ΚΕΠ Υγείας αποκτά και η Ηγουμενίτσα

0
114

Στη δημιουργία ΚΕΠ Υγείας προχωρά και η Ηγουμενίτσα μετά από απόφαση που έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στόχος της νέας αυτής δομής υγείας είναι η παροχή υπηρεσιών προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες η δυνατότητα προληπτικών εξετάσεων, αλλά και η ενημέρωση των πολιτών για θέματα υγείας, η δωρεάν παροχή υπηρεσιών και η ανάπτυξη δραστηριοτήτων αγωγής και προαγωγής υγείας.

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Ηγουμενίτσας θα συντονίζει για τους υγιείς πολίτες τη δυνατότητα να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, θα τους ευαισθητοποιεί σε θέματα υγείας και πρόληψης και θα τους ενημερώνει για τις δυνατότητες πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στα πλαίσια του προγράμματος θα συντονίζει τον προσυμπτωματικό έλεγχο σε 7 νοσήματα σχετικά με τον καρκίνο.

Ακόμη θα υπάρχει ενημέρωση των πολιτών σε θέματα, που αφορούν σε:

1. Σχολικό εκφοβισμό

2. Ασφαλές διαδίκτυο

3. Έλεγχο καρδιαγγειακού κινδύνου

4. Πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας

Βασικό μέλημα του Δήμου Ηγουμενίτσας είναι η ευαισθητοποίηση, η ενημέρωση, η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων και παραπομπών σε δομές υγείας όλων των πολιτών. Έτσι ο πολίτης:

1. Ενημερώνεται για τις προληπτικές εξετάσεις που οφείλει να κάνει

2. Ενημερώνεται για τις λίστες των ιατρών και των διαγνωστικών εργαστηρίων που συνεργάζονται με το ΚΕΠ Υγείας

3. Χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση, οι ευπαθείς–ανασφάλιστες ομάδες ωφελούνται των υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας

4. Αν το επιθυμεί έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τον δικό του φάκελο υγείας, που θα τον συμπληρώνει ο θεράποντας ιατρός ή ο πιστοποιημένος υπάλληλος του ΚΕΠ Υγείας

5. Θα λαμβάνει προσωποποιημένες υπηρεσίες προσανατολισμού για τους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς σε περίπτωση που νοσήσει και ενημερώνεται για τα προγράμματα προαγωγής της υγείας.

 

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here