fbpx
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Ο Δήμος Αρταίων πάει Ζάππειο - Για μια μέρα στην Αθήνα η...

Ο Δήμος Αρταίων πάει Ζάππειο – Για μια μέρα στην Αθήνα η γιορτή πορτοκαλιού, μανταρινιού, ελιάς και ακτινιδίου

Επιθυμώντας την εξωστρέφεια στον τομέα της προβολής των τοπικών παραγόμενων προϊόντων, ο Δήμος Αρταίων ετοιμάζεται για διαφορετική φέτος διοργάνωση της «Γιορτής πορτοκαλιού, μανταρινιού, ελιάς και ακτινιδίου».

Προς τούτο προγραμματίζει οι εκδηλώσεις να γίνουν τριήμερες εκ των οποίων η πρώτη ημέρα στο Ζάππειο Μέγαρο με τη συνεργασία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΣΕ).
Από τον Δήμο στην εκδήλωση αυτή προβλέπονται παράλληλες εισηγήσεις και ομιλίες σχετικά με τα συγκεκριμένα προϊόντα, υπό την παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, τον οποίο θα προσκαλέσει.
Η εν λόγω γιορτή προγραμματίζεται κάθε φορά στο τελευταίο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, οπότε φέτος θα ξεκινήσει Παρασκευή 24 όταν και θα γίνει η παρουσίαση στο Ζάππειο. Εκεί θα μεταφερθούν και τοπικά προϊόντα για να τα δοκιμάσουν και να τα γνωρίσουν οι παριστάμενοι και οι εισηγητές.
Ακολούθως, Σάββατο και Κυριακή 25 και 26 Νοεμβρίου, η διοργάνωση θα συνεχιστεί στην Άρτα με τη συμμετοχή πολιτιστικών και άλλων Συλλόγων, όπως έγινε και τα προηγούμενα τρία χρόνια.
Η σκέψη αυτή από το Δήμο Αρταίων έρχεται μάλλον ως απάντηση της διαπίστωση που υπήρξε και από τις προηγούμενες διοργανώσεις ότι τελικά στη «Γιορτή πορτοκαλιού, μανταρινιού, ελιάς και ακτινιδίου», καταλήγουν να δοκιμάζουν τα προϊόντα που ήδη γνωρίζουν γεννημένοι στα… σπλάχνα τους οι ίδιοι αρτινοί, οπότε λίγα είναι τα οφέλη ως προς την γενικότερη προβολή.
Η διοργάνωση της πρώτης ημέρας στο Ζάππειο θα δώσει τη δυνατότητα να τα γνωρίσουν όχι μόνο οι Ηπειρώτες της Αθήνας, αλλά ευρύτερα οι φίλοι της Περιφέρειάς μας, επιχειρηματίες κλπ.
Όμως ακόμη κι αν υπάρξει αθρόα προσέλευση επισκεπτών καταναλωτών και επιχειρηματιών, το σημείο στο οποίο πρέπει να επιδείξει προσοχή τόσο ο Δήμος όσο και παραγωγοί που θα συμμετάσχουν είναι να ταυτοποιήσουν πού θα βρούν το προϊόν την επόμενη μέρα και πώς θα το αναγνωρίσουν ως «Αρτινό».
Για δε τον επαγγελματία που θα εκδηλώσει ενδιαφέρον να αναβαθμίσει, παραδείγματος χάρη, το εστιατόριό του ή το ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα με Αρτινά εσπεριδοειδή ή Κονσερβολιά Άρτας, επίσης πρέπει να δοθεί η δυνατότητα για επικοινωνία με σκοπό συμφωνίες και συνεργασίες. Αλλιώς τα αποτελέσματα θα υστερούν και πάλι του κόπου να μεταφερθεί η διοργάνωση στην Αθήνα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε μέσα σε ασθενοφόρο στην Ηγουμενίτσα

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών προχώρησε σήμερα (15-01-2022) το πρωί στην Ηγουμενίτσα κλιμάκιο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας...

Δελτίο τύπου της Επιμελητηριακής αλλαγής για τη μη τήρηση συμφωνίας συνδιοίκησης

Τον Δεκέμβριο 2017 οι δύο συνδυασμοί  ''Επιχειρούμε Μαζί '' του κ. Γκολομάζου και  ''Επιμελητηριακή Αλλαγή '' του κ. Χουλιάρα συμφώνησαν να συνδιοικήσουν ,και αναλυτικότερα για 3...

«Συλλυπητήρια Ανακοίνωση» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του Υποστράτηγου ε.α. Μαρίνου Γαρνέλη έφερε μεγάλη θλίψη στο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. Ο «Στρατηγός Μαρίνος» όπως όλοι...

Έρχονται νέες ηλεκτρικές συσκευές «made in Greece»

Την οριστικοποίηση της συμφωνίας για νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα ανακοίνωσε η PYRAMIS, με τη μετεγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού από το πρώην εργοστάσιο της "Πίτσος"...