ΝΔ: «Κόλαφος για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ η επιστολή 23 διαπρεπών Ελλήνων καθηγητών»

0
119

«Η επιστολή 23 διαπρεπών Ελλήνων καθηγητών προς τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου του Τέξας για τον ρόλο του Τζ. Γκάλμπρεϊθ, που μετείχε ως επικεφαλής της μυστικής ομάδας που συγκρότησε ο τότε υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης στην κατάρτιση του “Σχεδίου Χ”, αποτελεί κόλαφο για την πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως η εν λόγω επιστολή αποδεικνύει, πέραν των άλλων, ότι η αξίωση για πλήρη διερεύνηση «της σκοτεινής περιόδου» του πρώτου εξαμήνου του 2015 και των σχεδίων που καταρτίζονταν, δεν είναι κομματικό, αλλά καθολικό και αντικειμενικό αίτημα.

«Πολύ περισσότερο, όταν ο κ. Τσίπρας έχει προβάλει ως τώρα πολλούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς, ενώ στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή, για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, προτίμησε να δραπετεύσει και να κρυφτεί», συνεχίζει η Συγγρού, τονίζοντας πως είναι ρητή δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη η σύσταση της σχετικής εξεταστικής επιτροπής.

«Η αλήθεια, αλλά και η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και των θεσμών είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here