fbpx
Δευτέρα, 29 Μαΐου, 2023
Αρχική ΑΠΟΨΕΙΣ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ Γεροβασίλη: Ουρές ταλαιπωρίας για ένα rapid test

Γεροβασίλη: Ουρές ταλαιπωρίας για ένα rapid test

Σχόλιο της Όλγας Γεροβασίλη για τη ντροπιαστική ταλαιπωρία των ατέλειωτων ουρών στην Άρτα.

Τις τελευταίες ημέρες βιώνουμε όλοι μιας μια απίστευτη ταλαιπωρία,ανασφάλεια,αγωνία, αλλά και καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας.

Εκατοντάδες συμπολίτες συνωστίζονται σε ουρές στο δρόμο για ένα rapid test,καθώς η μετάλλαξη «Όμικρον» καλπάζει και όλοι μας έχουμε είτε στο οικογενειακό είτε στο φιλικό είτε στο εργασιακό μας περιβάλλον, δικούς μας ανθρώπους που έχουν μολυνθεί.

Η εικόνα των ατέλειωτων ουρών επί ώρες, οι οποίες από μόνες τους θα μπορούσαν να αποδειχθούν εστίες μετάδοσης, δεν συνάδει με την εικόναμιας σύγχρονης Πολιτείας που σέβεται τον πολίτη.

Είναι, όμως, το επακόλουθο μιας εμμονικής και εν τέλει αντικοινωνικής πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, η οποία αρνείται πεισματικά να πράξει τα αυτονόητα:

– Να ορίσει περισσότερα σημεία διενέργειας rapid tests σε όλο το Νομό Άρτας

– Να αποδεχθεί επιτέλους την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία και να προχωρήσει σε μαζική συνταγογράφηση και διενέργεια δωρεάν PCR tests για όλους.

Η αδικαιολόγητη και επικίνδυνη έλλειψη προετοιμασίας και σχεδίου δεν δικαιολογεί την αλλοπρόσαλλη οδηγία, εν μέσω έκρηξης κρουσμάτων, να συνιστάται στους πολίτες να εφησυχάζουν μόνο με rapid tests, τη στιγμή που οι επιστήμονες έχουν προειδοποιήσει ότι αυτά πολλές φορές έχουν ψευδώς αρνητικά αποτελέσματα.

Ούτε το κύμα της ακρίβειας επιτρέπει  στο μέσο πολίτη να διαθέτει εκατοντάδες ευρώ για τη διενέργεια αξιόπιστων μοριακών τεστ για την οικογένειά του.

Οι πολύωρες ουρές αποδεικνύουν ότι οι συμπολίτες συναισθάνονται την ατομική τους ευθύνη. Και ότι η κυβέρνηση δεν έχει καμία συναίσθηση για τη δική της ευθύνη απέναντι στους πολίτες αυτής της χώρας.

Είναι καιρός να πάρουμε πίσω τη ζωή μας και την αξιοπρέπειά μας.

Και να κάνουμε μια νέα αρχή. Είναι θέμα ζωής.

Τελευταία Νέα

Πρέβεζα: Αρχίζει σήμερα το Jazz Festival

Το Preveza Jazz Festival , ο μουσικός θεσμός που φέτος κλείνει 21 χρόνια θα πραγματοποιηθεί και φέτος στην Πρέβεζα στις 26,27 και 28 Μαΐου...

Ελλάδα: Αυτά είναι τα ονόματα της υπηρεσιακής κυβέρνησης

Στις 16:00 το απόγευμα της Πέμπτης θα πραγματοποιηθεί ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η ορκωμοσία του υπηρεσιακού πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, στο Προεδρικό...

Η Άρτα αποκτά υπαίθριο θέατρο σύμφωνα με την Δημοτική Αρχή

Ένα νέο πολιτιστικό χώρο για καλοκαιρινές εκδηλώσεις ετοιμάζει η Δημοτική Αρχή που θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε λίγο μόλις διάστημα. Έτσι από τις 10...

Πρέβεζα: Ξεκίνησαν οι εργασίες στο Νοσοκομείο από τη δωρεά του ιδρύματος “Παύλος Δ. Γιαννακόπουλος”

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου Πρέβεζας ενημερώνει ότι στα πλαίσια υλοποίησης της εγκεκριμένης δωρεάς του ιδρύματος «ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ» στο Νοσοκομείο , ήδη διενεργούνται προκαταρκτικές...