fbpx
ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΕΣΥ – Ασφυκτιούν ξανά τα ράντζα στους διαδρόμους - Υποβάθμισε το Εθνικό...

ΕΣΥ – Ασφυκτιούν ξανά τα ράντζα στους διαδρόμους – Υποβάθμισε το Εθνικό Σύστημα Υγείας η Κυβέρνηση

Διάλυση, χάος, απογοήτευση, εγκατάλειψη. Αυτό είναι σήμερα το Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ) με την «ευγενική» χορηγία της Κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία δίνει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη «διασωληνωμένη» εδώ και χρόνια δημόσια υγεία.

Κανείς δεν ασχολείται, κανείς δεν ενδιαφέρεται, για ένα ΕΣΥ που οι πολίτες το έχουν χρυσοπληρώσει με ιδρώτα και αίμα και συνεχίζουν να το πληρώνουν με τις εισφορές τους. Αλλά δυστυχώς τα σχέδια του Μαξίμου και του Υπουργείου Υγείας είναι άλλα. Η ολοκληρωτική ιδιωτικοποίηση της υγείας διά της απαξίωσης.

Όποιος έχει την ατυχία να χρειαστεί δημόσιο νοσοκομείο θα διαπιστώσει στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων ότι κρεβάτια δεν υπάρχουν και πως οι διάδρομοι έχουν αρχίσει να ασφυκτιούν από τα ράντζα.

Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, το Αττικόν και ο Ευαγγελισμός, είναι τα δύο νοσοκομεία τα οποία μετά από κάθε εφημερία αναπτύσσουν τα περισσότερα ράντζα στη χώρα. Ξεπερνάνε μάλιστα τα 100, ενώ σήμερα, μόνο το Αττικόν μετά από εφημερία έχει αναπτύξει 120 ράντζα.

Παρόμοια κατάσταση υπάρχει και στο νοσοκομείο Γεννηματάς, αλλά και σε άλλα της Αττικής, ενώ και τα νοσοκομεία της περιφέρειας, βλέπουν τις παθολογικές και πνευμονολογικές κλινικές τους να «γονατίζουν».

Όπως αναφέρει ο κ.Γιαννάκος, στην Ελλάδα λειτουργούν 35.000 κλίνες στα δημόσια νοσοκομεία, που αντιστοιχούν σε 3,5 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους. Όμως στην ΕΕ η αντιστοιχία είναι 5,3 κλίνες ανά 100.000 κατοίκους.

«Πόλεμος»

Σε ότι αφορά τις εισαγωγές και τις κλίνες που σχετίζονται με τον κορωνοϊό, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ σχολίασε πως σήμερα στα νοσοκομεία δεσμεύονται 3.500 κλίνες. Ενδεικτικά και οι 82 κλίνες στον Εευαγγελισμό είναι κατειλημμένες, ενώ στο Γεννηματάς είναι «πιασμένες» οι 52 από τις 54.

Η διάλυση και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, είναι κατά τον Μιχάλη Γιαννάκο μια βασική αιτία της συμφόρησης στα νοσοκομεία, καθώς εάν υπήρχε, πολλές από τις εισαγωγές θα αποφεύγονταν.

Όπως είπε, τα μεγάλα νοσοκομεία σε Αττική και Θεσσαλονίκη δέχονται πάνω από 1.000 ασθενείς στα επείγοντα σε κάθε εφημερία, ενώ γίνονται περί τις 200 εισαγωγές.

 

 

 

 

Πηγή

- Advertisement -

Τελευταία Νέα