fbpx
Τρίτη, 30 Νοεμβρίου, 2021

Γιατί οι φωτιές

Όταν οι εταιρίες επενδύσεων του Κατάρ μπλοκαρίστηκαν απο τα ελληνικά δικαστηρια τον Νοέμβριο του 2016 στην προσπάθεια τους να εξαγοράσουν εκτάσεις στην Ζάκυνθο, τότε, ο ίδιος ο εμίρης του Κατάρ προέβη σε ΄΄εμπρηστικές΄΄ δηλώσεις στο τύπο όσο και σε ανάλογες διαρροές.Ο εμίρης αφού λοιδώρησε την Ελλάδα απείλησε με κυρώσεις.
Σήμερα η Ζάκυνθος  καίγεται .
Σχετικά με τις φωτιές σε άλλες περιοχές όπως τα Κύθηρα,η Αχαία, η βορειοανατολική Αττική ομολογώ ότι σε μεγάλο βαθμό συμπίπτουν με τον υπο σχεδίαση νέο αγωγoύ αερίου, τον EAST MED ο οποίος θα ξεκινάει απο τις ακτές του Ισραήλ και θα ενώνει τα αιγυπτιακά κοιτάσματα, την Κύπρο, την Κρήτη, την δυτική Πελοπόννησο, την δυτική Ελλάδα και Επτάνησα και τα ανάλογα βεβαίως κοιτασματα τους.

Ωστόσο θα πρέπει να πω ότι δεν συμμερίζομαι την άποψη που θέλει το κάψιμο αυτών των εριοχών ακριβώς για να περάσει ο αγωγός και αυτό διότι ο EAST MED έχει τύχει της έγκρισης της Ελλάδας και δεν υπάρχει κανένας λόγος για άλλα πλάγια μέσα .Εξάλλου ακόμα και το Κατάρ θέλει τον αγωγό αυτό για να εξάγει το αέριο του προς την σύμμαχο του Γερμανία.

 

Ο λόγος για το κάψιμο των διαφόρων περιοχών είναι μάλλον στρατιωτικός -επιχειρησιακός.

Για παράδειγμα στην δυτική Πελοπόννησο υπάρχει η ακτή της Κυπαρισσίας η οποία είναι ο ορισμός της αποβατικής παραλίας, δηλαδή της ακτής στην οποία μπορούν να προσεγγίσουν αποβατικά σκάφη αλλά και που μπορούν να επιχειρήσουν με ευκολία κατά την αποβίβαση τους τα στρατιωτικά τμήματα.Το ΝΑΤΟ μαλιστα την έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές για αποβατικες πολυεθνικες ασκήσεις στο παρελθόν.

 Οι φωτιές του 2007 στην δυτική Πελοπόννησο περα απο την ενδεχόμενη πολιτική σκοπιμότητα ίσως να είχαν ως στόχο την δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου προς την ενδοχώρα της Πελοποννήσου και εδάφους προσβάσιμο σε άρματα.
Την παραπάνω άποψη συμμερίζονται αρμόδιοι παράγοντες όταν καίγονται τα νησιά κοντά στην Μικρά Ασία,Χίος -Σάμος-Κως-Ρόδος κτλ ,και μάλιστα ασπάζονται αυτήν την άποψη με ευκολία.Από τα νησιά αυτά δεν πρόκειται να περάσει κανένας αγωγός .
Θα ρωτησει κάποιος ”μα καλα,είναι δυνατόν να χτυπήσουν στρατιωτικά οι Τούρκοι σε Ζάκυνθο- Αχαία ή Ανατολική Αττική (Κάλαμο) ;”
Υ.Γ. Κράτος δεν θα έχουμε όσο ο μέσος ελευθερος επαγγελματίας, εστιάτορας, βενζινάς, ψιλικατζής, επιδοτούμενος απο την ΄΄κακιά Ε.Ε.” αγρότης και άλλοι διάφοροι μπορούν να συντηρούν την οικογενεια τους καλύτερα από τον πυροσβέστη, τον κυβερνήτη πολεμικού αεροσκάφους, τον ναυτικό του Π.Ν. που κάνει 20 ήμερα ταξίδια, τον μέσο στρατιωτικό. Τι κράτος να περιμένεις όταν ξέρεις οτι ένας πυροσβέστης ή ένας κυβερνήτης αεροσκάφους πυρόσβεστης πεθάνει εν ώρα καθήκοντος θα αφήσει πίσω χήρα και παιδιά χωρίς σύνταξη.

Τελευταία Νέα

Έπεσε τμήμα του εξωτερικού τοίχου στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Άρτας

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων των τελευταίων ήμερων και των προβλημάτων, που προκάλεσαν, είχαν ως αποτέλεσμα να καταπέσει τμήμα του εξωτερικού τοίχου του 9ουΔημοτικού Σχολείου. Με...

Επίδομα παιδιού : Τα ποσά που θα καταβάλλει ο ΟΠΕΚΑ

Επιδόματα σε πάνω από 1,648 εκατ. δικαιούχους θα καταβάλλει την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μήνα, ο ΟΠΕΚΑ. Από αυτά το επίδομα παιδιού θα δοθεί σε...

Καταιγίδες σαρώνουν την Ήπειρο, χιόνια στα ορεινά από το βράδυ

Έντονες καταιγίδες εκδηλώνονται κατά διαστήματα σε όλη την Ήπειρο με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα προβλήματα, κυρίως από καταπτώσεις που σημειώνονται στην περιοχή. Ανεμοστρόβιλος που χτύπησε...

Στη Σμύρνη κάποτε – Μουσικοθεατρικό έργο στο Θέατρο της Ημέρας

"Στη Σμύρνη κάποτε". Ένα μουσικοθεατρικό έργο αφιερωμένο στην μυριοστόλιστη Σμύρνη, με αφορμή τα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης, σε κείμενα και στίχους...