fbpx
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ Νέες προσλήψεις το 2018 «βλέπουν» οι ελληνικές επιχειρήσεις

Νέες προσλήψεις το 2018 «βλέπουν» οι ελληνικές επιχειρήσεις

Νέες προσλήψεις τους επόμενους 12 μήνες «βλέπει» το 42% των οικονομικών διευθυντών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από την έρευνα της Deloitte.

Το κλίμα στην ελληνική και ευρωπαϊκή οικονομία αντιστρέφεται με αργά αλλά σταθερά βήματα, αναφέρουν τα στελέχη των εταιρειών που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Έρευνα CFO, που πραγματοποίησε ο ελεγκτικός κολοσσός για το τρίτο τρίμηνο (Q3) του 2017.

Συγκεκριμένα, σημάδια ανάκαμψης για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας προκύπτουν, μέσω των απαντήσεων των οικονομικών διευθυντών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στη χώρα, αίσθηση που συμβαδίζει με το μέσο όρο των απαντήσεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ευρωπαϊκής έρευνας της Deloitte, 1.546 CFOs (οικονομικοί διευθυντές) από 19 ευρωπαϊκές χώρες, εκφράζονται με συγκρατημένη αισιοδοξία για τις επιχειρηματικές προοπτικές, τη δυνατότητα προσλήψεων και την οικονομική προοπτική των εταιρειών τους.

Σε ό,τι αφορά την ερώτηση «Τι πιστεύετε σχετικά με τις οικονομικές προοπτικές της εταιρείας σας;», το 51% των ερωτηθέντων από την ελληνική αγορά, εξέφρασε την αισιοδοξία του, ενώ το αντίστοιχο ευρωπαϊκό ποσοστό ήταν 43%. Παράλληλα, το κλίμα αβεβαιότητας που προέκυπτε από την προηγούμενη Ευρωπαϊκή Έρευνα CFO, παρουσιάζει καθοδική τάση. Συγκεκριμένα, στην ερώτηση «Πώς κρίνετε το επίπεδο οικονομικής αβεβαιότητας που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις σας;», το 78% των ερωτηθέντων από την ελληνική αγορά απάντησε «υψηλό», σε σχέση με το 82% του Q1.

Παράλληλα, ιδιαίτερα αισιόδοξη είναι και η πρόβλεψη των οικονομικών διευθυντών σχετικά με πιθανές προσλήψεις εργαζομένων μέσα στου επόμενους 12 μήνες. Το 42% των CFOs στην Ελλάδα, θεωρεί πως θα υπάρξουν νέες προσλήψεις σε αυτό το διάστημα, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη κυμαίνεται στο 38%. Επιπλέον, θετικό στοιχείο για την ελληνική αγορά στην εν λόγω κατηγορία, είναι το γεγονός πως μόλις το 7% θεωρεί πως θα υπάρξουν απολύσεις στο ίδιο διάστημα, ποσοστό μικρότερο κατά 11 ποσοστιαίες μονάδες (Q1–18%) από τα αποτελέσματα τις προηγούμενης έρευνας.

Σε πλήρη εναρμόνιση με τα παραπάνω στοιχεία δείχνει να είναι η αίσθηση των οικονομικών διευθυντών αναφορικά με τα έσοδα των επιχειρήσεών τους, καθώς 76% των ερωτηθέντων από την Ελλάδα εκφράζει την άποψη πως τα έσοδα των εταιρειών τους θα αυξηθούν τους επόμενους 12 μήνες, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στην Ευρώπη είναι χαμηλότερο, φτάνοντας το 69%.

Τέλος, η άποψη των οικονομικών διευθυντών σε ερωτήσεις, όπως η ανάληψη ρίσκου, οι στρατηγικές προτεραιότητες και οι παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά τις επιχειρήσεις μέσα στους επόμενους μήνες, παραμένει η ίδια με μικρές μόνο αλλαγές που ολοκληρώνουν τη νέα, πιο αισιόδοξη στάση των CFOs απέναντι στο μέλλον των αγορών και της οικονομίας. Συγκεκριμένα, το 76%, σε αντίθεση με το 82% του Q1, θεωρεί ακατάλληλη την περίοδο για ανάληψη επιχειρηματικών ρίσκων. Η ευρύτερη ανάπτυξη του οργανισμού και ο έλεγχος του κόστους παραμένουν οι δύο σημαντικότερες στρατηγικές προτεραιότητες, ενώ η προοπτική της οικονομίας και οι γεωπολιτικές εξελίξεις αναφέρονται ως οι κυριότεροι κίνδυνοι που ενδέχεται να επηρεάσουν τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Η διαρκής ενεργειακή – και όχι μόνο – κρίση της Ευρώπης

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για έναν δύσκολο χειμώνα. Φαινομενικά τα πράγματα δείχνουν καλύτερα σε σχέση με ορισμένες αρχικές προβλέψεις. Το φυσικό αέριο παραλαβής στην αρχή...

Έρευνα για τις εκλογές στις Περιφέρειες – Η εικόνα στην Ήπειρο

Σκληρή μάχη θα δοθεί στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας .Τα στοιχεία της έρευνας του digital poll της εταιρείας GOOD Affairs που δημοσιεύει ο AIRETOS.GR...

Πρόταση για Φωταγώγηση Παραλιμνίου Δρόμου Άρτας εν όψει Χριστουγέννων

Ο Σύλλογος μας στην προσπάθεια του, Εξωραϊσμού της περιοχής μας ενόψει των γιορτών Χριστουγέννων και πρωτοχρονιάς, σας προτείνει να δείτε με συμπάθεια την πρόταση...

ΧAΝΤΜΠΟΛ:ΚAΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛAΘΛΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο κλειστό γήπεδο (κολυμβητήριο) η διοίκηση, το προπονητικό team και οι αθλήτριες της Αγαπημένης Ομάδας των...