fbpx
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΔΙΕΘΝΗ ΗΠΑ: Ψήφος της Γερουσίας για διατήρηση της ιντερνετικής ουδετερότητας

ΗΠΑ: Ψήφος της Γερουσίας για διατήρηση της ιντερνετικής ουδετερότητας

Η Γερουσία των ΗΠΑ υπερψήφισε την Τετάρτη τη διατήρηση των κανόνων για το ανοικτό internet(open internet) προκειμένου να ανατραπεί η απόφαση της αρμόδιας αρχής για τις τηλεπικοινωνίες (FCC) για κατάργηση των ρυθμίσεων όσον αφορά την ουδετερότητα του διαδικτύου (net neutrality).

Εντούτοις, η απόφαση αυτή είναι απίθανο να κυρωθεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων ή το Λευκό Οίκο. Η πλειοψηφία ήταν 52 υπέρ έναντι 47 κατά, ενώ τρεις Ρεπουμπλικανοί συντάχθηκαν με τους Δημοκρατικούς. Οι Δημοκρατικοί έκαναν χρήση του νόμου που επιτρέπει στο Κογκρέσο μέσω απλής πλειοψηφίας να ανατρέπει ρυθμιστικές πράξεις, σε μια κίνηση που προδιαγράφεται να έχει αποτέλεσμα μόνο σε συμβολικό επίπεδο.

Πολλοί πολιτικοί εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι το ζήτημα θα κινητοποιήσει τη νεολαία να μετάσχει στις εκλογές για το Κογκρέσο εντός του 2018 και πλήθος σφυγμομετρήσεις δείχνουν σημαντική λαϊκή υποστήριξη των κανόνων της ιντερνετικής ουδετερότητας, που εισήχθησαν επί προεδρίας Ομπάμα.

Οι κανόνες αυτοί, που αναιρέθηκαν το Δεκέμβριο, απαγόρευαν στους πάροχους υπηρεσιών internet να «μπλοκάρουν» ή να επιβραδύνουν στην πρόσβαση σε περιεχόμενο, όπως επίσης και να χρεώνουν τους χρήστες περισσότερο για κάποιο είδους περιεχομένου.

«Ας αντιμετωπίσουμε το internet ως δημόσιο αγαθό. Δεν αφήνουμε τις εταιρίες ύδρευσης ή τις εταιρίες τηλεφωνίας να κάνουν διακρίσεις μεταξύ των καταναλωτών» σημείωσε ο ηγέτης των Δημοκρατικών στη Γερουσία, Chuck Schumer.

Οι κανόνες της ιντερνετικής ουδετερότητας θα ισχύουν μέχρις τις 11 Ιουνίου. Σύμφωνα με την FCC, οι νέες ρυθμίσεις δίνουν στους πάροχους μεγαλύτερη εξουσία στη διαμόρφωση του τρόπου κατανάλωσης του internet.

Οι αναθεωρηθείσες ρυθμίσεις αποτελούν νίκη των παρόχων, που τελούσαν υπό σημαντικό ρυθμιστικό έλεγχο από την FCC. Στο νέο καθεστώς αντιτίθενται μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως το Facebook και η μητρική του GoogleAlphabet.

Οι ComcastVerizon Communications και AT&T δεσμεύτηκαν να μην κάνουν διακρίσεις όσον αφορά το νόμιμο περιεχόμενο μετά την εκπνοή της ισχύος των προηγούμενων ρυθμίσεων. Την ίδια ώρα, ομάδα 22 Πολιτειών ανέλαβε νομική δράση ενάντια στην ανάκληση των ρυθμίσεων του 2015.

source

Τελευταία Νέα

Θερμοκρασίες χειμώνα στα ορεινά της Ηπείρου

Χειμώνας για τα καλά στα ορεινά της Ηπείρου όπου ήδη τα τζάκια έχουν ανάψει. Παρά την ηλιοφάνεια που επικρατεί ο υδράργυρος έχει κάνει βουτιά. Στη...

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων με 21 θέματα συζήτησης

Πρωτοβουλία Δημοτικής Αρχής για «Ανοιχτά Μικρόφωνα- Ανοιχτός Διάλογος» στο Δημοτικό Ραδιόφωνο της πόλης. Με 21 τακτικά θέματα ημερήσιας διάταξης συνεδρίασε χθες το απόγευμα, το Δημοτικό Συμβούλιο του...

Η Κίνα αναθεώρησε τη νομοθεσία της για την προστασία των ανήλικων στο ίντερνετ

Η Κίνα αναθεώρησε τη νομοθεσία της για να ενισχύσει την προστασία των ανήλικων online, αναγκάζοντας τους παρόχους internet προϊόντων και υπηρεσιών να αναλαμβάνουν δράση...

Τα σημάδια ότι δεν τρώτε αρκετή πρωτείνη-Σε ποιες τροφές θα την βρείτε

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα τρία βασικά μακροθρεπτικά συστατικά (μαζί με τους υδατάνθρακες και τα λιπαρά) που χρειάζεται ο οργανισμός μας για την...