Οι ευκατάστατοι «ζητιάνοι» τουρίστες που έχουν εξοργίσει τον κόσμο

0
137

Σε περίπτωση που βρεθείτε στους δρόμους της Μπανγκόκ θα δείτε πολλούς ανθρώπους καθισμένους στον δρόμο να ζητούν χρήματα από τους περαστικούς. Όχι δεν πρόκειται για τους άστεγους της Μπανγκόκ που ψάχνουν χρήματα για τροφή και στέγη, αλλά για φοιτητές που κάνουν το ταξίδι τους και έμειναν χωρίς λεφτά.

Οι begpackers (από το «beg» και το «backpackers») όπως ονομάζονται μπορεί να έχουν ακριβές φωτογραφικές μηχανές ή τηλέφωνα, αλλά ζητούν χρήματα για να «χρηματοδοτήσουν το ταξίδι τους» όπως γράφουν και οι ίδιοι στις χάρτινες πινακίδες τους. Το φαινόμενο των begpackers αυξάνεται συνεχώς και εμφανίζεται κυρίως σε χώρες όπως η Ταϊλάνδη, Καμπότζη, Βιετνάμ και Λάος.

Φυσικά ο κόσμος δεν είναι χαρούμενος με αυτό.

«Οι άνθρωποι που ζητούν λεφτά στον δρόμο τα έχουν πραγματικά ανάγκη. Ζητιανεύουν για να αγοράσουν φαγητό, να πληρώσουν το σχολείο των παιδιών τους ή να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, όχι για να κάνουν κάτι που θεωρείται πολυτέλεια»

CYWhqNUVAAAdJz3
Από την άλλη, οι ίδιοι οι begpackers θεωρούν ότι δεν αναγκάζουν κανέναν να τους δώσει χρήματα και ξεκαθαρίζουν απευθείας για ποιο σκοπό τα θέλουν.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here