fbpx
Σάββατο, 16 Οκτωβρίου, 2021
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Η Στρατηγική της φτωχοποίησης του ελεύθερου επαγγελματία

Η Στρατηγική της φτωχοποίησης του ελεύθερου επαγγελματία

Κάποιες φορές ακούω ανθρώπους να μου λένε “μην κατηγορείτε συνέχεια την κυβέρνηση, δεν είναι όλα τόσο καταστροφικά”. Είχα λοιπόν τη συζήτηση με έναν φίλο λογιστή ο οποίος μου ανέλυσε τι πληρώνει σήμερα ένας ελεύθερος επαγγελματίας.

Παραθέτω το παράδειγμα για να γίνω συγκεκριμένος. Αυτοαπασχολούμενος 30 ετών που δουλεύει από τα 24 με καθαρά έσοδα την περασμένη χρονιά 12.500 €.

“Τυχερός” θα πουν κάποιοι. Πάμε να δούμε τι πληρώνει φέτος :

  1. 2.750 € φόρο εισοδήματος
  2. 2.750 € προκαταβολή φόρου που έγινε 100%
  3. Τέλος επιτηδεύματος 650 €
  4. ΕΦΚΑ 3.370 €

Αν προσθέσουμε και την εισφορά αλληλεγγύης το συνολικό ποσό που πρέπει να πληρώσει είναι 9.530 € δηλαδή 76% των εσόδων του. Με απλά λόγια, αν βγάζεις περίπου ένα χιλιάρικο το μήνα, σου μένουν στην τσέπη 240 €. Τα υπόλοιπα τα δίνεις στο κράτος.

Το ρητορικό ερώτημα που προκύπτει και μου έκανε ο φίλος με το λογιστικό γραφείο είναι αν θα συμβούλευε έστω ένας από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν αυτά τα μέτρα, το παιδί του να γίνει ελεύθερος επαγγελματίας εδώ στην Ελλάδα.

Το παράδειγμα που μου ανέφερε, μαζί με πολλά άλλα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι η φτωχοποίηση του επαγγελματία και συνολικά της μεσαίας τάξης είναι μια συνειδητή επιλογή. Οι άνθρωποι που κυβερνούν τη χώρα σήμερα είναι κρατιστές. Η στρατηγική τους είναι να φτωχοποιήσουν την ίδια στιγμή που πανηγυρίζουν για “μεγάλα πλεονάσματα”.
Στόχος τους είναι να κάνουν τους Έλληνες να αισθάνονται ευγνωμοσύνη για ψευδο-επιδόματα που θα μοιράζουν σε ομάδες που θέλουν να επηρεάσουν εκλογικά.
Γιατί να αυξήσεις το φόρο στο ενοίκιο και μετά να υπόσχεσαι επίδομα ενοικίου; Γιατί να αυξήσεις τις εργοδοτικές εισφορές και μετά να υπόσχεσαι προγράμματα επιδότησης εργασίας;

Υπερφορολογούν, όχι για να χρηματοδοτήσουν πραγματικές ανάγκες του κράτους, αλλά για να δημιουργήσουν καινούργιες ανάγκες και προβλήματα στους πολίτες. Αυτή είναι η στρατηγική τους. Η στρατηγική της φτωχοποίησης.

Οι φορολογούμενοι πρέπει να περιμένουν και να απαιτήσουν από την επόμενη κυβέρνηση να μειώσει δραστικά φόρους και εισφορές. Το κράτος πρέπει να σταματήσει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του επαγγελματία και μόνο μια φιλελεύθερη κυβέρνηση μπορεί να υλοποιήσει αυτήν την πολιτική.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη

 

Τελευταία Νέα

Ασύλληπτες εικόνες στην Αθήνα: «Βυθίστηκε» ολόκληρο το λεωφορείο στο δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα

«Βυθίστηκε» λεωφορείο λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην παλαιά Λεωφόρο Ποσειδώνος, την ώρα που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Βούλα.   Η κακοκαιρία «Μπάλλος» από χθες το πρωί έχει σαρώσει όλη...

Κακοκαιρία «Μπάλλος» – Θεσσαλονίκη: Υποχώρησε το οδόστρωμα και «κατάπιε» λεωφορείο (εικόνες)

Υποχώρησε το οδόστρωμα στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως Βότση στη Θεσσαλονίκη, λόγω της κακοκαιρίας «Μπάλλος» η οποία πλήττει και τη συμπρωτεύουσα. Από την υποχώρηση δεν υπήρξε...

Ο «Ψηφιακός» Δήμος Αρταίων παρουσιάστηκε στο 6ο συνέδριο για Έξυπνες Πόλεις και Ψηφιακούς πολίτες

Στο 6ο ετήσιο συνέδριο για Έξυπνες Πόλεις και Ψηφιακούς Πολίτες που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά και με τη συμμετοχή 3.000 και πλέον συνέδρων, συμμετείχε ο Δήμος Αρταίων....

Δόθηκαν στην κυκλοφορία Κηφισός και Παραλιακή- Κλειστά σχολεία και δημόσιες υπηρεσίες

Στην κυκλοφορία δόθηκαν στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής η Λεωφόρος Κηφισού και η Λεωφόρος Ποσειδώνος, μιάμιση ώρα πριν τη λήξη της απαγόρευσης που είχε...