται στο Google Εarth

To Google Earth αποτελεί ήδη ένα ισχυρό εργαλείο για την παρατήρηση του πλανήτη μας, όμως πλέον έχει λάβει μια σημαντική αναβάθμιση, με την εισαγωγή της...

Νέες προκλήσεις ζητούν απαντήσεις

Του Βασίλη Τσίρκα Η κυβέρνηση απέτυχε τόσο στο υγειονομικό όσο και στο οικονομικό πεδίο και παρέλειψε συνειδητά να στηρίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για να...

Από την Δευτέρα 19 Απριλίου διανομή τροφίμων για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ

Δωρεάν διανομή τροφίμων, για τους ωφελούμενους του επισιτιστικού προγράμματος ΤΕΒΑ, και συγκεκριμένα: χοιρινό κρέας, μήλα και τυρί φέτα, θα πραγματοποιηθεί από την Δευτέρα 19 Απριλίου...

“ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ” ΣΤΟ ΠΡΙΓΚΙΠΑΤΟ O ΤΣΙΤΣΙΠΑΣ

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι ο νέος "πρίγκιπας" του Monte-Carlo.Κάνοντας έναν φανταστικό τελικό, ο Στεφ κέρδισε με 2-0 σετ τον Andrey Rublev και σήκωσε ψηλά...