fbpx
Κυριακή, 16 Ιανουαρίου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Νέες προσλήψεις το 2018 «βλέπουν» οι ελληνικές επιχειρήσεις

Νέες προσλήψεις το 2018 «βλέπουν» οι ελληνικές επιχειρήσεις

Νέες προσλήψεις τους επόμενους 12 μήνες «βλέπει» το 42% των οικονομικών διευθυντών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έρευνα της Deloitte.

Το κλίμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία αντιστρέφεται με αργά αλλά σταθερά βήματα, αναφέρουν τα στελέχη των εταιρειών που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Έρευνα CFO, που πραγματοποίησε ο ελεγκτικός κολοσσός για το τρίτο τρίμηνο (Q3) του 2017.

Συγκεκριμένα, σημάδια ανάκαμψης για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας προκύπτουν, μέσω των απαντήσεων των οικονομικών διευθυντών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, αίσθηση που συμβαδίζει με το μέσο όρο των απαντήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής έρευνας της Deloitte, 1.546 CFOs (οικονομικοί διευθυντές) από 19 ευρωπαϊκές χώρες, εκφράζονται με συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επιχειρηματικές προοπτικές, τη δυνατότητα προσλήψεων και την οικονομική προοπτική των εταιρειών τους.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση «Τι πιστεύετε σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της εταιρείας σας;», το 51% των ερωτηθέντων από την ελληνική αγορά, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ενώ το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό ήταν 43%. Παράλληλα, το κλίμα αβεβαιότητας που προέκυπτε από την προηγούμενη Ευρωπαϊκή Έρευνα CFO, παρουσιάζει καθοδική τάση. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Πώς κρίνετε το επίπεδο οικονομικής αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σας;», το 78% των ερωτηθέντων από την ελληνική αγορά απάντησε «υψηλό», σε σχέση με το 82% του Q1.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αισιόδοξη είναι και η πρόβλεψη των οικονομικών διευθυντών σχετικά με πιθανές προσλήψεις εργαζομένων μέσα στου επόμενους 12 μήνες. Το 42% των CFOs στην Ελλάδα, θεωρεί πως θα υπάρξουν νέες προσλήψεις σε αυτό το διάστημα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη κυμαίνεται στο 38%. Επιπλέον, θετικό στοιχείο για την ελληνική αγορά στην εν λόγω κατηγορία, είναι το γεγονός πως μόλις το 7% θεωρεί πως θα υπάρξουν απολύσεις στο ίδιο διάστημα, ποσοστό μικρότερο κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες (Q1–18%) από τα αποτελέσματα τις προηγούμενης έρευνας.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τα παραπάνω στοιχεία δείχνει να είναι η αίσθηση των οικονομικών διευθυντών αναφορικά με τα έσοδα των επιχειρήσεών τους, καθώς 76% των ερωτηθέντων από την Ελλάδα εκφράζει την άποψη πως τα έσοδα των εταιρειών τους θα αυξηθούν τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι χαμηλότερο, φτάνοντας το 69%.

Τέλος, η άποψη των οικονομικών διευθυντών σε ερωτήσεις, όπως η ανάληψη ρίσκου, οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρήσεις μέσα στους επόμενους μήνες, παραμένει η ίδια με μικρές μόνο αλλαγές που ολοκληρώνουν τη νέα, πιο αισιόδοξη στάση των CFOs απέναντι στο μέλλον των αγορών και της οικονομίας. Συγκεκριμένα, το 76%, σε αντίθεση με το 82% του Q1, θεωρεί ακατάλληλη την περίοδο για ανάληψη επιχειρηματικών ρίσκων. Η ευρύτερη ανάπτυξη του οργανισμού και ο έλεγχος του κόστους παραμένουν οι δύο σημαντικότερες στρατηγικές προτεραιότητες, ενώ η προοπτική της οικονομίας και οι γεωπολιτικές εξελίξεις αναφέρονται ως οι κυριότεροι κίνδυνοι που ενδέχεται να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε μέσα σε ασθενοφόρο στην Ηγουμενίτσα

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών προχώρησε σήμερα (15-01-2022) το πρωί στην Ηγουμενίτσα κλιμάκιο αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας...

Δελτίο τύπου της Επιμελητηριακής αλλαγής για τη μη τήρηση συμφωνίας συνδιοίκησης

Τον Δεκέμβριο 2017 οι δύο συνδυασμοί  ''Επιχειρούμε Μαζί '' του κ. Γκολομάζου και  ''Επιμελητηριακή Αλλαγή '' του κ. Χουλιάρα συμφώνησαν να συνδιοικήσουν ,και αναλυτικότερα για 3...

«Συλλυπητήρια Ανακοίνωση» της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Άρτας

Η είδηση του απροσδόκητου θανάτου του Υποστράτηγου ε.α. Μαρίνου Γαρνέλη έφερε μεγάλη θλίψη στο προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας. Ο «Στρατηγός Μαρίνος» όπως όλοι...

Έρχονται νέες ηλεκτρικές συσκευές «made in Greece»

Την οριστικοποίηση της συμφωνίας για νέο εργοστάσιο στα Οινόφυτα ανακοίνωσε η PYRAMIS, με τη μετεγκατάσταση του μηχανολογικού εξοπλισμού από το πρώην εργοστάσιο της "Πίτσος"...