fbpx
Τετάρτη, 21 Απριλίου, 2021
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Κινητοποίηση των μουσικών στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων

Κινητοποίηση των μουσικών στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων

Οι μουσικοί ένα χρόνο τώρα βρισκόμαστε χωρίς δουλειά, χωρίς εισόδημα , με αβέβαιο μέλλον για εμάς και τις οικογένειες μας. Τα lockdown έχουν τσακίσει τις ζωές μας, χωρίς να προσφέρουν καμιά ουσιαστική προστασία από την πανδημία. Τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει καθώς δεν πάρθηκε κανένα ουσιαστικό μέτρο στους μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία των παιδιών μας και στα μέσα μεταφοράς. Με μοναδικό μέτρο την ατομική ευθύνη και τα επιδόματα φτώχειας η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο.

Ένα μέρος του κλάδου μας, έμεινε χωρίς καμία στήριξή και η κυβέρνηση με το μητρώο καλλιτεχνών για το οποίο μας θέλει συνυπεύθυνους. Με την λεπτομερή καταγραφή του χώρου και του αριθμού των εργαζομένων, θέλει να πετύχει την παραπέρα ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων που είχαν κατακτηθεί και ισχύουν σε λίγους χώρους ακόμα.

Είναι η αντίληψη πως ο σύγχρονος καλλιτέχνης πρέπει να είναι εργοδότης και μάνατζερ του εαυτού του.

Οι αγώνες που οργανώσαμε είχαν αποτέλεσμα. Με τις κινητοποιήσεις μας οι μουσικοί στα Γιάννενα αλλά και σε όλη τη χώρα απαιτήσαμε και κερδίσαμε μέτρα επιβίωσης για τους εργαζόμενους του κλάδου μας, μέτρα για την υγεία τη δικιά μας και των οικογενειών μας.

Έχουμε πικρή εμπειρία απ τα περσινά πρωτόκολλα ανοίγματος του τουρισμού και του επισιτισμού, που είχαν ως μοναδικό στόχο τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων και των αερομεταφορέων, ενώ οι πολιτιστικές εκδηλώσεις ήταν ελάχιστες. Σήμερα μοιράζουν ξανά εκατομμύρια στους εργοδότες και για μας σχεδιάζουν ξανά ψίχουλα, φτώχεια και ανεργία.

Μπροστά στην επαναλειτουργία των χώρων εργασίας μας μοναδικό όπλο μας απέναντι στην επίθεση που θα δεχθούν τα δικαιώματα μας, είναι η συμμετοχή στο σωματείο μας, η οργάνωση της πάλης μας και ο συλλογικός μας αγώνας.
Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και διεκδικούμε:
 Μέτρα προστασίας της υγείας μας και των οικογενειών μας
 Να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου μας στα μέτρα στήριξης
 Άνοιγμα των χώρων του Πολιτισμού και πολιτιστικών εκδηλώσεων με όλα τα απαραίτητα
μέτρα για την διασφάλιση της υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Κανένας συνάδελφος χωρίς μεροκάματο.

Οργανώνουμε ξανά την κινητοποίηση μας μαζί με τους συναδέλφους εργαζόμενους του Σωματείου Επισιτισμού-Τουρισμού που τα προβλήματα μας είναι κοινά, και καλούμε όλους τους συναδέλφους στην κινητοποίηση την Παρασκευή 9 ΑΠΡΙΛΗ 12μμ στην κεντρική πλατεία.

Τελευταία Νέα

Πότε ανοίγουν Γυμνάσια και Δημοτικά σχολεία

«H10η Μαΐου είναι μια πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα των σχολείων, εάν όλα πάνε καλά και με το εργαλείο των self test» δήλωσε σήμερα η κυβερνητική...

Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν 79-78 : Με καλάθι του Ζακ ΛεΝτέι στην εκπνοή

Με καλάθι του Ζακ ΛεΝτέι στην εκπνοή, η Αρμάνι Μιλάνο ολοκλήρωσε μια εντυπωσιακή ανατροπή από το -17 και πήρε τη νίκη απέναντι στην Μπάγερν...

Διέλυσε τη Ρεάλ η Εφές και έκανε το πρώτο βήμα

Η Αναντολού Εφές πραγματοποίησε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, την οποία και διέλυσε με σκορ 90-63, κάνοντας το 1-0 στη σειρά...

H Sony αναιρεί το κλείσιμο των ψηφιακών καταστημάτων PS3 και PSVita

Η Sony ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει ενεργά τα ψηφιακά καταστήματα των PlayStation 3 και PlayStation Vita για το προβλέψιμο μέλλον, με το ψηφιακό κατάστημα του PlayStation Portable να...