Η Apple ετοιμάζεται να μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία, δουλεύοντας πάνω στο δικό της όχημα

0
212

Το Reuters  ήρθε να αναζωπυρώσει τις φήμες που θέλουν την Apple να ετοιμάζεται να μπει στην αυτοκινητοβιομηχανία, δουλεύοντας πάνω στο δικό της όχημα. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα, στόχος της εταιρείας είναι η παραγωγή ενός επιβατικού αυτοκινήτου έως το 2024, με λειτουργία αυτόνομης οδήγησης και προηγμένης τεχνολογίας μπαταρία, χωρίς πάντως να δίνονται περαιτέρω πληροφορίες όσον αφορά στο πώς θα γίνουν όλα αυτά.

Οι πληροφορίες του Reuters πάντως αναφέρουν πως σε περίπτωση που τα πλάνα της Apple για την παραγωγή οχήματος δεν προχωρήσουν (ήδη ο κορονοϊός έχει κάνει το 2024 να μοιάζει περισσότερο με 2025), η εταιρεία θα μπορούσε να ασχοληθεί μόνο με την αυτόνομη οδήγηση. Η Apple ακούγεται πως “ψάχνεται” με το συγκεκριμένο πρότζεκτ από το 2015, μόνο που τέσσερα χρόνια πριν, επαναπροσδιόρισε τα πλάνα της και αντί αυτοκινήτου, επέλεξε να επικεντρωθεί σε λογισμικό με το οποίο θα προμήθευε κατασκευαστές οχημάτων.

Η ομάδα αυτόνομης οδήγησης της Apple που δούλευε πάνω στο περίφημο Project Titan αριθμούσε περί τα 5.000 άτομα το καλοκαίρι του 2018. Δημοσιεύματα στις αρχές του 2019 έκαναν λόγο για απολύσεις περίπου 200 ατόμων. Τα ηνία της κρατά εδώ και λίγες εβδομάδες ο John Giannandrea, πρώην επικεφαλής τεχνητής νοημοσύνης στην εταιρεία (στην οποία ήρθε το 2018 από τη Google).