fbpx
Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας

Επίσκεψη της Όλγας Γεροβασίλη στον Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό Άρτας

Τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό ΣυνεταιρισμόΆρτας επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου 12 Μαρτίου, η Όλγα Γεροβασίλη, βουλευτής Άρτας και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠροοδευτικήΣυμμαχία, όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο, Δημήτρη Πετανίτη, τον Αντιπρόεδρο,Χρήστο Γαλήνα, τον Γενικό Διευθυντή, Άλκη Μπανταλούκα, τον Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου, Ευθύμιο Ντάλλα και το μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού, Παντελή Κοτρώτσο.

Στο επίκεντρο της διεξοδικής συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, οι αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, η εκτόξευση του κόστους παραγωγής και κυρίως η αναγκαιότητα στήριξης του Συνεταιρισμού ως βασικού πυλώνα της οικονομίας του νομού Άρτας.

Οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την κατάσταση που επικρατεί, καθώς εδώ και πολλούς μήνες οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος, του πετρελαίου, των ζωοτροφών,των πρώτων υλών, έχουν δημιουργήσει μια ασφυκτική κατάσταση, που απλά επιδεινώθηκε μετά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για τη ΔΕΗ, πληρώνουν 100.000€ επιπλέον, συγκριτικά με την περσινή χρονιά, λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής. Και επεσήμαναν ότι, παρά τις υποσχέσεις ότι θα επιστραφεί το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής, αυτό δεν έγινε ποτέ.

Ούτε καν Επιστρεπτέες Προκαταβολές δεν δόθηκαν,διότι ο Συνεταιρισμός συνεχίζει να θεωρείται «προβληματικός», παρά το γεγονός ότι έχει πλέον εξυγιανθεί και οι πληρωμές γίνονται κανονικά.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι δυστυχώς η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν αποδίδει στον αγροτοδιατροφικό κλάδο τη σημασία που θα του έπρεπε.Ήδη από τον περασμένο Μάιο άρχισε να διαφαίνεται η κατάσταση και, παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, τις κατατεθείσες ερωτήσεις στη Βουλή και τις προτάσεις αντιμετώπισης του προβλήματος, η κυβέρνηση, πέρα από τις εξαγγελίες στη ΔΕΘ που έμειναν κενό γράμμα, δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για να δώσει λύσεις.Και η αποτύπωση αυτής της καταστροφικής απραξίας αποτυπώνεται στον πληθωρισμό, που είχαμε να τον δούμε δεκαετίες σε τέτοιο ύψος.

Η βουλευτής Άρτας δήλωσε έτοιμη να στηρίξει έμπρακτα, για ακόμη μια φορά, τον τόσο σημαντικό για την περιοχή μας Συνεταιρισμό, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια, εντός και εκτός Βουλής,ώστε να δοθούν οι απαραίτητες λύσεις.

– Να αναβαθμιστεί το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή και να χρηματοδοτηθούν οι αναγκαίες υποδομές

– Να επιδοτηθούν προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας

– Να μειωθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα

– Να μειωθεί ο ΦΠΑ στις πρώτες ύλες των ζωοτροφών

– Να υπάρξει δανειοδότηση με ευνοϊκούς όρους για την αγορά ζωοτροφών

– Να σταματήσει ο Συνεταιρισμός να θεωρείται αναίτια «προβληματικός»

– Να συνεχίσει ο Συνεταιρισμός να λειτουργεί κανονικά, με ομαλή ροή χρηματοδότησης.

Τελευταία Νέα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗΣ 2022 ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Tο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ σας προσκαλεί σε Συνέντευξη Τύπου κατά την οποία θα παρουσιαστεί η «Ετήσια Έκθεση 2022 για την ελληνική οικονομία και την απασχόληση». Η παρουσίαση...

Σε 5 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα στην Κομοτηνή

Σε πέντε μήνες φυλάκισης με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ροδόπης, ο νυν αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υποθέσεων και πρώην Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Κομοτηνής, Γιάννης...

Πρωταθλητές οι ερυθρόλευκοι μετά από ματσάρα

Πρωταθλητής για 36η φορά* στην ιστορία του αναδείχθηκε ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι μετά από έναν δραματικό σε εξέλιξη τελικό επικράτησαν 14-12 στα πέναλτι (10-10 κ.δ.)...

Γ. Στύλιος: Η γεωχωρική τεχνολογία βασικό εργαλείο για τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία

Ως έναν από τους κεντρικούς στόχους του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων χαρακτήρισε τη μετάβαση στην ευφυή γεωργία, ο υφυπουργός, Γιώργος Στύλιος, κατά τον...