Η viral εφαρμογή «FaceApp» απέκτησε σε χρόνο ρεκόρ δεδομένα και φωτογραφίες 100 εκατ. χρηστών

0
241

Το FaceApp, μια δημοφιλής εφαρμογή που έγινε viral περίπου δυο χρόνια πριν, όταν κυκλοφόρησε, απέκτησε δεύτερη viral δημοσιότητα, κάτι το οποίο γίνεται εξαιρετικά σπάνια για εφαρμογές τέτοιου τύπου.

Θα έχετε δει σαφώς τις τελευταίες ώρες που οι χρήστες ανεβάζουν φωτογραφίες τους που απεικονίζονται -με εξαιρετικά ρεαλιστικό τρόπο θα προσθέσουμε- σε μεγαλύτερη ηλικία. Πρόκειται για φωτογραφίες από το FaceApp, την εφαρμογή που ανέπτυξε μια ρώσικη start-up. Πώς λειτουργεί όμως;

Η  εφαρμογή δεν χρησιμοποιεί την υπολογιστική ισχύ της συσκευής σας και η τακτική είναι να ανεβάζει στο cloud τις φωτογραφίες σας, ώστε να τις επεξεργαστεί εκεί. Άλλωστε η δουλειά που γίνεται δεν είναι ένα απλό «φώτοσοπ» αφού χρησιμοποιούνται αυτοματισμοί, αναγνώριση χαρακτηριστικών, εφαρμογή εφέ και άλλα πολλά σε ελάχιστο χρόνο και με γνώμονα πάντα την πιο ρεαλιστική απεικόνιση, χωρίς εσείς καν να χρειαστεί να επέμβετε και ανεξάρτητα από την ισχύ της συσκευής σας και αν αυτή διαθέτει τα χαρακτηριστικά για «βαριά» επεξεργασία εικόνας.

Πολλοί ήταν αυτοί λοιπόν που ανησυχούν για τα δεδομένα τους και πως τα πρόσωπά τους, που υπενθυμίζουμε ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν ποικιλοτρόπως ως δεδομένα, καθώς οι φωτογραφίες τους αποθηκεύονται στους σέρβερς της εταιρείας.

Σήμερα, λοιπόν, η εταιρεία είχε επίσημη απάντηση για όλες αυτές τις ανησυχίες.
Οι υπεύθυνοι εξήγησαν ότι «οι περισσότερες φωτογραφίες διαγράφονται από τους σέρβερ μας έπειτα από 48 ώρες από το upload». Για τη διαδικασία αυτή χρησιμοποιούνται τόσο οι cloud υπηρεσίες της Amazon, όσο και της Google, όπως ξεκαθάρισε ο ιδρυτής της εταιρείας, Yaroslav Goncharov. Δεν μεταφέρονται δεδομένα στη Ρωσία, αφού σχεδόν κάθε στάδιο της επεξεργασίας γίνεται online.

Φυσικά, το FaceApp αναφέρει ότι οι χρήστες μπορούν να ζητήσουν διαγραφή των δεδομένων τους, χωρίς όμως να υπάρχει ακόμη ξεκάθαρη επιλογή μέσω της εφαρμογής. Οι χρήστες, μπορούν να μεταβούν στις ρυθμίσεις και στην αναφορά σφαλμάτων να βάλουν ως θέμα «Privacy».

 

 

 

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here