fbpx
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021
Αρχική ΔΙΑΦΟΡΑ Μπόνους συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων $ θα δώσει η Amazon σε υπαλλήλους...

Μπόνους συνολικού ύψους 500 εκατομμυρίων $ θα δώσει η Amazon σε υπαλλήλους της

Η Amazon προχώρησε σε ανακοίνωση, μέσα από την οποία γνωστοποιεί πως θα διατεθούν συνολικά 500 εκατομμύρια $ για μπόνους αμοιβές σε υπαλλήλους της οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή – κάτι που θα ισχύσει, τουλάχιστον για τώρα, μόνο για το αμερικανικό παράρτημα.

Όπως διευκρινίζεται, οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης θα λάβουν εφάπαξ μπόνους ύψους 300$ και οι εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης εφάπαξ μπόνους 150$, με μοναδικό κριτήριο να είναι εργαζόμενοί της για το πλήρες διάστημα του Δεκεμβρίου. Το μπόνους αυτό θα δοθεί μαζί με όποια άλλη προβλεπόμενη πληρωμή, ως κάτι επιπλέον.

Οι εργαζόμενοι «πρώτης γραμμής», όπως χαρακτηρίζονται από την εταιρεία, αποτελείται από εργαζόμενους στις αποθήκες και τους υπεύθυνους για τη συσκευασία των προϊόντων, μεταξύ άλλων τμημάτων, τα οποία διαχειρίζονται τις αμέτρητες παραγγελίες πελατών σε καθημερινή βάση.

Αναφέρεται πως, συνολικά για το 2020, η εταιρεία έχει δαπανήσει περισσότερα από 2.5$ δισεκατομμύρια σε μπόνους υπαλλήλων συμπεριλαμβανομένου και του νέου μπόνους. Ο Dave Clark, senior vice president της εταιρείας, αναφέρει το εξής μέσα στην ανακοίνωση:

Σε συνδυασμό με άλλα χρηματικά κίνητρα για την εορταστική περίοδο, μόνο αυτό το τρίμηνο έχουμε επενδύσει πάνω από 750$ εκατομμύρια σε επιπλέον αμοιβές για τους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής μας, επιπλέον του κορυφαίου για τα εθνικά δεδομένα κατώτατου μισθού των 15$ ανά ώρα. Αυτό αυξάνει το σύνολο των δαπανών μας για ειδικά μπόνους και χρηματικά κίνητρα για τις ομάδες μας παγκοσμίως σε πάνω από 2.5$ δισεκατομμύρια για το 2020, συμπεριλαμβανομένου του ευχαριστήριου μπόνους ύψους 500$ εκατομμυρίων που δόθηκε νωρίτερα φέτος.

Η Amazon έχει δεχτεί σφοδρή κριτική για τις συνθήκες εργασίας και τις αμοιβές των ανωτέρω υπαλλήλων -και όχι μόνο αυτών- τους τελευταίους μήνες. Το Bloomberg μας υπενθυμίζει κάποια πρόσφατα γεγονότα, όπως το ότι προσφέρθηκε μπόνους έως και 3.000$ σε νέους υπαλλήλους ενώ οι υφιστάμενοι υπάλληλοι πήραν κουπόνια για αγορά γαλοπούλας ενόψει της Ημέρας των Ευχαριστιών. Η κίνηση αποσκοπούσε στην επαρκή στελέχωση της εταιρείας ενόψει εορταστικής περιόδου, η οποία πάντοτε βλέπει δραματική αύξηση σε παραγγελίες και προφανώς, απαιτεί περισσότερα «χέρια».

ΠΗΓΗ

Τελευταία Νέα

Πρέβεζα, Ζαγοροχώρια και Μέτσοβο στους προορισμούς – κρυφά διαμάντια της Ελλάδας

Η βρετανική εφημερίδα Telegraph προτείνει διακοπές σε λιγότερο γνωστούς - στο ευρύ ταξιδιωτικό κοινό - νησιωτικούς και ηπειρωτικούς προορισμούς της Ελλάδας που μαγεύουν με...

Παράταση για ΕΝΦΙΑ – Την Τετάρτη η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Δίνοντας τη δυνατότητα στους πυρόπληκτους να υποβάλλουν αιτήσεις εξαίρεσης, δίνεται μικρή παράταση στην ανάρτηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ έως και την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου....

Το πιο ανθεκτικό ζώο στον πλανήτη

Οι ταρντιγκράδες γνωστές ως «αρκούδες νερού» ή «χοιρίδια των βρύων», είναι εξαιρετικά ανθεκτικά πλάσματα και μπορεί να επιβιώσουν από μια απειλή που θα μπορούσε να...

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0: Έριξε στο καναβάτσο και το τριφύλλι ο Άγιαξ της Ηπείρου

Μια εβδομάδα μετά τη σπουδαία νίκη του επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα ο ΠΑΣ Γιάννινα έριξε στο καναβάτσο και τον Παναθηναϊκό με τον Άγιαξ...