fbpx
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022
Αρχική ΕΛΛΑΔΑ «Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συμπληρώσει αποτελεσματικά το κοινωνικό κράτος»

«Η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συμπληρώσει αποτελεσματικά το κοινωνικό κράτος»

Στην ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης ζημιών από φυσικές καταστροφές αναφέρθηκαν οι ομιλητές στην 20η Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών που διοργάνωσε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), στο Κόστα Ναυαρίνο. Πάνω από 300 υψηλόβαθμα στελέχη της ασφαλιστικής και αντασφαλιστικής αγοράς από την Ελλάδα και 16 χώρες του εξωτερικού συμμετείχαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε 19-21 Σεπτεμβρίου 2018.

Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου στην εισαγωγική του ομιλία εστίασε στη συμβολή του ασφαλιστικού κλάδου στην κοινωνία. «Παγκοσμίως βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής σε πολλά επίπεδα. Η ασφαλιστική αγορά έχει το μέγεθος, την εμπειρία, την τεχνογνωσία και την αξιοπιστία για να παίξει καθοριστικό ρόλο. Η Πολιτεία πρέπει να δεχτεί ότι με συνεργασία και κατάλληλα κίνητρα, η ιδιωτική ασφάλιση μπορεί να συμπληρώσει αποτελεσματικά το κοινωνικό κράτος για το καλό όλων», ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΑΕΕ, Δημήτρης Μαζαράκης τόνισε ότι η ασφαλιστική αγορά πρέπει να συνεχίσει την αποστολή της να πείσει τους πολίτες πως η ασφάλιση είναι ένα χρήσιμο αγαθό που προσφέρει αξία σε όλους τους τομείς, εστιάζοντας ιδιαίτερα στο ζήτημα των συντάξεων και την ανάγκη συμπλήρωσης της κρατικής σύνταξης από την ιδιωτική ασφάλιση.

Στην ανάγκη για ένα ολοκληρωμένο σύστημα αντιμετώπισης ζημιών από φυσικές καταστροφές ήταν αφιερωμένη η πρώτη θεματική ενότητα. «Η ασφαλιστική αγορά είναι έτοιμη να συμμετάσχει στο διάλογο για τη δημιουργία ενός συστήματος αντιμετώπισης και χρηματοδότησης των ζημιών από φυσικές καταστροφές όπως ο σεισμός, με πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες», ανέφερε ο Ευάγγελος Μοάτσος, μέλος Δ.Σ. πρόεδρος Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ. «Η ελληνική ασφαλιστική αγορά διαθέτει την τεχνογνωσία και την οργάνωση ώστε σε συνεργασία με το Κράτος να καταρτίσει ένα σύστημα προστασίας των κατοικιών το οποίο θα προστατεύει τις περιουσίες των πολιτών, με το ελάχιστο δυνατό κόστος», τόνισε ο κ. Μοάτσος.

Στο επίσημο δείπνο της 20ης Σεπτεμβρίου, η ΕΑΕΕ φιλοξένησε τον επίτροπο Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων Χρήστο Στυλιανίδη, ως επίτιμο ομιλητή. Ο κ. Στυλιανίδης, στο πλαίσιο παρουσίασης του ευρωπαϊκού προγράμματος RescEU, ανέφερε: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναγνωρίζει ότι ο ασφαλιστικός τομέας, κατέχει σήμερα μια πολύ σημαντική θέση στη μάχη κατά των φαινομένων της κλιματικής αλλαγής και έχει καλύψει δισεκατομμύρια ζημιές λόγω των φυσικών καταστροφών. Η μείωση των απωλειών στα περιουσιακά στοιχεία θα ωφελήσει τόσο το δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα και θα οδηγήσει σε μία βιώσιμη ανάπτυξη και χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Γι΄ αυτό και στο πλαίσιο του RescEU, το νέο ευρωπαϊκό σύστημα για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών, στοχεύουμε να αναπτύξουμε μία νέα κουλτούρα πρόληψης, στην οποία οι ασφαλιστικές εταιρείες μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά με την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτουν αλλά και τα κίνητρα που μπορούν να δώσουν».

Οι προκλήσεις στο περιβάλλον της εποπτείας ήταν ένα ακόμα ενδιαφέρον θέμα όπου η Μαργαρίτα Αντωνάκη, γενική διευθύντρια της ΕΑΕΕ, τόνισε πως η αξία της νομοθεσίας και της εποπτείας είναι πολύ σημαντική για τους ασφαλισμένους αλλά θα πρέπει σε κάθε περίπτωση η αδιαμφισβήτητη προστιθέμενη αξία τους στην αξιοπιστία να είναι μεγαλύτερη από το κόστος που καταβάλουν σε τελική ανάλυση οι ασφαλισμένοι για αυτό.

Πηγή

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Τελευταία Νέα

Πολλές ανοιχτές θέσεις εργασίας στην P&I στα Ιωάννινα

Σε 5 χρόνια λειτουργίας της Γερμανικής εταιρείας υψηλής τεχνολογίας P&I στην Ελλάδα, απασχολούνται ήδη στο κέντρο καινοτομίας στα Ιωάννινα 150 ταλαντούχοι και υψηλής κατάρτισης...

ΑΕΔΠ Άρτας: Νέα νίκη για τους παίδες – Ήττα για τους εφήβους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με νέα νίκη συνέχισε στο πρωτάθλημα η ομάδα παίδων , καθώς επιβλήθηκε της Α.Ε. Δόξας Λευκάδας με 58-26. Με 4 νίκες σε ισάριθμους...

Άρτα: Εξαπάτησε ιδιοκτήτρια επιχείρησης – Απέσπασε σχεδόν 4.000 ευρώ από τον λογαριασμό της

Το πώς άδειασε τον τραπεζικό λογαριασμό ιδιοκτήτριας επιχείρησης στην Άρτα εξιχνίασε η Ασφάλεια, ταυτοποιώντας τα στοιχεία του δράστη που είναι Έλληνας. Ο συγκεκριμένος είχε επικοινωνήσει...

Πανικός στη Χιλή μετά την κατάρρευση μέρος της κερκίδας του γηπέδου της Κόλο Κόλο, δεκάδες τραυματίες

Σοκαριστικές εικόνες στη Χιλή καθώς στην ανοιχτή προπόνηση της Κόλο Κόλο, στο Μονουμεντάλ του Σαντιάγο, κατέρρευσε μέρος της κερκίδας και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν...